Last news in Fakti

2 Септември, 2023 12:50 1 531 10

Рим призна: Участието ни в китайската инициатива „Един пояс, един път“ се провали

  • китай-
  • италия-
  • антонио таяни

Смята се, че е малко вероятно Италия да поднови споразумението, когато изтича през март 2024 г. и до декември има право официално да се оттегли от споразумението, което иначе ще бъде удължено с пет години

Рим призна: Участието ни в китайската инициатива „Един пояс, един път“ се провали - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Търговията между Италия и Китай не се подобри според очакванията след присъединяването на Рим към инициативата на Пекин „Един пояс, един път“ преди четири години, каза днес италианският външен министър, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

При предишно правителство Италия през 2019 г. стана първата голяма западна държава, присъединила се към инфраструктурната инициатива на Китай, въпреки протестите на САЩ.

„Пътят на коприната не донесе резултатите, които очаквахме“, каза италианският първи дипломат Антонио Таяни на икономически форум, малко преди да замине за Китай.

„Ще трябва да оценим нещата, парламентът ще трябва реши дали да подновим нашето участие или не."

Смята се, че е малко вероятно Рим да поднови споразумението, когато изтича през март 2024 г. и до декември има право официално да се оттегли от споразумението, което иначе ще бъде удължено с пет години.

Таяни съобщи, че ще замине този следобед на тридневна дипломатическа мисия в Пекин. Премиерът на Италия Джорджа Мелони каза, че планира да посети Китай при едно от следващите си пътувания в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 УСА боклук

    5 16 Отговор
    РИМ призна....Ха,ха,ха. Аз мисля, че КИТАЙ трябва да признае.
    Тъпунгери .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Селянин

    14 8 Отговор
    Байдън е провал за света
  • 5 Сандо

    11 8 Отговор
    Тоя министър защо не си го каже направо,ами овърта?А истината е съвсем проста и ясна на всички:Биг Боса ви заповяда да провалите изгодния за вас проект и вие се постарахте да изпълните Заповедта бързо и изцяло.А сега халал да са ви мигрантите,които не искате и мразите,но Биг Боса ви е казал да ги приемате,храните и отглеждате,без да мрънкате.А каква хубава и чиста беше Италия,люлка на европейската цивилизация!
  • 6 ВАКСИНИРАН1403

    1 5 Отговор
    Ковид пак напомни за себе си в Европа. Не губете време а си сложете ваксина превантивно,не бъдете хора,които застрашават другите със своето нехайство!

    Коментиран от #9

  • 7 краят

    3 4 Отговор
    на Китайската империя е вече предначертан.
  • 8 В момента

    4 4 Отговор
    в който Китай стана агресивен, цивилизацията разбра, че е направила грешка, която е поравима, но можеше да се избегне.
  • 9 факуса

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "ВАКСИНИРАН1403":

    след кат сте ваксани и пак заразявате,що не се спирате да пътувате и да разнасяте вируси,отделно замърсявате въздуха,защо продължавате
  • 10 ганю

    0 1 Отговор
    Гнилият Капитализъм отиде курбан
    мъдър и справедлив е Китайският народ
Новини по държави: