Отидете към основна версия

10 404 25

Ердоган обеща на САЩ: Няма да позволим на никой да наруши санкциите срещу Русия

  • турция-
  • сащ-
  • реджеп ердоган-
  • русия-
  • санкции-
  • украйна

Турция има дълбоки икономически и политически връзки както с Украйна, така и с Русия, но позицията на Анкара по отношение на санкциите не се е променила

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Анкара е уверила Вашингтон, че няма да позволи на никое лице или институция да нарушат санкциите, наложени на Русия във връзка с инвазията в Украйна, съобщи "Хюриет дейли нюз".

В писмено съобщение на министерството на финансите и държавната хазна на Турция се посочва, че тези уверения са били дадени по време на телефонен разговор между заместник-министъра на финансите на Турция Юнус Елиташ и колегата му от САЩ Уоли Адейемо.

Двамата са обсъдили стъпки за засилване на сътрудничеството между двете държави, както и развитието на икономическото положение в света вследствие на войната между Русия и Украйна.

Американският представител е казал, че руски юридически и физически лица се опитват да използват Турция, за да заобиколят западните санкции, наложени заради нахлуването на Русия в Украйна, съобщиха от министерството на финансите на Турция.

Елиташ e подчертал, че Турция има дълбоки икономически и политически връзки както с Украйна, така и с Русия, и е добавил, че позицията на Анкара по отношение на санкциите не се е променила, което означава, че тя няма да се присъедини към едностранните санкции. Същевременно обаче той е уверил колегата си, че правителството няма да позволи на никое лице или институция да наруши санкциите срещу Русия.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: