Отидете към основна версия

2 255 93

Володимир Зеленски: Ние първи спряхме Путин по пътя към глобалния тероризъм

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Украинският президент отбеляза, че Путин сега е неадекватен човек, както и неговото обкръжение, което печели много пари от войната и такива действия като блокирането на зърнената сделка

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е първата страна, която застана на пътя на Русия към глобалния тероризъм, но руският президент Владимир Путин е готов да отиде по-далеч и светът трябва да осъзнае това.

Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за Globo, цитирано от "Укринформ".

"Украйна стои в глобалния тероризъм, който се разпространява от Путин на нашата земя, и тя първа застава на пътя му. Той ще отиде все по-далеч и по-далеч", каза Зеленски.

Държавният глава отбеляза, че Путин сега е неадекватен човек, както и неговото обкръжение, което печели много пари от войната и такива действия като блокирането на зърнената сделка.

"Това е голям кръг от прагматични хора в обкръжението на Путин, които живеят там и докато войната продължава, печелят много пари от нея. Но освен това самият Путин е човек, радикално решен да унищожи хората в Украйна", подчерта Зеленски.

Напомняме, че Парламентарната асамблея на ОССЕ призна в началото на юли Руската федерация за държавен спонсор на тероризма, а руската група "Вагнер" за терористична организация.

Киев отнесе Русия към Международния наказателен съд за престъпления против човечеството заради кланета на цивилни.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 64 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: