Отидете към основна версия

8 372 234

Военен експерт: Украйна ще победи още през октомври

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • бахмут-
  • донбас

През есента запасите на руската армия ще се изчерпят дотолкова, че тя ще може единствено да се окопава - за никакви по-нататъшни военни операции не може да става и дума

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската армия е в толкова плачевно състояние, че не по-късно от октомври ще претърпи поражение в Украйна, смята германският военен експерт Маркус Койп. "Въпрос на време е резервите им да се изчерпят."

Руската армия е в толкова плачевно състояние, че не по-късно от октомври ще претърпи поражение в Украйна - заяви пред Втора германска телевизия ZDF военният и икономически експерт Маркус Койп, преподавател във Военната академия към Висшата техническа школа в Цюрих.

Постигнатият прогрес е минимален

Койп е на мнението, че по време на боевете в Украйна Русия вече е изгубила към 10 000 единици тежка военна техника и танкове. А с подобни мащаби на загубите Русия няма да издържи дълго време. "Въпрос на време е резервите им да се изчерпят", казва Койп.

Той определи резултатите от руската зимна военна кампания като "катастрофални". Според него медиите обръщат внимание само на ситуацията около Бахмут, а Русия се е опитвала да напредне и в още четири направления - Кременная, Авдеевка, Маринка и Угледар. "Всичко това няма никаква връзка с военната логика, това просто е разхищение на запасите - както материални, така и човешки - в името на минималния прогрес", обобщава Койп.

Танковете "Армата" са само за парадите

Фактът, че в Русия са започнали да разконсервират и да изпращат на фронта допотопните танкове Т-55 и Т-64 е "ескалация на технологичния регрес", казва германският военен експерт. Що се отнася до показания още през 2014-а година танка Т-14 "Армата", той до момента е бил забелязван само на военните паради, но не и на бойното поле в Украйна.

Анализирайки ситуацията на фронта и възможностите на руския военно-промишлен комплекс, Койп стига до извода, че през октомври запасите на руската армия ще се изчерпят дотолкова, че тя ще може единствено да се окопава - за никакви по-нататъшни военни операции не може да става и дума.

Докато украинската армия успешно преминава от старата техника от съветско време към съвременна западна - като например танкове и бранотранспортьори като американски "Bradley" и германските "Marder". Това технологично предимство ще се прояви по време на украинското контранастъпление, чието начало Койп очаква още в средата на април.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 175 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: