Отидете към основна версия

3 748 75

ISW: Настъплението на ВСУ в Херсонска област постига значителни успехи

  • русия-
  • украйна-
  • херсон-
  • лиман-
  • донецк

Експертите уточняват, че украинската операция пречи на опитите на Русия да прехвърли допълнителни боеприпаси, резерви, мобилизирани войници и средства за отбрана на предните позиции

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските военни постигат значителни успехи в Херсонска област, при това продължават настъплението си в Харковска и Луганска област. Това става ясно от доклад на американския Институт за изследване на войната (ISW), цитиран от Укринформ.

Въоръжените сили на Украйна са освободили няколко населени места на източния бряг на река Ингулец, като са накарали руските сили да отстъпят към Херсон. ВСУ продължават и настъплението си на юг по десния бряг на река Днепър, като са прекъснали две наземни комуникационни линии на руснаците в северната част на Херсонска област, и са принудили руските военни да отстъпят на юг .

Експертите от ISW уточняват, че украинската операция пречи на опитите на Русия да прехвърли допълнителни боеприпаси, резерви, мобилизирани войници и средства за отбрана на предните позиции.

Украинските сили продължават да напредват в последните райони на изток в Харковска област, които досега не бяха освободени – настъпват на запад от Сватово зад река река Оскол и все повече застрашават руските позиции в Луганска област.

Междувременно ВСУ вече освободиха някои територии в Луганска област.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 62 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: