Отидете към основна версия

6 878 196

За денонощие Украйна демилитаризира 640 руски войници и 15 танка

  • военни престъпления-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • танкове-
  • херсонска област

Над 51 000 руски войници са убити от началото на инвазията, съобщи Киев

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

През последното денонощие още 640 руски окупатори в Украйна са били демилитаризирани, с което броят на убитите руски войници от началото на пълномащабната инвазия става 51 250.

Това сочат данните на Генералния щаб на украинските въоръжени сили. Общо 2112 танка на нашествениците (15 през последното денонощие) са унищожени. Унищожени са 4557 (37) бойни бронирани машини, 1226 (32) артилерийски системи, 239 (2) самолета, 210 (2) хеликоптера и 15 кораба на руските окупатори, започнали непредизвикана война на 24 февруари.

През последното денонощие украинската армия започна няколко контраофанзиви срещу руски позиции в окупираните зони на Южна и Източна Украйна. През последните часове атаките и сраженията са все по-ожесточени. След като разгроми руските окупатори в Киевска област в първите седмици на войната, сега Украйна иска да освободи и Херсонска област и други райони в източната и южната част на страната.

Зачестяват и атаките по руски военни цели в окупирания украински полуостров Крим. Вчера началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили призна, че Киев е отговорен за поредицата удари, нанесени през август, срещу руски бази на анексирания Кримски полуостров, включително за серията от взривове във военновъздушната база "Саки". Той заяви, че подобен тип операции ще продължат.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 124 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: