Last news in Fakti

28 Декември, 2022 18:45 3 498 35

Секретно в Москва! Министърът на отбраната на Турция и ръководителят на разузнаването преговарят за Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • турция-
  • хулуси акар-
  • башар асад

В Москва се проведоха тристранни преговори между министрите на отбраната на Руската федерация, Сирийската арабска република и Република Турция, обявиха руски източници

Секретно в Москва! Министърът на отбраната на Турция и ръководителят на разузнаването преговарят за Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският министър на отбраната Хулуси Акар и ръководителят на Националната разузнавателна служба (МИТ) Хакан Фидан провеждат разговори в Москва със своите руски колеги, съобщи ТАСС, позовавайки се на телевизия ТРТ.

"Акар и Фидан отлетяха за Москва в сряда сутринта. По време на разговорите в Русия се обсъжда ситуацията в Сирия, изпълнението на споразумението за зърното и други въпроси, свързани с отбраната и сигурността", посочва телевизионният канал, позовавайки се на източници от турското министерство на отбраната.

От своя страна руското министерство на отбраната съобщи, че тристранни разговори на министрите на отбраната на Русия, Сирия и Турция са се състояли в Москва.

"В Москва се проведоха тристранни преговори между министрите на отбраната на Руската федерация, Сирийската арабска република и Република Турция. Те обсъдиха начините за разрешаване на сирийската криза и проблема с бежанците, както и съвместните усилия за борба с екстремистките групировки на територията на Сирия", се казва в изявлението.

Руското министерство на отбраната уточни, че след срещата страните са отбелязали конструктивния характер на диалога, проведен в този формат, и необходимостта от продължаването му в интерес на по-нататъшното стабилизиране на ситуацията в арабската република и региона като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    10 30 Отговор
    Путин докара в България и Европа милиони сирийски и украински бежанци!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 !!!?

    27 18 Отговор
    НАТО и краварите в ступор! Натовска турция иска разрешение от РУСИЯ!
  • 3 Рошко

    27 6 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Путин сигурно е виновен че не знаеш какво е тъпоъгълник
  • 4 Солей

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    В европа може в България НЕ! А и по-добре сирийски отколкото нагли укри!
  • 5 Калпазанин

    23 5 Отговор
    Е щом е толкова секретно, значи скоро обора ще си обира парцалките от Сирия. Мисля си дали на израел няма да му се срути стъкления купол върху главата и колко ли ще издържи
  • 6 Луд

    12 4 Отговор
    При конфликт Русия НАТО .....Турция на коя страна ще е?

    Коментиран от #8

  • 7 Примати

    11 19 Отговор
    Русия сигурно се подготвя да си бие камшика от Сирия. Супер…
  • 8 Българин

    19 7 Отговор

    До коментар #6 от "Луд":

    Вече един път руснаците са ги ритали, едвали ще повторят тази грешка! Ще покажат средата на обора и бай Дън ще гледа както обикновено, като риба!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Голем смех

    3 14 Отговор
    Рулетката на ролевата игра на факти, при която се определя кой да е пе.де.руса във редакцията е отредила ролята Ана.толи.
    Давай Толя захранвай мур.зилките
  • 11 Путин

    5 21 Отговор
    Путин усъзна че Украйна ще разгроми пиянките му и започна да иска преговори но първо ще бъде унижен и след това насилен
  • 12 Антипутлерист

    7 22 Отговор
    Руското влияние се свива на всякъде. Вече не може да отстоява интересите си нито в Армения нито в Сърбия ето Сирия губи позиции. Браво на Путлер скоро ще трябва в западните държави да му издигнат паметници като на унищожителя на федерацията.
  • 13 Путинана

    6 19 Отговор
    Старият Пи Де рас разбра че ще мре фалшивата му армия
  • 14 Нино

    9 20 Отговор
    Дъртият ма лоумник праща армията си на сигурна смърт и не му пука Украйна е победител вече
  • 15 Българин

    23 5 Отговор
    Хахах, пак мучене на краварски тролове надушвам! Торят сайта и си мислят, че са фактор! хахахха
  • 16 Икрайна

    6 17 Отговор
    Украйна разгрумява армията на дъртият Г е Й а той се ши ба и не му пука за младите войни и пияници

    Коментиран от #30

  • 17 Агата Кристи

    19 5 Отговор
    Краварника е в поза партер!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Илхан

    7 15 Отговор
    Как ще го преживеят нашите Русофили , Срамни клипове със Путин изтекоха в мрежата там той е пасивен а не Мачо за какъвто хо представя пропагандата

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Фен

    16 7 Отговор
    Мдааа. Все повече важни за света решения ще се взимат в Москва. За сметка на Брюксел. Свиквайте!
  • 22 Диванен Геостратег

    18 7 Отговор
    Ох какви глупости пишете в коментарите. Путин си запази военните бази в Сирия и дори ги разшири. Бежанците тръгнаха, когато "умерената опозиция" създаде Ислямска държава на териториите на Сирия и Ирак и тръгнаха да рушат Палмира, част от световното историческо богатство, да рушат църкви и да колят християни. Още им се намират клипчетата как режат гърла, ядат сърца и горят живи хора. Ей тези ги подкрепяше "цивилизованият" Запад. Касапницата почна 2011, Русия дойде след покана от Асад през 2015-та с ограничен контингент. С въздушна подкрепа и разузнавателни данни сирийската армия си отвоюва повечето територии от главорезите и отново настана мир. Остана само язвата, където са се настанили неканени САЩ в сирийските петролни полета. Това не е ли агресия срещу суверенна държава? Нещо санкции не се ли полагат? Турция също завзе погранични територии. Също без санкции. И сега преговарят в Москва без САЩ и Израел. Кюрдите ще го отнесат, а те уж бяха протежета на САЩ. Ето как говедарите се отплащат на съюзниците си. Украинците ги чака същата участ...

    Коментиран от #29

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Урюрвкос

    12 1 Отговор
    Турция поиска въздушни коридори в някой части на Сирия за да си продължи военната операция.
  • 25 мара бандерката

    9 7 Отговор

    До коментар #19 от "Илхан":

    Не е лесно да си кравар с деменция,и у WC гледаш да не си сам..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сичкото русофил

    3 5 Отговор
    мийде peZaнaтa кapa6uнa. Приятного апетита. Товарищи. Или по нашему, aafet olsun!
  • 29 Или леко си се пообъркал

    10 4 Отговор

    До коментар #22 от "Диванен Геостратег":

    Или нагло лъжеш троле...ама от дивана толкова. Бежанската вълна тръгна точно след намесата на Русия в Сирия с безогледното бомбардиране на мирни жители....точно същото което прилагат и сега в Украйна, те друго не могат

    Коментиран от #31

  • 30 Eйръпейц

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Икрайна":

    Защо обиждаш дъртия Г Байдън?!?
  • 31 Диванен Геостратег

    5 6 Отговор

    До коментар #29 от "Или леко си се пообъркал":

    Преял си с пропаганда моето момче. Бежанските вълни тръгнаха, когато ИДИЛ почнаха да колят християни и да рушат църкви. Или си забравил какво беше в Алепо, Палмира и други места. А може би въобще не си и знаел. Както не знаеш колко йеменци изтрепаха и продължават да изтребват саудитите...

    Коментиран от #32, #35

  • 32 Антипутлерист

    5 6 Отговор

    До коментар #31 от "Диванен Геостратег":

    Ако Путлер не се месеше в Сирия за няколко месеца Асад щеше да бъде отстранен от властта и война там изобщо нямаше да има. Страната нямаше да бъда раздирана от многогодишна война и нямаше да се появят и терористичните групировки съответно и нямаше да има и бежанци от там. Вината е единствено и само на Путлер който за да спаси дружката си диктатор пожертва и тази страна и сумти човешки животи. Хора са само използвани от престъпния античовешки режима в Кремъл за когото живота на никого не струва нищо без значение дали е руснак украинец сириец грузинец, арменец, или какъвто и да е.

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Диванен Геостратег

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Антипутлерист":

    Хайде потърси си преса от 2011 година и не ни занимавай с тези пропагандни русофобски бълвочи. Отлично се знае каква беше "умерената" опозиция, същите тези в Европа колиха свещеници, газиха хора в Ница и ръгаха хора с ножове в Лондон. Потърси монографията на Иван Запрянов "САЩ воюват с чужди ръце". Човекът още тогава писа и за Украйна. И всичките му източници са от официалната западна преса. Има ги линковете.
  • 34 Браво пич

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Антипутлерист":

    Коментарите ти са точно в десятката👍
  • 35 Българските турци

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Диванен Геостратег":

    За ИДИЛ сте в грешка и ти и ония срещу които си ! Те са изкривен и сатанизиран ислям ...някаква странна мутация вследствие на силната радиация на Осаме бин Ладен , Салман Рюшти и Charles Hepbdo ...те не убиват християни и евреи и не рушат само джамии и църкви а всичко което уж символизира идол и идолопоклонничество (крадат ценното и разрушават и унищожават следите от грабежа)..."оранжевите гащеризони" и "холивудските кървави екзекуции с отрязани глави" изчезнаха така бързо както се появиха защо ?... защото беше трик на илюзионисти - чиста зрителна измама ...(запечатва се в съзнанието и изчезва за да не се разнищва)! В Сирия на прицел не беше Асад...РФ и САЩ се споразумяха за уж Кюрдския коридор от Иран през Северен Ирак ,Северна Сирия до Средиземно море (през Хатай - Турция) но провалът на ЦРУ с пуча на Фетулах Гюлен промени посоката на вятъра и развихри гнева на Турция и Ердоган ! Сега след "Украински гамбит" ще има и "Сирийски" и дори да последва драматична "Гръцка защита" на шахматната дъска ! Двубоят Спаски - Фишер продължава !!!...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания