Отидете към основна версия

9 043 156

И вторият опит на руснаците да превземат Угледар се провали

  • бесарабски фронт-
  • угледар-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война-
  • руска армия

Вторият опит на морски пехотинци и на всякаква друга измет за превземане на Угледар завърши с неуспех

Снимка: БГНЕС/ EPA

Групата на руските окупационни войски, съсредоточена да превземе Угледар, загуби своята боеспособност.

Позволете ми да ви напомня, че за щурм на Угледар бяха изпратени подразделенията на 42-ра мотострелкова дивизия на 58-ма ОВА, 40-та и 155-а морска пехота на Тихоокеанския флот и 136-а мотострелкова бригада, с резерв от батальони на 37-а, 36-а мотострелкова бригада и ЧВК „Патриот“...

Между другото, именно от ЧВК "Патриот" планираха да направят звездата на превземането на Угледар, за да натрият носа на Пригожин и да покажат на Путин, как могат да се бият министерските ЧВК. Като цяло, стана точно обратното, тъй като тактиката на руските окупационни войски не се промени от ноемврийския самоубийствен опит за пробив към Угледар.

Нека ви напомня, че по време на един от щурмовете на Угледар руснаците загубиха три дузини бойни бронирани машини, главно БМП-1/2 и МТ-ЛБ само на старта. Тоест, без дори да се стигне до линията на съприкосновение. Само да напомня, че БМП е средно 10 човека, а МТ-ЛБ - 13. Почти всички части, участвали в настоящия опит за превземане на Угледар, са загубили боеспособността си и трябва да бъдат изтеглени, за да я възстановят в тила. Доколкото разбрах, след като окончателно довършат боеспособността на резервните 37-а и 36-а мотострелкови бригади, те ще направят точно това.

Като цяло, вторият опит на морски пехотинци и на всякаква друга измет за превземане на Угледар с удар завърши с факта, че можеха да вземат само нещо близо до Угледар. Ще има ли опит номер 3? Мисля, че - да, но руските окупационни войски ще чакат попълнение на "елитните" морски пехотинци с мобилизирани.

Korrespondent net

Източник: Александър Коваленко

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 170 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: