Last news in Fakti

29 Декември, 2022 08:03 6 894 38

Реформа! Ердоган премахна изискването за възраст за пенсиониране

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Управляващата "Партия на справедливостта и развитието" вдигна минималната заплата в страната миналата седмица като част от кампания за връщане на подкрепата на избирателите

Реформа! Ердоган премахна изискването за възраст за пенсиониране - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган премахна изискването за възраст за пенсиониране, което ще позволи на над 2 милиона труженици да се пенсионират незабавно, предаде Ройтерс.

Решението бе взето по-малко от шест месеца преди изборите в Турция.

Преди това възрастта за пенсиониране бе установена на 58 години за жените и на 60 години за мъжете, припомня Ройтерс. Сега не е ясно колко ще струва на турската държава новата система. Но Ердоган заяви, че 2,25 милиона души имат правото да се пенсионират незабавно. Сега има 13,9 милиона пенсионери в Турция.

Управляващата партия на Ердоган "Партия на справедливостта и развитието" вдигна минималната заплата в страната миналата седмица като част от кампания за връщане на подкрепата на избирателите, ерозирала заради високата инфлация, спада на курса на турската лира и рязкото понижаване на стандарта на живот.

Критично важните избори за Ердоган ще се произведат юни догодина.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    148 14 Отговор
    Браво на Ердоган ,а българите ще робуват до смъртта си.

    Коментиран от #4, #28

  • 2 Сметката...

    17 74 Отговор
    Турците изглежда не доживяват до пенсия, от 85 милиона души население, само 13.9 милиона са възрастните пенсионери. Това значи, че доста от хората работят тежка физическа работа и рано почиват.

    Коментиран от #7, #11, #32, #35, #37

  • 3 редник

    115 3 Отговор
    "Преди това възрастта за пенсиониране бе установена на 58 години за жените и на 60 години за мъжете."

    Ми това си е жив социализъм...
  • 4 никой

    68 14 Отговор

    До коментар #1 от "Зззз":

    Щото много ,,скачаха" и през 1989та , и през 1997ма. Искаха демокрация на всяка цена,независимо каква , а демокрацията е голямата ,,щерка" на капитализма. Е, получиха си демокрацията,сега е време да си плащат.Просто е..

    Коментиран от #10

  • 5 Ееех, де и ние да имахме

    101 10 Отговор
    Такъв "диктатор"...

    Коментиран от #9

  • 6 машалаах

    86 8 Отговор
    Мъдър и премъдър е великия султан Ердоган.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 безпартиен

    104 3 Отговор
    При нас 2.3 млн.пенсионери на 6.5 млн.жители!!!Освен това има и над 700 хил.получаващи заплати от общински и държавен бюджет,над 650 хил малолетни и не пълнолетни и над 1 млн. неграмотни,без професия и без трудови наивици ци..ани!!!!Какво бъдеще виждате?

    Коментиран от #19, #26

  • 9 освен

    75 13 Отговор

    До коментар #5 от "Ееех, де и ние да имахме":

    Да му обявим война и той да ни превземе.

    Коментиран от #15, #22, #25

  • 10 Зззз

    72 10 Отговор

    До коментар #4 от "никой":

    Еееее, западната пропаганда беше много силна ,а и още колониите им доста ги хрантутяха ,та всичко беше лъскави опаковки и разни други глезотии,ноооо най важни бяха бананите ах бананите.
  • 11 Байрактар"70

    111 11 Отговор

    До коментар #2 от "Сметката...":

    Турция е на два часа път с кола. Отиваш, виждаш и сравняваш! А не да говориш приказки! Общо взето като цяла страна, Турция е с 70 години по напред от България! За какво говорим?
  • 12 СЛОНА

    70 12 Отговор
    В ТУРЦИЯ САМО ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ-БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ И ПОЛИТИКИТЕ ВОДЕНИ ОТ ТЯХ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС И НАТО.
    Е ЗАТОВА ТРЕБВА ДА ИМА ПРОЧИСТВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ И НАРОДА ДА РЕШАВА КЪДЕ И КАК И ДО КОГА ДА ЧЛЕНУВА С РЕФЕРЕНДУМ ,А НЕ ЕДИН ЦИГАН РЕЧЕ ЧЛЕНСТВО В ЕС И НАТО И СТАНАМЕ???????????????????
  • 13 лоза

    32 7 Отговор
    За какво говорим?Говорим за "Мис Свят"-Турция.
  • 14 Как

    51 4 Отговор
    Преди 30-40г дали от соц пропагандата но бяхме останали с впечатление че Турция е дълбоко изостанала държава. Нямат ток (ние имахме АЕЦ) нямат промишленост( ние имахме Кремиковци) и престъпността е огромна. Нямат никакви пътища а са само кални кози пътеки.В Истанбул могат да те убият веднага.

    Коментиран от #29

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ех Ана долий

    54 3 Отговор
    То избори имаме и ние през няколко месеца ама нашите управници защо не правят като него

    Коментиран от #21

  • 17 Нашите са супер Ердо нищо не разбира

    42 7 Отговор
    От другата година вдигат мин.заплата както и прага за пенсиониране на 92г.и пенсията на 4,875€ и 93€ цента.От парламента и НОИ казаха, че това е добре за българия и икономиката и защото за момента има само 7 човека на 92г. който ще вземат новата сума.Като за целта държавата ще работи за увеличение на тази бройка за да може повече хора да вземат тази сума.7-те пенсионера излезнаха на стачка пред НС с искане за по голяма сума защото като хвърлят през терасата 4000€ другата сума няма да им стигне за месеца.
  • 18 Не разбрахте ли че за чорапа пилот

    39 2 Отговор
    и другите 240 сте едни замразени какавиди от който тез сладури и сладурки пият кръв на корем.
  • 19 Пенчо

    31 4 Отговор

    До коментар #8 от "безпартиен":

    Проблема е че голяма част от работоспособното население не е в БГ. Изкарва пари навън и плаща данъци навън. След което ще получи и пенсия отвън.

    Коментиран от #30

  • 20 Топ гъзари

    25 3 Отговор
    ние сме на ниво как да гласуваме, защо да гласуваме и за кого да гласуваме за да ни го тури по- лежерно.
  • 21 СЛОНА

    20 8 Отговор

    До коментар #16 от "Ех Ана долий":

    ЗАЩОТО ЕВРЕЙСКИЯ ФАШИЗЪМ КАКАВО КОГА И КАК ДА СТАВАТ НЕЩАТА В БГ???...!!!

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Що да риве?

    16 6 Отговор

    До коментар #22 от "Невсо":

    Лошо ли ще му е да не се налага всеки уикенд да бие път до Одрин?
  • 24 Опааа

    25 7 Отговор
    Браво! Браво! Слава! А тук “Кой не скача е червен”! 😆 ЕС ще ни затрие 100% като нация!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ртъуй

    26 7 Отговор

    До коментар #8 от "безпартиен":

    Тоест имате над 3млн. човека (пенсионери и държавни служители) които получават парите си за сметка на държавният бюджет който се формира само от осигуровки, данъци и акцизи. Слагаме децата и тези дето не работят и добавяме още над 1млн. човека... И излиза, че днес вашата помийна яма се издържа от около 2-2,3млн. работещи което е пряко сили 1/3 от населението на територийката ви... А схема в която 1/3 издържат 2/3 е 100%-ва гаранция за провал...
    Честито- ако си под 40-годишен имаш реалният шанс да видиш как помийната ви яма изчезва от картата на света... Не че ще е голяма загуба де- за 30г. си унищожихте хубавата държава и си заслужавате унищожението...
  • 27 🪵🪵🪵🪵🪵

    21 0 Отговор
    А у нас,докога ще се увеличават
    месеците, на годишна база??? До
    100 год ,или до 200.Това е на Калфин
    малоумието,воглаве с толбанкя.
    И страх ги тресе,за часовата ставка
    и минималната.Ние сме ,много
    страшни за управленците,много.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Българските турци

    20 5 Отговор

    До коментар #14 от "Как":

    Турция се промени при "диктатурата" на Ердоган през последните 15 години а всичко останало за което си писал е вярно ! След изборите ако все още Ердоган остане на власт,Турция ще заживее " сладките си времена" !!!
  • 30 Да, ама има и милиони турци,

    24 6 Отговор

    До коментар #19 от "Пенчо":

    живеещи и работещи из цялата Европка. Това не засяга икономиката на Турция. Въреки че те плащат данъците си в същата Европка. Но има едно "НО". Те възпитават правилно децата си в патриотизъм, трудолюбие и всички истински ценности, не измислените сатанизми. Парите си ги влагат в турски банки. Най - известна, популярна в Германия е турската Памук банк. Само от това турската икономика в средата на 90те дръпва неимоверно напред. Не късат връзката с родината си, а инвестират в нея и много от младите си взимат за партньр в живота от Турция. И през ум не им минава да плюят против нея, както масово го правят наЩе новоизлюпени либерасти. Е как няма да са добре и да напредват с такива граждани?! Евроатлантическата демокрация е оръжието и отровата за всеки просперитет.

    Коментиран от #36

  • 31 Фашизмът

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "СЛОНА":

    днес е руска идеология. Беспросветността също.
  • 32 Сметки алагъз

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сметката...":

    Сметката е очевидна,ако я погледнеш от реалната страна. 14%,пенсионери значи 86% не пенсионери или речено поне 50% в трудова възраст и 36% младо поколение. Или по ясно казано 100 работещи хранят 27,28 пенсионера. Там нея мисли, а мисли при нас. Като ги гледам нещата със изпразнения пенсионен фонд и съотношение 50/100, работещи към пенсионери и то без да добавим излишния персонал на хранилка. Имайки и предвид прираста, нещата за напред ще са все по зле.
  • 33 Лила

    9 0 Отговор
    При нас ще вдигат пенсионната възраст щом има и ги държат на работа над 70 годишни. Хем пенсия хем заплата нали имаше такива заповеди - навсякъде пенсионерите да ги освобождават. Да ама не само чистачки .
  • 34 Мдааа

    5 0 Отговор
    Ами и тука да се инициира същото,който има направени 38 години стаж за мъжете и 35 години стаж за жените да не се гледа възрастта а да има право на пенсия,сега е предизборен период и да се гласува за тази партия която приеме тази оферта
  • 35 ЗАЩОТО ТУРЦИЯ

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сметката...":

    Е С НАЙ МЛАДОТО НАСЕЛЕНИЕ В ЕВРОПА.НЕ ЧЕ УМИРАТ КАТО МУХИ СТАРИТЕ КАТО В БЪЛГАРИЯ.ИДИ И ПРОВЕРИ.
  • 36 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Да, ама има и милиони турци,":

    Как да не засяга турската икономика? Що за глупости дрънкаш? Българските емигранти са инвеститор номер едно в България с над милиард евро на година. Как мислиш се отразяват финансите на работещите турци в Европа на Турция? А те са доста повече от нашите. Много кеш влиза в Турция от тях и се завърта в икономиката. Нали трябва някой да ги купува тези продукти... Не знам колко вливат, но щом у нас е над милиард и то официално, значи турците наливат много милиарди в родината си.
  • 37 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сметката...":

    Тц, смяташ го по твоя аршин. Те правят по повече деца, затова и е такова съотношението. При нас с по 1, в краен случай 2 деца няма как да е по-добре. При нас онея многодетните не внасят нищо в бюджета. Тъмнозелените.
  • 38 Жжжжж

    0 0 Отговор
    Къде на 58, 60 год, пенсия? Това е за 10 год стаж. А в нормални условия възрастта е 45,50,55,.
Новини по държави: