Отидете към основна версия

3 835 7

Надолу! Цената на петрола продължава да пада

  • нефт-
  • петрол-
  • опек-
  • брент

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, загубиха 26 цента, или 0,3 на сто до 90,36 долара за барел

Снимка: Shutterstock

Цените на петрола продължиха да падат в ранната търговия в Азия днес, потвърждавайки тенденцията от вчера, като инвеститорите се подготвяха за нова агресивна стъпка от страна на УФР по отношение на лихвените проценти, която може допълнително да свие потреблението и да поведе света към рецесия, съобщи Си Ен Би Си..

Американският лек суров петрол падна с 20 цента, или 0,2 на сто до 83,74 долара за барел. Фючърсите с доставка през октомври приключиха вчера със спад от 1,28 долара, а тези за ноември паднаха с 1,42 долара.

Настроението на пазара остава "мечо" под натиска на опасенията, че затягането на паричната политика в САЩ и Европа ще продължи, а това ще намали потреблението и ще приближи света към рецесия, според Тошитака Тадзава от "Фуджитоми секюритис".

Очаква се по-късно днес УФР да обяви трето поредно повишение на основния лихвен процент със 75 базисни пункта, а подобни стъпки в следващите дни да предприемат и други важни институции като "Банк ъв Ингланд" и Швейцарската национална банка.

За спада на цената на петрола принос има и повишението на американските петролни резерви с 1 милион барела през миналата седмица.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини