Отидете към основна версия

3 481 59

Шойгу: Част от западното оръжие в Украйна стига до Близкия изток и попада на черния пазар

  • сергей шойгу-
  • русия-
  • оръжие-
  • украйна-
  • близък изток-
  • черно море-
  • азовско море

Министърът на отбраната увери, че руската армия полага усилия за гарантиране на безопасното корабоплаване в акваториите на Черно и Азовско море

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обяви, че така наречената специална военна операция в Украйна ще продължи до цялостното изпълнение на поставените от президента и върховен главнокомандващ задачи.

На съвещание в министерството на отбраната в Москва Сергей Шойгу обвини Запада, че продължава оръжейните доставки за Украйна с цел удължаване на конфликта. Той посочи, че до момента в страната са били доставени повече от 28 000 тона оръжия и боеприпаси и добави:

"Част от чуждестранното оръжие, което Западът доставя в Украйна се разпространява в района на Близкия изток и попада на черния пазар".

Шойгу отчете, че успешните действия на руската армия и на милициите на така наречените народните републики са довели до намаляване на броя на чуждестранните наемници в Украйна:

"През последните дни са унищожени 170 наемници, а 99 са се отказали от участие в бойните действия и са напуснали територията на Украйна".

Шойгу увери, че руската армия полага усилия за гарантиране на безопасното корабоплаване в акваториите на Черно и Азовско море:

"Създали сме два хуманитарна коридора за движение на гражданските плавателни съдове. Напълно е отстранена минната опасност в акваторията на пристанището в Мариупол".

Министърът на отбраната формулира и основния приоритет пред военното командване.

"Главният приоритет за нас днес е запазването на живота и здравето на подчинения личен състав и отстраняване на заплахите за сигурността на гражданското население. Специалната военна операция ще продължи до цялостното изпълнение на задачите, поставени от върховния главнокомандващ".

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания