Отидете към основна версия

1 206 11

Новина от Анкара! Ердоган и Асад може да се срещнат, когато има подходящи условия за това

  • сирия-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • башар асад-
  • кюрдска работническа партия

Ние се обявяваме за продължаване на контактите и те ще продължат в тристранен формат, посочи Хулуси Акар, коментирайки разговорите си със сирийския министър на отбраната в Москва на 28 декември

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Среща между президентите на Турция и Сирия Реджеп Тайип Ердоган и Башар ал Асад може да се състои, когато има подходящи условията за това. Това заяви днес турският министър на националната отбрана Хулуси Акар пред турската телевизия НТВ.

Среща може да бъде организирана, когато условията са подходящи, посочи Акар, коментирайки разговорите си със сирийския министър на отбраната в Москва на 28 декември.

Първоначално разговорите със Сирия бяха на ниво на представители на разузнавателните агенции, след това и ние се срещнахме. Ние се обявяваме за продължаване на контактите и те ще продължат в тристранен формат. След приключване на преговорния процес може да се помисли за организиране на среща между президентите, добави турският министър на отбраната.

По думите на Акар основната тема на разговорите, проведени в руската столица, е била борбата с тероризма.

Изразихме безпокойството си пред руската и сирийската страна, но нямаше отрицателна реакция. Казахме, че основната ни цел е борбата с тероризма и нямаме никакви етнически, религиозни и междуобщностни проблеми, заяви турският министър на отбраната.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: