Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Април, 2023 13:53 2 031 21

Вицето на Шолц: Германия не бива да става част от войната в Украйна

  • роберт хабек-
  • олаф шолц-
  • германия-
  • украйна

В понеделник Роберт Хабек и делегация от германски бизнесмени посетиха Украйна, където се срещнаха с представители на правителството

Вицето на Шолц: Германия не бива да става част от войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският вицеканцлер Роберт Хабек още веднъж изтъкна докъде ще се простират действията на Германия, що се отнася до помощта ѝ за Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Не трябва да ставаме част от войната. Важно е тази граница винаги да се спазва", каза Хабек днес пред германското радио "Дойчландфунк". Това играе главна роля във всички въпроси, свързани с помощта за Украйна, заяви той, преди да се върне от двудневното си посещение в Киев.

Още новини от Украйна

"Винаги се взима предвид коя крачка би била преминаване на границата и би ни превърнала в част от войната", заяви Хабек, който е и министър на икономиката. Попитан къде според него е тази граница, той отговори: "Германски войски в Украйна".

Политикът от "Зелените" и канцлерът Олаф Шолц вече няколко пъти заявиха, че Германия не бива да става част от войната. В понеделник Хабек и делегация от германски бизнесмени посетиха Украйна, където се срещнаха с представители на правителството. Теми на разговор бяха възстановяването на Украйна, която все още е под обстрелите на Русия, и сътрудничество в енергийния сектор. Хабек говореше и за по-силно присъствие на германски компании в обхванатата от война държава.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    41 2 Отговор
    Вчера същия този зелен нацист каза друго,че се срамува от това,че Германия не е дала по-рано оръжия на Украйна.

    Z
  • 2 Миии

    45 1 Отговор
    От сащ друго мислят..., вместо вас..

    Коментиран от #5

  • 3 АБЕ НЕ БИВА

    39 2 Отговор
    АМА ТРЯБВА.НАЛИ НЕ СТЕ НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ГОЛЕМИЯ БРАТ ЩЕ ВИ НАБУТА.ТО И ТАНКОВЕ НЯМАШЕ ДА ДАВАТЕ ПЪК КАКВА СТАНА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    35 1 Отговор

    До коментар #2 от "Миии":

    АЛОО ВСИЧКИ ШВАБИ ЩЕ СВЪРШИТЕ КАТО ХИТЛЕР С ЦИАНКАЛИЙ ...ПРОДЪЛЖАВЙТЕ ДА ДРАЗНИТЕ РУСИЯ И ДА СЛУГУВАТЕ НА КРАВАРИТЕ КОИТО ВИ ГРЪМНАХА И СЕВЕРЕН ПОТОК ..
  • 6 Идея

    25 4 Отговор
    Тия от правителството в Шмойч по-добре да въведат закон за даване и легално притежание на оръжие на обикновените граждани, щото новоинтегрираните лекари и инженери на баба Меркел може и война да спретнат в търсене на слеващия Халифат.
  • 7 Смех 😆🤡🤣

    15 2 Отговор
    Германците са курфа играят с всички шамар зад врата ще ги вкара фред
  • 8 Ако Русия бъде застрашена е казано

    30 1 Отговор
    Хиляди пъти че ще има ядрени бомбардировки по всички натрапници, колко по ясно трябва да им го обяснят на тези

    Коментиран от #11

  • 9 Бесен- _Язовец

    2 24 Отговор
    Истеричният вой на Московската пета колона е музика за ушите ми!
  • 10 Последния Софиянец

    3 33 Отговор
    Да подкрепяш психопата Путин и руските терористи една година след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 500 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.

    Коментиран от #20

  • 11 Само питам

    2 16 Отговор

    До коментар #8 от "Ако Русия бъде застрашена е казано":

    А Русия защитена ли ще бъде? Путинистите от държавите на НАТО как ще се предпазят?

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Неееее

    19 1 Отговор
    Роберт Хабек, щом давате оръжие и пари, ще давате и пушечно месо.. Зеленски ви го каза в прав текст, че :-"Щом ние изпращаме нашите синове да умират, и вие трябва да изпратите вашите"!

    Коментиран от #14

  • 13 Неееее

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Ами както и Байдъноистите... :)))
  • 14 дддд

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Неееее":

    със САРМАТИ
  • 15 дддд

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    със САРМАТИ
  • 16 ИНЖ

    1 17 Отговор
    Политически заклинания. А ако РФ нападне държава от НАТО??? Ще стоим отстрани и ще "гледаме мача" ли??? Русия е агресора и не трбва да го забравяме!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този празноглавец,

    19 0 Отговор
    "много разбира!" Той е мъжкият образ на Аналена Бербок. И двамата са от "зелените" и абсолютно неадекватни. Неграмотни са!
    Затварят атомните централи, обявяват война на Русия... Ама какво да очакваш от хора, които не са били никога във военно поделение и нямат представа, какво е война! И този Хабек не е бил войник, писал някакви детски книжки, но понеже по глупост някои са избирали зелените, ето ги на власт! Всичко съсипаха. И индустрията им вече буксува! На украинските бежанци дават пенсия по украинските закони, но в Германия? Ако някой на 55 г в Украйна вече би трябвало да е пенсионер, но е бежанец в Германия, вместо да му дават социална помощ, те го зачислисляват в немскиа пенсионен фонд! А в същото време немецът, който също е на 55 г., НЕ е още пенсионер и трябва да работи още до 67-69 г.! Напълно враждебна политика спрямо собствения им народ! Дебили!
  • 19 От страни

    11 0 Отговор
    Божееееее, кой ви пита вас кой номер гащи носите? Ще ви наредят ония и не само ще воювате ми и ще пеете марша на Хорст Весел. На мястото на Русняците отдавна бих ви обявил като страна във конфликта и да съм ви набичил няколко Искандера....
  • 20 От страни

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Това всичкото написано от теб важи ли за други държави? Нещо за Ирак, Либия, Сърбия и други? Или онова е друго? Убитите 2 милиона иракски мирни граждани е друго? Това сте вие подлогите - тук помня тук не помня.... Двойни стандарти. бАклуци с една дума...
  • 21 пенко

    3 0 Отговор
    ЩУРБАНФЮРЕР ШОЛЦ И ХАБЕК ---НИЩО ОБЩО !?!?!?!?
Новини по държави: