Отидете към основна версия

6 835 134

Украйна: Още не сме започнали контраофанзивата, а Путин вече обяви победа

  • украйна-
  • михайло подоляк-
  • русия-
  • владимир путин-
  • контраофанзива-
  • война

Украйна демонстрира какво представлява съвременната война, каза Подоляк

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк заяви, че Украйна все още не е започнала истинска голяма контраофанзива, а Русия вече се хвали с победата си, предаде агенция УНИАН.

„Все още не сме започнали (същинската част на) контранастъплението, а Русия вече обяви победа. В 12 часа на обяд започнахме определени настъпателни действия в определени направления, а още в 15 часа Путин вече беше обявил победата... като човек, който изобщо не разбира войната, общувайки съответно с пропагандисти, които също не разбират войната“, каза Подоляк.

Михайло Подоляк отбеляза, че настоящият етап на войната може да се характеризира като тестване от украинските сили за отбрана на цялата огромна фронтова линия.

„Русия е съсредоточила там всичко, което може да съсредоточи, защото разбира, че ако фронтовата линия бъде пробита, това ще предизвика свлачище“, заяви Подоляк на фона на продължаващите украински контранастъпателни действия.

В тази връзка Подоляк каза, че настоящите цели на украинските сили са следните: първо, да унищожи колкото се може повече мобилизирани, и второ, да унищожи колкото се може повече руска военна техника. "Украйна демонстрира какво представлява съвременната война. Тя напада в много посоки едновременно", подчерта Подоляк.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 118 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: