Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 12:36 1 003 2

Дачич: Основите на френско-германския план за Косово са неприемливи за Сърбия

  • ивица дачич-
  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич

Сърбия рискува много с въвеждане на санкции срещу Русия, няма гаранции, че няма с това да застраши националните си интереси

Дачич: Основите на френско-германския план за Косово са неприемливи за Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви днес, че основите на френско-германския план за Косово са неприемливи за Сърбия, тъй като планът започва от това, че Косово е независима държава, предаде агенция Бета.

"Сърбия не може да подкрепи политическо решение за това Косово да изглежда като независима държава, тъй като за нея този въпрос не е решен", каза Дачич за телевизия Пинк тази сутрин.

"Нашето решение за (не)въвеждане на санкции срещу Русия и пряко, и непряко има влияние върху позицията ни за Косово, ако го направим, ще поразсърдим традиционните си приятели", каза сръбският външен министър.

Сърбия рискува много с въвеждане на санкции срещу Русия, няма гаранции, че няма с това да застраши националните си интереси. Нямаме гарант на Запад, че тези наши интереси ще бъдат защитени, каза Дачич.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народник

    9 4 Отговор
    Щом според запада Луганската и Донецката Републики са Украйна то Косово е 100% Сърбия!
    Заради тези различни западни аршини сме им яли попарата от Руско-Турската Война до ден днешен: Македония, Добруджа, Беломорска Тракия итн.
    Отдавна тряваше да се освободим от игото на запада.
    НАПУСКАНЕ НА ЕС И НАТО! Свободна и независима България!

    Коментиран от #2

  • 2 Калмук

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Народник":

    Така де, но щом Косово е Сърбия, тогава Крим, Луганск и Донецк са Украйна ... Или на Дачич не му стиска дори да си го помисли ?!
Новини по държави: