Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 15:21 1 943 1

Извънредни избори за Меджелис в Казахстан

  • казахстан-
  • избори-
  • парламент-
  • посолство-
  • българия

Постоянно и временно пребиваващите в България казахстанци ще могат да упражнят правото си на глас

Извънредни избори за Меджелис в Казахстан - 1

На 19 март 2023 г. ще се проведат извънредни избори за депутати от Мажилиса на Парламента на Република Казахстан. Дава се възможност на гражданите на Република Казахстан, постоянно и временно пребиваващи на територията на Република България, да упражнят правото си на глас.

В тази връзка в Посолството на Република Казахстан в Република България ще работи избирателна секция № 288, която се намира на адрес: гр. София, ул. “Св. Кирил и Методий” N37.

Гласуването ще се проведе на 19 март 2023 г. (неделя) от 07:00 до 20:00 часа местно време. В деня на изборите желаещите да упражнят правото си на глас трябва да носят себе си валиден паспорт на гражданин на Република Казахстан.

За включване в избирателните списъци на избирателна секция № 288 е необходимо предварително да изпратят данните си (трите имена, дата на раждане, ИИН, номер на паспорт (дата на издаване и срок на валидност), адрес по местоживеене в България, контакт подробности (телефон, имейл ) с надпис „Избори-2023“ на имейл адрес [email protected] или попълнете ОНЛАЙН ВЪПРОСНИКА (https://forms.gle/qtif4BGp9UMNxahW6).

Гражданите могат да проверят включването им в списъка, като се свържат с посолството на телефон +359-2-862-41-52. Ако не са в списъка, имат право да подадат заявление.

От 13 март 2023 г. Във въпросната избирателна секция ще имат възможност да проверят данните си в списъка на гражданите, имащи право да участват в изборите. Ако трябва да направят промени, могат да подадат молба до секционната избирателна комисия.

“Призоваваме всички да проявят гражданска отговорност и да упражнят правото си на участие в предсрочни избори на депутати от Мажилиса на Парламента на Република Казахстан!”,уточняват от посолството на Казахстан в България.

Подробна информация за предстоящите избори е достъпна на уебсайта на Централната избирателна комисия на Република Казахстан (www.election.gov.).


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    2 3 Отговор
    Българските земи...населени с българи..
    Знаете ли, че Кремъл е изработим като копие взето от Казан, след това разрушен ,за да не ..,,пречи,,..
    Казан е бил български..
    Ционистите ,които организираха болшевишката революция..
    Цялото ръководство на ,,болшевиките,, е еврейско..
    Търсете истината..
    Сталин е бил сам ,,сред вълци,,..
    Руските и българите са братски народи ,това е истината.