Отидете към основна версия

1 957 1

Извънредни избори за Меджелис в Казахстан

  • казахстан-
  • избори-
  • парламент-
  • посолство-
  • българия

Постоянно и временно пребиваващите в България казахстанци ще могат да упражнят правото си на глас

На 19 март 2023 г. ще се проведат извънредни избори за депутати от Мажилиса на Парламента на Република Казахстан. Дава се възможност на гражданите на Република Казахстан, постоянно и временно пребиваващи на територията на Република България, да упражнят правото си на глас.

В тази връзка в Посолството на Република Казахстан в Република България ще работи избирателна секция № 288, която се намира на адрес: гр. София, ул. “Св. Кирил и Методий” N37.

Гласуването ще се проведе на 19 март 2023 г. (неделя) от 07:00 до 20:00 часа местно време. В деня на изборите желаещите да упражнят правото си на глас трябва да носят себе си валиден паспорт на гражданин на Република Казахстан.

За включване в избирателните списъци на избирателна секция № 288 е необходимо предварително да изпратят данните си (трите имена, дата на раждане, ИИН, номер на паспорт (дата на издаване и срок на валидност), адрес по местоживеене в България, контакт подробности (телефон, имейл ) с надпис „Избори-2023“ на имейл адрес m.aitzhanov@mfa.kz или попълнете ОНЛАЙН ВЪПРОСНИКА (https://forms.gle/qtif4BGp9UMNxahW6).

Гражданите могат да проверят включването им в списъка, като се свържат с посолството на телефон +359-2-862-41-52. Ако не са в списъка, имат право да подадат заявление.

От 13 март 2023 г. Във въпросната избирателна секция ще имат възможност да проверят данните си в списъка на гражданите, имащи право да участват в изборите. Ако трябва да направят промени, могат да подадат молба до секционната избирателна комисия.

“Призоваваме всички да проявят гражданска отговорност и да упражнят правото си на участие в предсрочни избори на депутати от Мажилиса на Парламента на Република Казахстан!”,уточняват от посолството на Казахстан в България.

Подробна информация за предстоящите избори е достъпна на уебсайта на Централната избирателна комисия на Република Казахстан (www.election.gov.).

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини