4 Януари, 2023 08:17 3 070 17

Задържаха 145 души във връзка със сблъсъците в новогодишната нощ

  • берлин-
  • нова година-
  • полиция-
  • сблъсъци-
  • германия

След насилието в началото на годината са заведени общо 355 съдебни дела

Задържаха 145 души във връзка със сблъсъците в новогодишната нощ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Берлинската полиция съобщи вчера, че 145 души са били задържани във връзка със сблъсъците в новогодишната нощ, при които бяха ранени 41 полицаи, предаде ДПА.

Всички заподозрени, повечето от които - мъже, впоследствие са били освободени, каза говорител на полицията. Сред задържаните е имало хора от 18 националности, включително 45 души с германско гражданство, 27 с афганистанско и 21 сирийци.

След насилието в началото на годината са заведени общо 355 съдебни дела. В ход са разследвания, включително за нарушаване на реда и спокойствието, за нападение и оказване на съпротива срещу органите на реда и срещу спасители, за нанасяне на тежка телесна повреда и за причиняване на експлозия, предаде БТА.

Политическите дебати за насилието срещу полицаи и спасители продължава да набира скорост в Германия. Вчера германският профсъюз на полицейските служители настоя за спешно свикване на кръгла маса с участието на политици и представители на тези професии, както и за нови подходи в интеграционната политика, за да се предотвратят подобни нападения в бъдеще. Такива дебати са ни нужни незабавно, трябват ни резултати, ясни концепции и план за това кой какво трябва да свърши", заяви председателят на профсъюза на федерално равнище Йохен Копелке. Нощ на операции с шокиращи инциденти като тези в събота срещу неделя не трябва да се повтаря следващата година, "така че сроковете са определени", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    68 0 Отговор
    Я, най-накрая продумахте, че нещо се е случил в Германия през новогодишната нощ.
    Що така мълчахте до сега? не е политкоректно да се разправя как се държат ноите "германци" в държавата, в която ги поканиха.
    Хак им е на гермнаците, че и на французите, че и на англичаните. Това ги чака за в бъдеще, че и по-лошо
    е става. Халифата се задава.

    Коментиран от #6

  • 2 Гертруд

    44 0 Отговор
    Фрау Меркел: Ела, вълчо изяж ме! А, сега олеле, диваците ни награбиха...
  • 3 Започна се с децивилизацията на Европа!?

    47 0 Отговор
    Днес в Берлин, утре и в други градове!? Човекът е произлязъл от маймуните, но с маймуни не става цивилизация. Сутринта пак съобщиха, че четири непълнолетни са убили самотен мъж, с такива ли ще става цивилизацията ни?
  • 4 Геша

    46 1 Отговор
    Сред арестуваните 145 бандити има хора от 18 националности от които само 45 били германски граждани.Тов значи че е нямало нито един етнически германец. Щом неблагодарниците-гости са толкова задружни в омразата си към приелите ги глупаци, Германците ги чакат много тежки времена и за много дълго време.Ние да си правим изводите за кого да гласуваме на изборите.
  • 5 един от многото

    19 1 Отговор
    Е , ти какво искаш , това да не е "супер" новината за бомбенето на Макеевка и за разтегателния брой жертви , което от как се случи до сега се върти нон стоп!

    Коментиран от #7

  • 6 Ами никой й

    3 37 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Нищо не казва и за протести в центъра на Масква .
    Много странно . Как биеха протестиращите кремълските ченгесари хахаха

    Коментиран от #9

  • 7 Или

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    Пък като бомбят Киев със Ирански Дронове . И то е супер новина нали ?
  • 8 Да им е честито

    41 0 Отговор
    Меркел напълни държавата си с тази сган със уж желанието да подпомогнат икономиката и прираста! Е виждаме какво се получи!!! Живеят на гърба на германците и грам не искат прихванат начина им на живот! Виж раждат както си знаят, но тези деца в 99% никога няма да станат германци!!!
  • 9 Някой

    42 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ами никой й":

    Напротив, за всеки спънал се пенсионер в Москва, се опитват "западните" медии да ни обяснят, че е жертва на режима на Путин. И изпадат в един демократичен екстаз как са нарушени основните права на хората там (сякаш им пука...).
    Тук говорим за "демократична" Европа - сърцето ѝ. Берлин! Тарамбуки бият и стрелят с пиротхника по пожарникари, полицаи и служители от "Бърза помощ". Но в "западните" медии такива новини се замазват - не били арабели, а "протетиращи". Срещу какво протестират, защо точно в новогодишната нощ, защо бият пожарникари и медици? Отговор няма. И няма и да има.
  • 10 нено

    24 1 Отговор
    Това не е демократично , но за лъже демократите европейски и американски е начин на живот! Иначе се вълнуват от човешките права на Китай и Иран, но за украинската хунта е абсурд!
  • 11 Чистокръвен

    19 0 Отговор
    Нищо... след такива изпълнения все повече следващият А.Х. се заражда и скоро ще прочистим Европа отново от всякаква сган!

    Коментиран от #13

  • 12 СЛОНА

    14 0 Отговор
    ТУК Е БЪЛГАРИЯ И ЗАТОВА ОТРАЗЯВАЙТЕ В ЗАГЛАВИЯТА НА НОВИНАТА КЪДЕ СЕ СЛУЧВА СЪБИТИЕТО
  • 13 Берлин

    20 0 Отговор

    До коментар #11 от "Чистокръвен":

    Човече,само турците в Европа са 10млн,а араби,афганци,сирийци, ливанци,мароканци и много други. Здраво възпроизвеждайки се, те стават все повече и повече. Знаеш ли че в Франция има квартали в големите градове където не влиза полиция, а само спец.части и то не от вчера, а от години, знаеш ли че най големия трафик на хора,оръжие и бело минава през Албания и косово, а знаеш ли че на никой от (Демократичния елит) не му пука защото това е целта.
  • 14 Жмръц

    12 0 Отговор
    Мчи как,те всичкото си ган празнува на Банго Васил.От 18 националности при това.Чичко Ад0лф щеше да ги приобщи,най-хубаво,да се учат поколенията напред.
  • 15 Дааааааам

    7 0 Отговор
    Баба Кашнер изпълни поръчката на синедриона и сега дойчовците берат плодовете на престъпленията й.
  • 16 Флипп

    4 0 Отговор
    Както каза кмета на Париж, едва 650 коли са били опожарени в новогодишната нощ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: