20 Януари, 2023 07:53 2 405 3

Обявиха дата за изборите за местни представителни органи

  • казахстан-
  • избори-
  • местни органи

Те ще се проведат на 19 март в Казахстан

Обявиха дата за изборите за местни представителни органи  - 1
Снимка: М. Богданова ©

Извънредните избори за маслихати (местни представителни органи) в Казахстан са насрочени за 19 март. „Да се ​​назначат извънредни избори за депутати от маслихатите на Република Казахстан за 19 март“, каза членът на Централната избирателна комисия (ЦИК) Сабила Мустафина. Тя добави, че гласуването за депутати от местните представителни органи ще се проведе в същия ден като предсрочните избори за долната камара на парламента на републиката (Мажилис), насрочени по-рано за 19 март.

На 19 януари президентът Касим-Жомарт Токаев подписа указ за разпускане на Мажилиса от седмото свикване и насрочване на извънредни избори за депутати за 19 март. Освен това държавният глава подписа указ за предсрочно прекратяване на правомощията на маслихатите на всички нива.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    Там ли ще ходим да гласуваме ❓❓❓
  • 3 Глас

    0 0 Отговор
    Готови за избори да се гласува против червените
    Казани разбъркани с много грехове подкупи ,измами против България,милиционерски и разни други управления ченгеджийски...!!!!!!