Отидете към основна версия

1 198 10

Борис Джонсън обяви, че подава оставка, но още преди това е започнал да назначава нови министри

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • консервативна партия-
  • партигейт-
  • брекзит

Бившият кмет на Лондон беше принуден да се оттегли, след като негови министри и депутати от Консервативната партия подадоха оставки или оттеглиха подкрепата си

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Малко преди британският премиер Борис Джонсън да обяви, че подава оставка, беше съобщено, че той е започнал да назначава нови министри в кабинета си, включително и трети министър на образованието за последните три дни, предаде Ройтерс.

Джонсън, който беше принуден да се оттегли, след като негови министри и депутати от Консервативната партия подадоха оставки или оттеглиха подкрепата си, назначи Грег Кларк за министър по въпросите на жилищното строителство и Джеймс Клевърли за министър на образованието.

Заради сътресенията в центъра на властта във Великобритания, във вторник вечерта Джонсън назначи за финансов министър Надим Захауи, който преди това оглавяваше министерство на образованието. Вчера Захауи е казал на Джонсън да напусне, а днес той отправи призива си публично.

Освен това във вторник премиерът назначи Мишел Донелан на мястото на Захауи в министерство на образованието, но на следващата сутрин тя подаде оставка, като заяви, че Джонсън трябва да си върви.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: