Отидете към основна версия

2 114 21

Вицето на Шолц: Германия не бива да става част от войната в Украйна

  • роберт хабек-
  • олаф шолц-
  • германия-
  • украйна

В понеделник Роберт Хабек и делегация от германски бизнесмени посетиха Украйна, където се срещнаха с представители на правителството

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският вицеканцлер Роберт Хабек още веднъж изтъкна докъде ще се простират действията на Германия, що се отнася до помощта ѝ за Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Не трябва да ставаме част от войната. Важно е тази граница винаги да се спазва", каза Хабек днес пред германското радио "Дойчландфунк". Това играе главна роля във всички въпроси, свързани с помощта за Украйна, заяви той, преди да се върне от двудневното си посещение в Киев.

"Винаги се взима предвид коя крачка би била преминаване на границата и би ни превърнала в част от войната", заяви Хабек, който е и министър на икономиката. Попитан къде според него е тази граница, той отговори: "Германски войски в Украйна".

Политикът от "Зелените" и канцлерът Олаф Шолц вече няколко пъти заявиха, че Германия не бива да става част от войната. В понеделник Хабек и делегация от германски бизнесмени посетиха Украйна, където се срещнаха с представители на правителството. Теми на разговор бяха възстановяването на Украйна, която все още е под обстрелите на Русия, и сътрудничество в енергийния сектор. Хабек говореше и за по-силно присъствие на германски компании в обхванатата от война държава.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: