Отидете към основна версия

1 068 20

Пекин: Политиката на Китай за справяне с COVID се основава на науката

  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Страната е успяла да предотврати голяма част от тежките случаи и смъртността, както и да опази живота на хората и тяхното здраве до най-висока степен

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Политиката на Китай за справяне с ковид е основана на науката, ефективна е и е съобразена с китайските национални реалности, така че ще издържи проверката на времето, заяви днес говорител на външното министерство, цитиран от агенция Синхуа.

Говорителят на министерството Ван Вънбин каза пред журналисти, че благодарение на динамичната политика за "нулев ковид" Китай е успял да избегне хаоса от смъртоносния Делта вариант, както и да премине през другите варианти. Страната е успяла да предотврати голяма част от тежките случаи и смъртността, както и да опази живота на хората и тяхното здраве до най-висока степен.

Той отбеляза, че ковид политиката е била причината да се ваксинират повече хора и страната да стане първата икономика в света, която през 2020 г. е регистрирала положителен икономически растеж. През последните три години средното равнище на годишния икономически растеж на Китай е приблизително 4,5%. Този показател е по-висок от средната стойност в световен мащаб и дава възможност на страната да има съществен дял от световната икономика.

"Ръководени от философия, която поставя народа и живота на първо място, ние продължихме да усъвършенстваме подхода си за справяне с ковид, основаващ се на науката, за да го направим по-целенасочен. Всяка политическа манипулация в това отношение е безсмислена, предвид това, че действията на Китай за справяне с ковид приключиха", каза Ван. Той подчерта че понастоящем ситуацията с ковид в Китай се подобрява и някои провинции и градове вече са преминали пика на заразата, както и че животът бързо се нормализира.

Днес се състоя видеоконференция, по време на която китайски здравни служители обсъдиха със СЗО настоящата епидемична обстановка, медицинско лечение, ваксинация и други теми, съобщи здравната служба на Китай.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания