Отидете към основна версия

1 961 21

Здравето на Навални се влоши

  • алексей навални-
  • навални-
  • затвор-
  • изолатор-
  • русия-
  • кремъл

Затворническите власти наредиха Навални да бъде в изолация 15 дни като наказание

Снимка: БГНЕС/ EPA

Излежаващият присъда руски дисидент Алексей Навални съобщи, че отново е поставен в изолация в наказателната колония североизточно от Москва, а адвокатът му каза, че той не е добре със здравето, предаде ДПА.

На 31 декември затворническите власти наредиха Навални да бъде в изолация 15 дни като наказание, че сутринта измил лицето си няколко минути по-рано отколкото е разрешено. Това беше съобщено от самия Навални в съобщение, публикувано от неговия екип в „Инстаграм“. Навални каза, че за десети път е в изолатор за период от няколко дни от лятото насам, когато беше прехвърлен в това място за излежаване на наказания.

Междувременно адвокатът на Навални Вадим Кобсев написа в „Туитър“, че клиентът му се е разболял и има висока температура, треска и кашлица, но до момента не е могъл да му достави лекарства. Привържениците на Навални смятат, че постоянното изпращане на опозиционера в изолатор е опит на властите да пречупят волята му.

Навални, които е известен с чувството си за хумор, разказа, че за пръв път от дете си е легнал рано на Нова година, защото правилата в изолатора са да си ляга в 21 ч. „Като цяло съм доволен“, каза Навални. „Има хора, които плащат, за да отпразнуват Нова година по необичаен начин, а го получих безплатно“, предаде БТА.

Навални е въдворен в наказателна колония в Мелехово, на около 260 километра североизточно от Москва, при особено тежки затворнически условия. Той е зад решетките от 2021 г. През май 2022 г. съд потвърди 9-годишната му присъда за измама. В чужбина Навални е смятан за политически затворник и за един от най-острите критици на руския президент Владимир Путин. Навални се възстанови в Германия от опит да бъде отровен през август 2020 г., но след това доброволно се върна в Русия и оттогава е в затвора.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания