Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 12:10 1 185 15

Навални оспорва изпращането си в изолатора

  • алексей навални-
  • навални-
  • изолатор-
  • затвор-
  • владимир путин-
  • русия-
  • иск

На 10 октомври руският политик за шести път бе изпратен в наказателен изолатор

Навални оспорва изпращането си в изолатора - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, излежаващ присъда в лагер, разположен в Мелехово, Владимирска област (централната част на Европейска Русия), подаде в съда иск, с който оспорва изпращането си на 10 октомври в наказателен изолатор. Това съобщи днес за ТАСС Ковровският районен съд на град Владимир.

По данни на съда от август 2022 г. това е 10-ят иск на Навални, обжалващ действията на лагерната администрация, пет от които са били отхвърлени. В средата на юни Навални бе преместен от лагер с общ режим в Покров в лагер със строг режим в Мелехово, след като през май Московският градски съд призна за законна нова присъда срещу него по дело за обида на съда и измама. Опозиционерът е осъден на 9 години лишаване от свобода в лагер със строг режим с оглед предходните му присъди за измама и клевета срещу ветеран от Великата отечествена война.

На 10 октомври руският политик за шести път от два месеца бе изпратен в наказателен изолатор - както става ясно от акаунтите му в социалните мрежи, заради отказ да мие оградата на лагера, съобщи по-рано опозиционният сайт "Медуза". Той бе излязъл от изолатора преди седмица, след като лежа там за изказване по повод частичната мобилизация в Русия, произнесено на съдебно заседание. Според адвоката му Павел Чижов след няколко поредни изпращания за наказание в изолатор затворникът може да бъде прехвърлен в единична килия, където да лежи до една година. Същевременно администрацията на лагера може да поиска преместването му в затвор за срок до три години.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван

    14 10 Отговор
    Изобщо не ме интересува
  • 2 Иван

    15 7 Отговор
    както става ясно от акаунтите му в социалните мрежи?
    Затворниците в България нямат достъп до социани мрежи!
    Какво иска тоя мухльо.
  • 3 Така

    14 7 Отговор
    Тоя изтегли късата клечка. Реши да се прави на CIA агент по време на война.
  • 4 Дааа

    15 9 Отговор
    Пак се е държал хулигански затворникът Навални! Направо е непоправим. Явно трябва да бъде преместен в затвор с по строг режим! И да му пратите много поздрави от цру!
  • 5 дойци зели

    14 6 Отговор
    стига с тоя орални !
  • 6 Типично по рашистки

    8 13 Отговор
    Свестните - в изолатора, а калпавите - в Кремъл...
  • 7 Плашимир

    9 3 Отговор
    Навулни изобщо не ме вълнува някак. Едва намерих дърва и то на половината. Обаче на фул прайс. Нека криза ли има?
  • 8 Я стига

    9 3 Отговор
    Защо мислите, че някой го интерисува тази американска подлога. Свършиха ли новините от България, че ни занимавате с този предател. Огледайте какъв е хала у нас, убийства, самоубийства, бедност, безпаричие, мафиотски изпълнения по пътищата, за заспалата ни прокуратура, закрилница на същите тези мафиоти и много други, за съжаление стряскащи новини. Не си запълвайте вестниците с простотии.
  • 9 Евроатлантик

    3 6 Отговор
    Като спечели войната Байдън ще сложи Навални за президент на Русия. Да ви видя вас путинофилите тогава каква песен ще запеете?
  • 10 4444

    4 8 Отговор
    Навални в затвора е едно от множеството престъпления на Путин и кликата му от убийци, те просто не осъзнават , че са пътници, съдлата на Кадафи ще се стори като детска песен на убиеца от Кремъл, най масовия убиец в ново време.
  • 11 Стоян Александров

    7 4 Отговор
    Предател. Да гние само в изолатора. Увеличето му с още 5 години присъдата за неправилно пикаене. И спрете цялата му комуникация с външния свят. Да не е на курорт. И да работи от сутрин до вечер за хляба си, иначе да гладува като куче както ние работим и гладуваме. Западна подлога, срам, позор...да се предадеш на Запада е най- позорното нещо....

    Коментиран от #12

  • 12 4444

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Стоян Александров":

    Като чета написаното от теб ,започвам да се притеснявам за психическото състояние на някои хора, или е това или просто елементарна глупост, друг вариант няма.
  • 13 Който не работи

    7 1 Отговор
    не трябва да яде.Като не чисти оградата дайте му кенефите да чисти.

    Коментиран от #14

  • 14 4444

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Който не работи":

    Като чета написаното от теб ,започвам да се притеснявам за психическото състояние на някои хора, или е това или просто елементарна глупост, друг вариант няма.
  • 15 руска демокрация

    2 4 Отговор
    Великия диктатор путин е нищожно човече!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания