Отидете към основна версия

3 207 16

Гигантски аквариум с 1500 риби в Берлин се спука

  • аквариум-
  • риби-
  • хотел-
  • берлин-
  • германия-
  • вода-
  • инцидент

Десетки екипи за спешна помощ са пристигнали на мястото на инцидента

Снимка: БГНЕС/ EPA

16-метров аквариум с около 1500 екзотични риби в Берлин се е спукал при неизяснени обстоятелства рано сутринта в петък. Двама души са ранени от стъклените парчета, а пътят към Бранденбургската врата беше затворен, съобщиха германските спасителни служби, предаде "Свободна Европа".

Десетки екипи за спешна помощ са пристигнали на мястото на инцидента в хотелския комплекс Radisson Blu в квартал "Мите" на германската столица. Популярна туристическа атракция AquaDom е най-големият свободностоящ цилиндричен аквариум в света с височина 14 метра. Заради огромното количество вода, което се е изляло, властите затвориха главния път до комплекса, който води от Александерплац към Бранденбургската врата, която се намира само на 350 метра. Шосето и тротоарите бяха осеяни с отломки.

Инцидентът е станал около 5,45 часа сутринта местно време, когато се е чул много силен шум и части от фасадата на хотела, където се намира аквариумът, са излетели на улицата. Причината за инцидента все още не е ясна, съобщиха от пожарната служба в Берлин пред DW.

"Аквариумът е повреден, изтича вода. В момента ситуацията не е ясна", написа в Туитър берлинската пожарна. До хотела са изпратени автобуси, които да превозят около 400 гости до други места за настаняване, уточниха от полицията.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: