Отидете към основна версия

9 983 166

Могилизационна повиквателна

  • бесарабски фронт-
  • мобилизация-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • повиквателна-
  • владимир путин-
  • военни престъпления

Диктаторският режим реши да обвърже всички с престъплението на имперската война

Снимка: БГНЕС/ EPA

Култът към победоносната лудост, който беше насаден в Русия в най-грозни форми през последните две десетилетия, сега се обръща наопаки за абсолютно всеки руснак. След 24 февруари държавата минава през всички възможни етапи на деградация в ускорен режим. Траекторията на падането е безпрецедентна в световната история: някакво колективно самоубийство, което според заповедта е пуснато отгоре. Някогашните бравурни шовинистични патриотични призиви "Можем да повторим" и "Още нищо не сме започвали" се превърнаха в плашила за хората от дълбоката провинция.

Наистина се материализираха думите на Путин: „В Русия няма семейство, което да не е опарено от Великата отечествена война“. Едва отсега нататък в тази формула се появява нова променлива - изгарящата "спецоперация". Диктаторският режим реши да обвърже всички с престъплението на имперската война, така че всеки да даде своята жертва в общия котел на военните престъпления. Уважение и почит се дава на тези, в които има повече животинско начало, хуманизмът и човечността са отмрели. Маниак, убиец, изнасилвач - дойде вашето време. Мобилизацията се превърна в инструмент за претопяване на руснаците в еднократни терористични единици. Промиването на мозъци е насочено към унищожаване на жалостта и тоталното безсмислие. Химнът на настоящия момент: "Не ни е жал за никого... Нито за теб, нито за мен, нито за него... Няма другари, няма приятели."

Военните комисари маршируват из Русия, чукат на всяка врата, охраняват входове, ловуват край метростанции и гари. Всичко в името на една цел: да се изпълнят могилизационните планове за кремълския плъх. Новият рейтинг на ръководителите на руските региони се формира във връзка с изпълнението на графика за набиране на атентатори-самоубийци и пушечно месо. Камъните се изсипват върху Москва, където хората се страхуват да ходят по улиците, защото местните власти показват най-лошите планове за набиране на военнообвързаните. Белокаменната се превърна в антипример, защото хората там са по-умни и ясно осъзнават същността на продължаващия ужас.

Ситуацията е тревожна, когато, от една страна, официалните власти отричат практиката на акции върху мобилизираните, опровергават раздаването на призовки наляво и надясно. Но откъде са взеха тогава осакатените и инвалидите в бойната координация? От друга страна патрулите на военния комисариат претърсват улиците, за да ловят жертвите си. Това някаква самодейност ли е, ексцесии или дейност на ЧВК? Наистина ли има паралелно правителство в Русия, а Путин и ко. са просто медийни персонажи, живеещи в паралелна реалност? Върховният главнокомандващ говори за 222 хиляди бойци, повикани да копират победената „втора армия на света“. Трудно е да се назоват с друга дума принудително призованите. Всичко това, защото те се подготвят за мъдростта на военните дела и оцеляването не за дни, а за няколко часа. Наистина, защо да се занимаваме с онези, които са предназначени да станат тор в украинския чернозем? Междувременно съвременната война е въпрос изключително на професионалисти.

Но разкажете ни за тази набрана орда, изправена пред широко разпространения разпад на държавната машина на Русия. Десетки мобика умират преди да стигнат до фронтовата линия. Някой от обостряне на рани, някой просто замръзва в полетата по пътя към Украйна. Няма нормални униформи, амуниции, хранителни дажби, нощувки. А през есента спането на бетонен под в неотопляеми помещения е гаранция за увреждане. Разкажете ни по-късно за добре установения процес, а не за безграничния хаос. Но най-трудното предстои.

На Путин, разбира се, не му пука за проблемите на хората. Вероятно той е замислил пълното изкореняване на европейското и славянското начало в Русия. След могилизацията на националните малцинства започна процесът на унищожаване на руските мъже. Като се има предвид засиленият интерес на лидера на мултинационала към Азия, естествено е да се предположи, че се подготвя почвата за приток на мигранти от пренаселените части на континента, за да се компенсира демографската разлика. Подобно преформатиране се вписва в идеята за удължаване на безизборното управление на Путин в контекста на дългогодишната "СВО (специална военна операция)". Вечен Путин - вечна война.

Източник: Сито Сократа/ Телеграм

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 121 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания