Отидете към основна версия

20 151 143

„Полша готви референдуми за анексиране на украински области“

  • полша-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • сергей наришкин-
  • референдум

Режимът на Путин разпространява нелепи лъжи

Снимка: БГНЕС/ EPA

Директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин публикува нов фейк за Полша и нейните предполагаеми грабителски цели по отношение на западните региони на Украйна.

Той заяви, че „Полша ускорява подготовката за анексирането на Лвовска, Ивано-Франкивска и част от Тернополски области“. В интервю за пропагандната РИА Новости Наришкин каза, че трите западни региона на Украйна уж ще станат „щедра компенсация от Украйна за военната помощ и осигуряване на покрив над главите на бежанците“.

Ръководителят на Службата за външно разузнаване каза, че полското ръководство „е решено да действа проактивно и упорито поради опасенията, че висши партньори от НАТО ще се опитат да преговарят с Москва през зимните месеци, въпреки интересите не само на украинците, но и на поляците“.

"Президентът на Полша Дуда инструктира съответните служби незабавно да изготвят официална обосновка на полските претенции към Западна Украйна", каза Наришкин. Наришкин каза, че полското ръководство възнамерява да проведе "референдуми в Западна Украйна, за да обоснове своите претенции към украинските земи".

Реакцията на значимите регионални играчи и обикновените граждани "ще бъде внимателно наблюдавана и анализирана". В същото време представителят на страната окупатор "предупреди" Варшава срещу опитите за анексиране на украински земи. "Искаме предварително да предупредим поляците да не правят прибързани фалшиви аналогии и да призовем за по-задълбочено изучаване на тяхната история. Тя е пълна с горчиви примери за сблъсъци между полски и украински националисти“, каза Наришкин.

Именно Русия е тази, която проведе фиктивни референдуми в Украйна, които не са признати международно. Унижението за Русия дори достигна дотам, че тя анексира земи, от които руските войници избягаха панически.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 72 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: