Last news in Fakti

21 Септември, 2022 11:08 3 826 7

Надолу! Цената на петрола продължава да пада

  • нефт-
  • петрол-
  • опек-
  • брент

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, загубиха 26 цента, или 0,3 на сто до 90,36 долара за барел

Надолу! Цената на петрола продължава да пада - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на петрола продължиха да падат в ранната търговия в Азия днес, потвърждавайки тенденцията от вчера, като инвеститорите се подготвяха за нова агресивна стъпка от страна на УФР по отношение на лихвените проценти, която може допълнително да свие потреблението и да поведе света към рецесия, съобщи Си Ен Би Си..

Американският лек суров петрол падна с 20 цента, или 0,2 на сто до 83,74 долара за барел. Фючърсите с доставка през октомври приключиха вчера със спад от 1,28 долара, а тези за ноември паднаха с 1,42 долара.

Настроението на пазара остава "мечо" под натиска на опасенията, че затягането на паричната политика в САЩ и Европа ще продължи, а това ще намали потреблението и ще приближи света към рецесия, според Тошитака Тадзава от "Фуджитоми секюритис".

Очаква се по-късно днес УФР да обяви трето поредно повишение на основния лихвен процент със 75 базисни пункта, а подобни стъпки в следващите дни да предприемат и други важни институции като "Банк ъв Ингланд" и Швейцарската национална банка.

За спада на цената на петрола принос има и повишението на американските петролни резерви с 1 милион барела през миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня

    29 1 Отговор
    Само за Лукойл няма намаление на петрола ! Защо ли е така ?
  • 2 що така

    32 0 Отговор
    Ми , там - надолу , тук - нагоре . Що така ?!
  • 3 честито на печелившите

    21 11 Отговор
    Благодарение на "упоритата борба" на Кирчо/Кокорчо с руските монополисти - цените (на горива и енергоносители) тук са високи , като Емпайър стейт билдинг а доходите пропаднаха , като Гранд каньон в Аризона. Но (пък) Кики , Коко , Лорерчето , Корни и Ицко се превърнаха в мулти-милионери. Честито на печелившите и пак да глаДувате (пардон - гласувате) за тях !

    Коментиран от #4

  • 4 Благодарение на Лукойл

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "честито на печелившите":

    У нас цените не падат благодарение на руския Лукойл и нашите корумпирани от кремъл бизнесполитици!
  • 5 цените падат Путин губи

    10 7 Отговор
    Путлер ще търси клиенти за своята бензиностанция с ръждясали ракети!
  • 6 Селския

    10 0 Отговор
    Оправданията ги знаем: - Ми ние го купихме на високата цена и затова така.......
  • 7 Алооо

    2 2 Отговор
    Петрола пада, благодарение на Радев...