Last news in Fakti

22 Юни, 2022 16:37 3 345 18

Потвърдено! Вучич, Ковачевски и Рама отиват в Брюксел

  • сърбия-
  • албания-
  • северна македония-
  • европейски съюз-
  • александър вучич-
  • еди рама

Изтъква се, че тези три страни последователно застъпват интересите на своите граждани и целия регион на Западните Балкани на всички важни международни форуми

Потвърдено! Вучич, Ковачевски и Рама отиват в Брюксел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След детайлни и всеобхватни консултации със сътрудници и членове на правителствата на трите страни Александър Вучич, Еди Рама и Димитър Ковачевски взеха решение за съвместно заминаване на срещата ЕС-Западни Балкани, съобщи сръбската национална телевизия РТС.

В днешния разговор на президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Албания Еди Рама и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски бяха разгледани обстоятелствата, свързани с участието в предстоящата среща на върха ЕС - Западни Балкани, която ще се състои утре в Брюксел, бе съобщено от кабинета на сръбския президент.

В съобщението се казва, че лидерите на трите страни са взели решение заедно да отидат на срещата, при което са съгласувани и принципите, които ще представляват основата на разговорите с многобройните представители на ЕС, се казва в съобщението.

Изтъква се, че тези три страни последователно застъпват интересите на своите граждани и целия регион на Западните Балкани на всички важни международни форуми.

Решението за участието и съвместния подход на срещата в Брюксел представлява още една стъпка в борбата за напредък на нашите страни, но и ясен сигнал, че въпреки многобройните трудности продължаваме да даваме конструктивен принос на пътя към евроинтеграция, бе съобщено от президентството в Белград.

Лидерите на шест страни от региона са поканени на среща с лидерите на Европейския съвет, която трябва да се състои утр преди началото на редовната юнска среща на върха на ЕС, на която ще се разговаря за разширяването. На срещата няма да бъде отворен нито един преговорен клъстер със Сърбия, отбелязва РТС.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    34 4 Отговор
    Ще заговорничат срещу България.
  • 2 Красимир Петров

    16 18 Отговор
    Единствените които заслужават да са в ЕС са Албания
  • 3 !!!?

    16 20 Отговор
    Обединението на България с Македония е възможно само в ЕС !!!?

    Коментиран от #6, #13

  • 4 Перо

    27 2 Отговор
    Един да хванеш,друг да удариш! Мислят си,че могат да окажат натиск върху БГ за вдигане на ветото и да запазят сръбския шовинизъм и аналога му македонизъм в ЕС!

    Коментиран от #8

  • 5 комунистче

    21 2 Отговор
    мъжкарите, нали щяхте да бойкотирате, нито един от тия, не заслужава да бъде държавата му в ЕС, и трите държавици са олигархии, потънали до гуша в корупция, и без правосъдие, ти ги пускаш, затваряш си очите, гледаш да си добър с тях, те пак те плюят, и ти се подиграват, един бивш вицепремиер от РСМ, нагъл дебелак, скъса демонстративно листовете с текста на предложението на Макрон, в ефир, по тяхна телевизия, какво повече да коментираме
  • 6 дедо

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    Сърбите,чрез техните лакеи в медония,след като през целия 20-и век ни ощетяваха,очевидно се готвят да продължат и през този по същия начин! И тук ,ако има нормално мислещи хора да преценяват,днес отново лъсна против-та и маз-а фигура на един бивш комунист,сега виден антикакъв,цял живот нагаждал се и подмазвал се на силните на деня,набъбналия бос на полукриминалната герб групировка,която впрочем също доказа днес,че в преобладавщия си брой са точно такива като него!
  • 7 !!!?

    9 8 Отговор
    С "ветото" Радев иска да изтрие цар Самуил от македонските учебницит и с това лишава българското малцинство там от единствения български цар присъстващ в Историята на Македония ! Ако Путин беше президент на България щеше да поощрява македонците да препишат цялата българска История заедно с паметниците на съветския окупатор, за да твърди, че именно затова македонците са българи !!!?
  • 8 БГ - истина

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Перо":

    То това е целта, както се вижда всички са ни натиснали и плюят по нас.
  • 9 БГ - истина

    13 1 Отговор
    ВЕТО
  • 10 БГ - истина

    13 0 Отговор
    ВЕТО
  • 11 Путинофил

    9 1 Отговор
    Вучич е наш човек. Той е любимчикът на Жужака от Кремъл.
  • 12 Вучич пък за кво отива,

    8 1 Отговор
    Те сърбите го играят все двулично, и тако, и вако
  • 13 Влязат ли в ЕС

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    Полека ще започнат да осъзнават как са били заблуждавани, естествено ще отпадне омразата, ще започнат да живеят по-добре икономически и по -свободно, необлъчвани с македонизъм=сръбски шовинизъм
  • 14 ИМА ДА ЧАКАТЕ ОТ СЪРБИЯ ПИСМО

    5 3 Отговор
    ЕС СЕ РАЗПАДА !
  • 15 177

    6 1 Отговор
    Отдъхнах си. Представяте ли си какъв ужас щеше да е ако не бяха отишли. Проблема е че в ЕС има много хора които им се връзват на балканските номера.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Диана

    0 0 Отговор
    Тези тримата защитавали црелият регион на Западните Балкани?! Отново ние сме игнорирани!..Няма такава държава България на Западните Балкани според тях, явно..Как може да разговаряш с хора, които смятат, че ти не съществуваш?! Просто не може! Нямам думи! Тези хора наистина трябва да си плащат за всяка обида на нашата страна - само така ще се научат, че има такава държава България! Колкото и да я режат, хулят, игнорират, тя е ТУК! България е факт и някои безумни /Явно!/ трябва да разберат това...Ако някой напада някого, това е Сърбия, която напада 100г. България, която игнорира 1300г. от историята на българите в РСМ, която ни обижда и унижава по всякакъв начин...А ние си имаме БСП на власт - т.е. НИКОЙ! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
Новини по държави: