Отидете към основна версия

1 605 45

Зеленски призова европейските лидери за увеличаване на доставките на оръжия и инвестиции в отбраната

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • война-
  • крим-
  • донбас

Украинският президент призна, че войната на Русия и нарастващите разходи за енергия са довели до безпрецедентен натиск върху стандарта на живот на абсолютно мнозинство от европейците

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски призова за увеличаване на доставките на оръжия и инвестициите в отбраната. Той отправи този призив по време на видеообръщение към европейските лидери, събрали се на неформална среща на върха в Прага, предаде ДПА.

"Увеличете доставките на оръжия и боеприпаси, за да се защитим от руския натиск", заяви Зеленски. "Увеличете производството на оръжия и боеприпаси в Европа, за да бъдем винаги готови да защитаваме нашето общо пространство", добави той.

Зеленски призна, че войната на Русия в Украйна и нарастващите разходи за енергия са довели до "безпрецедентен натиск върху стандарта на живот на абсолютно мнозинство от европейците", но все пак настоя за инвестиции в отбраната и сигурността.

"Както всичко останало в Европа, сигурността не е нещо, което може да се получи, като се откажете от нещо или пък подпишете договор. Сигурността е задължение", заяви Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: