Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 20:05 10 806 30

Макрон отговори на коментарите на Байдън за ядрен Армагедон

  • еманюел макрон-
  • джо байдън-
  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • ядрено оръжие

Френският президент съобщи, че лидерите на ЕС са решили да създадат механизми за европейска финансова солидарност, за да се справят заедно със скока на енергийните цени, свързан с войната в Украйна

Макрон отговори на коментарите на Байдън за ядрен Армагедон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон обяви днес плановете на Париж за създаването на специален фонд на стойност 100 милиона евро за покупки на оръжия за Украйна директно от производителите, предадоха световните агенции.

"Ние ще създадем този специален фонд от 100 милиона евро като начало, което ще ни позволи да работим също и с френския военно-отбранителен сектор", поясни той.

Този фонд ще финансира покупката на отбранителни оръжия, като тези, които Франция достави на Украйна от началото на руската офанзива, пояснява Франс прес. Франция достави досега на Киев 18 самоходни артилерийски установки "Сезар" с обсег 40 километра, противотанкови и противовъздушни ракети, блиндирани военни превозни средства, гориво, индивидуално оборудване и петнайсетина самоходни оръдия Те Еф Ер 1.

Макрон също така коментира изказването на президента на Съединените щати Джо Байдън, в което американският лидер заяви, че има риск от "ядрен Армагедон" след руската инвазия в Украйна.

"Трябва да говорим предпазливо, когато коментираме подобни теми", каза френският президент в края на неформалната среща на върха на ЕС, която се проведе в Прага ден след срещата на върха на Европейската политическа общност.

Макрон съобщи, че лидерите на ЕС са решили да създадат механизми за европейска финансова солидарност, за да се справях заедно със скока на енергийните цени, свързан с войната в Украйна, предаде Франс прес.

Макрон също така заяви, че лидерите на северните европейски страни са казали на европейските партньори, че е невъзможно да се каже на този етап кой стои зад атаките по газопроводите "Северен поток", предаде Ройтерс.

Макрон съобщи, че Франция е предложила на страните с газова инфраструктура в Северно и Балтийско море да започнат координирана операция с френските военноморски сили, за да гарантират и наблюдават тези обекти. Той добави, че инфраструктура като тръбопроводи, кабели и сателити са уязвими и се нуждаят от укрепване в настоящия контекст на геополитически напрежения.

Това е един от въпросите, които ще бъде дискутиран и във формата на новата Европейска политическа общност, инициирана вчера в Прага.

Президентът също така каза, че ще се срещне с премиерите на Испания и Португалия следващата седмица, за да обсъди с тях проекта за транспиренейския газопровод МидКат и за постигане на прагматично решение в тази насока, предаде Ройтерс. Макрон първоначално беше против проекта, който е подкрепян силно от Германия като алтернатива на руските газови доставки.

Макрон заяви също, че Франция ще работи с желание и готовност с бъдещия италиански премиер, предаде Франс прес. Очаква се това да е Джорджа Мелони, лидерката на италианската крайна десница, която преди няколко години се изказа критично за Макрон.

"Който и да номинира за премиер президентът на Италия Серджо Матарела, Франция ще работи с готовност и с желание с него - едно изискване, за да се напредва с европейския проект, в който ние вярваме", заяви Макрон.

"Ние приемаме лидерите, които народите на всяка страна ни дават и нашето задължение е заедно, около масата на преговори, да постигнем напредъка на Европа, по един справедлив, един по-ефикасен начин, като бдим за спазването на всички наши принципи, всички наши цели, всички наши амбиции", заяви Макрон.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мькькьмцм

    75 11 Отговор
    Фанатичните радикални демократи трябв да спрат тази опасна игра.
  • 2 Сатана Z

    95 13 Отговор
    Полуживият психопат Жо Бай Дън ще ни отведе в Ада за собствено удоволствие.

    Z

    Коментиран от #17

  • 3 Вашето Мнение

    91 15 Отговор
    Микрон и лгбт дружинката от юропата вече се усещат, що за съюзник е шаш и пионката им зельонски.
  • 4 Подпалвача на третата световна

    13 69 Отговор
    Ясно кой е.Джуджето,нали?
  • 5 Сталин

    80 26 Отговор
    Русия трябва да запукат тези западни мародери с ядрено оръжие и веднъж завинаги да заличат тези криминали от лицето на земята

    Коментиран от #6, #14

  • 6 Вашето Мнение

    78 19 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Ако на мястото на Путин, беше Сталин, руснаците вече щяха да пируват в париж, берлин сред голи шведки и жинжиляк от цяла юропа.

    Коментиран от #9

  • 7 Дън Бай

    44 13 Отговор
    Той да си гледа бабата.
  • 8 Сталин

    64 12 Отговор
    Това е само за подгряване на раята за плана на запада за ядрената провокация в Украйна , които имат план да предоставят ядрени снаряди с малка мощност на Украйна
  • 9 Сталин

    23 8 Отговор

    До коментар #6 от "Вашето Мнение":

    Вярно е ,и Шойгу отдавна щеше да бъде разстрелян и поставен някой кадърен генерал
  • 10 Окраин4е

    51 8 Отговор
    Дядката Джоузеф бие задна за Окрайна видя зъбите на мечката фейс та фейс и размисли на бързо . Макрон е господин никой!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Караманска

    28 5 Отговор
    Макрон на фурна имам питане защо балкански-турски поток не стигна през Сърбия до Франция за където е планиран ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Найш как ши съ случи това?

    10 49 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Огромният кратер на мястото където е била Москва и кво беше още?Аха,русиа на стъкло.

    Коментиран от #19

  • 15 Бъдете добрички

    44 2 Отговор
    Хора, не мога да разбера, защо е тази омраза към всичко и всички?! Не разбирате ли, че това е път за никъде?! Нашето спасение е нашата съвест, състрадание и надежда за мир!!!
  • 16 Аршлох1

    33 1 Отговор
    Ей кво доживяхме ,да се чудиш да се смееш ли да плачеш ли?Ако не беше тъжно,щеше да е смешно.Господ сила да ни дава и това да преживеем.Абе въпреки всички негативи изречени по наш адрес,българите май сме кораво племе.

    Коментиран от #26

  • 17 Култура миянко

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    Абе той не е жив .Това е биоробот и прекалено бъгове дава.Ама кво да праиш,всяко начало е трудно иска упоритост.
  • 18 Стилян

    32 4 Отговор
    Какви са тез 100 мил. Това да не ви е попара?! Та ги раздавате като за добър ден...
  • 19 Аршлох

    39 6 Отговор

    До коментар #14 от "Найш как ши съ случи това?":

    Не знам Масква ,стъкло, но мога да ти цитирам,американския военен експерт и достоен човек Дъглас Мк Грегър:Ако руснаците решат да ударят по центровете вземащи решения,Рамщайн ще се превърне в една дълбока стъклена пушеща дупка...
  • 20 Свободно падане

    11 4 Отговор
    100 милиона колкото 1/2 на ф 16 блок 70
  • 21 Смех

    27 3 Отговор
    Все нови и нови идеи и се ялови. Докато направи тоя фонд Окраина няма да я има.
  • 22 помним

    31 2 Отговор
    Путин ги побърка като ги пусна по пързалката за надпревара във въоръжаването . Руснаците знаят какво се случи Ссср при такава надпревара .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай Гого

    2 22 Отговор
    Абе Факти няма ли доктори дето да следят кво драскат тука,ама много бо.лни елементи и то неспасяемо плещят глупости ,някой им викат русо.филтаци ама те са направо за психиатрията,сигурно повечето са пар.ясници или възрастни ерге.ни зава.лиите?????!!!
  • 25 Св. Мук

    11 1 Отговор
    Създайте го. После чакайте мир.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 муцунка

    3 2 Отговор
    За България Макаронът не дава 100 милиона евро за покупки на оръжия.
  • 28 ЛегнаЛангеЛ

    14 0 Отговор
    Искам да чуя отговора на МакронА към колониите на Франция по цял свят и към експлоатацията , краденето и тиранията , която са налагали стотици години и то безнаказано !
  • 29 Съобщение

    7 0 Отговор
    Вестниците на мутрите в БГ - ПИК , Монитор , Спортал , Стандарт + БТВ , НОВА - собственници Маджо , Маргините , Пеевски и сикаджията !

    Коментиран от #30

  • 30 Ционист

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Съобщение":

    Така е ! Лъжи манипулаций и ужким прозорец където може да се коментира , който брутално цензурира неудобните мнения за индивиди свързани с мафията ! Особено Спортал , където се изявяват собственници на футболни клубове като Венци Стефанов ортак на Маджо и банкянската мутра , предателчето и ортак на Черепа с фалшивото ЦСКА 48 и тимаджиите от Варна !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания