Отидете към основна версия

2 466 26

Вашингтон: Реакцията на Китай е извиване на ръце

  • китай-
  • япония-
  • фукушима-
  • фумио кишида

Посланик Емануел беше на посещение в град Сома в префектура Фукушима, за да покаже подкрепата си за местната риболовна индустрия след началото на изпускането на водата от централата

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Реакцията на Китай на изпускането на радиоактивни отпадъчни води от авариралата атомна електроцентрала Фукушима Даичи е свързана изцяло с икономическо и политическо извиване на ръце. Това обяви посланикът на САЩ в Япония Рам Емануел днес, съобщава "Ройтерс".

Той каза още, че очаква Съединените щати да подкрепят Япония, ако Токио сезира Световната търговска организация заради забраната на Китай за внос на морски дарове от Япония.

Емануел беше на посещение в град Сома в префектура Фукушима, за да покаже подкрепата си за местната риболовна индустрия след началото на изпускането на водата от централата.

По-рано министър-председателят на Япония Фумио Кишида и трима министри от кабинета ядоха традиционното японско ястие "сашими" от риба Фукушима на обяд, в опит да покажат, че рибата е безопасна след изпускането на радиоактивни отпадъчни води Фукушима.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: