Тема: Украйна

10 Декември, 2022 11:55 6 287 23

Депутати изместват украински бежанци от почивен дом

  • война-
  • чехия-
  • депутати-
  • русия-
  • украйна-
  • бежанци-
  • украински бежанци-
  • кърконоше-
  • почивка

Премиерът на Чехия се присъедини към критиките на опозицията

Депутати изместват украински бежанци от почивен дом - 1
Снимка: Shutterstock

Малко преди началото на зимния спортен сезон група украински бежанци трябва да напуснат почивен дом на чешкия парламент, което решение предизвика критики в обществото, предаде ДПА.

Около 25 човека са настанени от пролетта в курортен комплекс, принадлежащ на Камарата на депутатите, в града Харрахов в района на планината Кърконоше. Сега обаче те трябва да се преместят, защото неколцина чешки депутати искат да прекарат зимната си ваканция в комплекса. Говорител на регионалната администрация в провинция Либерец съобщи вчера, че за бежанците все пак са осигурени алтернативни жилища и те ще могат да останат, където работят и децата им ходят на училище, съобщи БТА.

Още новини от Украйна

Премиерът на Чехия Петър Фиала се присъедини към критиките на опозицията по адрес на ръководството на парламента. По думите му "украинците трябва останат там където са" и "това не трябва да се случва". Маркета Пекарова Адамова, председател на Камарата на депутатите, отхвърли критиките като "буря в чаша вода". От началото на руското нашествие в Украйна в 10,5-милионна Чехия пребивават под временна закрила 467 хиляди украинци, сочат данни на чешкото вътрешно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хихи

    47 7 Отговор
    ТОВА ДУПЕТАТИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ МЕКЕРЕТА В ЦЯЛ СВЯТ!
  • 2 Бг депутат

    88 2 Отговор
    При нас такова безобразие не може да случи. Ако трябва ние ще почиваме в бежанските лагери а украинците ще останат в хотелите.
  • 3 Декадентна наглост

    96 4 Отговор
    Украински бежанци живеели досега в курортен комплекс принадлежащ на правителството?
    Питам: Кои бежанци са изживявали такъв лукс като укрите???

    Коментиран от #14

  • 4 Във фургони

    61 3 Отговор
    украински бежанци у фургонъ
  • 5 Бесен- _Язовец

    71 3 Отговор
    Нарушиха удобствата на бандерите какъв срам
  • 6 електрически Москвич

    65 0 Отговор
    Мария, можеше да добавиш в заглавието, че новината е от Чехия.

    За момент се зарадвах, преди да видя, че е кликбейт. Дано да е началото и да ги изгоним от ЕС, тия мързеливи високомерни фашисти.
  • 7 а тук украински бежанци

    50 1 Отговор
    протестират на морето вчера че искат идващите укр да ги настаняват в хотелите защото хотелиерите се оплаквали че били полупразни
  • 8 Потребител

    16 1 Отговор
    Някой е пуснал френдли файър.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 25 Отговор
    НИКОЙ не БЯГА от ДОБРОВОЙНА
  • 10 Соваж бейби

    61 1 Отговор
    Да ги връщат в Украйна,курорта свърши!
    Нали такъв беше лафа ,от любимия ми български филм „С деца на море“ курорта е безплатен ,почивката е с пари.Аман от украинци ,всеки месец близо година им падат не мъчени пари по банкова сметка .А инфлацията расте нагоре заради Зеля
  • 11 Урюрвкос

    53 2 Отговор
    поне да направят креватите на два етажа да има място за афганистанци и сомалийци. Защо украинските бежанци ползват луксозни почивни станции а другите ги стрелят по границите.

    Коментиран от #12

  • 12 Соваж бейби

    41 0 Отговор

    До коментар #11 от "Урюрвкос":

    Едните са на командировка от Зелински,а другите изстрадали в търсене на свобода и човешки условия за живот.Обаче когато им се помогне и забравя да се бори за работа и добро съществуване/повечети/.Та по случея от няколко дни Париж е задръстен с палатки на протестиращи мигранти на студа ,а другите им колеги по съдба в хотели ?!Не е хубаво ,ако ще се помага на едни и на другите ,този проблем с мигрантите трябва да сре !Да се върне Мир по тези места и да им се помага на място в родините им ,не да наводняват Европа и да правят бели.
  • 13 стоян георгиев

    2 45 Отговор
    Та да сравним Чехия с България .там има десет пъти повече бежанци които са адаптирани настанени и спомагат за чешкия просперитет.у нас е точно обратното.бежанците бягат от тук заради расиското отношение на час от българите и на държавните институции.тва определено ще ни донесе сериозни негативи като страна и народ.

    Коментиран от #18

  • 14 С леко допълнение

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Декадентна наглост":

    Откъсването на тия укр.бежанци от градовете,от достъп до трудовия пазар,от живота на страната,приела ги,ги прави инертна маса без бъдеще.Някой ги храни на готово,кат ония цветните,опушени малко,или много,а да не казвам истинската дума,че трият.Таа,това за Чехия,която е най-развита от другите соцове.Хранейки ги на готово страната се лишава от работна сила,дошла им на крака.В Полша и преди войната и сега подходът към дошлите укри е много делови и ефектен.Бързо ги засилват на бачкане по заводите във Силезия,Варшава и Гданск,а младите украинци това им е желанието.И...вече откраднати от украинската държава,установени на работе,дава им се и възможност за банковата ипотека и с ниската езикова бариера,ето ти увеличение на полска нация.Понеже техните и те кат нашите-установени на Запад не им се връща обратно.

    Коментиран от #15

  • 15 Соваж бейби

    33 0 Отговор

    До коментар #14 от "С леко допълнение":

    Браво,на това се нарича помощ!Не е хубаво да мотивираш мигранта да ражда деца всяка година ,да не работи,да живее в държавно жилище/ много детни и ток не плаща,само с две 150/200 € купони от енергото/.Да получава помощи 5 хиляди евро и + за паразитстване на месец ,а голяма част от другите хем работят ,хем залатата им не е толкова на месец ,и се чуди как да изкара месеца.Това безобразие трябва да спре .

    Коментиран от #19

  • 16 Кокоркиро

    35 1 Отговор
    Търтеите,да ги хранят янките.
  • 17 Муаха-ха-ха-ха...

    36 2 Отговор
    Ами да си останат в Покрайнината.Наркоманското джудже "печели"чутовни "победи".
  • 18 поп Богомил

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Стоянчо, колко украинци си прибрал да гледаш у вас?
    Аз, съм приел три украинки от 19 до 31 год. и се грижа за тях!

    Коментиран от #20

  • 19 Глей ся,

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    то си от човека зависи,или да е млад.И те ти кражбата на хора от страна на Полша.И по-рано съм приказвал с по-млади хора и вика един особено доволен там в някъв град в Силезия.Скочил в жилище и плаща си го.Някъде от Запорожие,или Кривой рог,или там пак някъде промишлен център и момчето с особена досада вика-там е лунен пейзаж.Къде да го мериш със Силезия.А да се не отклонявам.

    Коментиран от #23

  • 20 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "поп Богомил":

    Ти си страхотен.като излезеш от паралелната си реалност обаче ще се разочароваш от себе си.там нито си поп нито има украинки.
  • 21 Пешо

    18 1 Отговор
    Крайно време е европейският парламент да вземе категорично решение: Всички мигранти трябва да се настаняват в правителствени резиденци, курортни комплекси и почивни станции, а депутатите да обитават бежанските лагери.

    Коментиран от #22

  • 22 Варна

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пешо":

    Аз съм ЗА
  • 23 Варна

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Глей ся,":

    Чичо, ти на колко ракийки си? Не ти се разбира много
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания