Отидете към основна версия

1 888 6

Разнобой в Прищина! Рамуш Харадинай поиска отлагане на решението за пререгистрация на колите със сръбски номера

  • рамуш харадинай-
  • косово-
  • албин курти-
  • сърбия

По думите на Харадинай действията, които трябва да се предприемат, са интензивен диалог със сърбите в Косово и между правителството и опозицията

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на опозиционния Алианс за бъдещето на Косово Рамуш Харадинай заяви днес, че правителството в Прищина трябва да се вслуша в призивите за отлагане на решението за регистрационните номера и поиска да бъде организирана среща на върха в САЩ, докато не бъде сключено споразумение с Белград, съобщава белградският вестник "Политика", позовавайки се на Танюг.

Както обясни той на парламентарно заседание в Прищина, срокът за подмяна на регистрационните номера на колите трябва да бъде отложен до постигането на споразумение.

Харадинай също така поиска министър-председателят Албин Курти да ръководи многодневна среща на върха в САЩ с представители на Белград до сключването на споразумение, съобщава сайтът "Репортери".

По думите на Харадинай действията, които трябва да се предприемат, са интензивен диалог със сърбите в Косово и между правителството и опозицията.

"Разходките из столиците на Европа не помагат на ситуацията. Всяка секунда, минута и ден ни струват. Всички ще понесем тежестта на последствията", каза той.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини