Отидете към основна версия

3 139 10

Вучич: Благодарим на всички, които гласуваха против приемането на Косово в Съвета на Европа

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • албин курти

Решението за задвижване на процедурата за разглеждане на молбата за членство на Косово в Съвета на Европа бе подкрепено вчера от 33 от 46-те членки

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес в Белград, че Сърбия е благодарна на всички, които са гласували вчера против решението за задвижване на процедурата за разглеждане на молбата за членство на Косово и особено на Унгария, която е признала независимостта на Косово, съобщи сръбската национална телевизия РТС, цитирана от БТА.

„Благодарим на всички, които вчера гласуваха против приемането на Косово в Съвета на Европа, и особено на Унгария“, каза Вучич.

Решението за задвижване на процедурата за разглеждане на молбата за членство на Косово в Съвета на Европа бе подкрепено вчера от 33 от 46-те членки.

Вучич присъства на церемония по връчване на договорите на най-добрите дипломанти на медицинските факултети и на средните училища в Сърбия днес. Той подчерта пред репортери значението на подкрепата на Унгария в гласуването вчера.

Президентът обеща и че до края на годината заплатите на здравните работници ще бъдат значително увеличени.

„В предстоящия период, въпреки трудностите, пред които е изправен целият свят, а и ние, ще дадем всичко от себе си, за да осигурим на лекарите и медицинските лица значително по-висок доход преди края на годината“, подчерта президентът.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: