Отидете към основна версия

2 484 133

Зеленски: Нужен е рестарт във военното ни министерство

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • война-
  • русия-
  • рустем умеров

Той определи Умеров като силен и системен човек, който добре разбира отбранителния сектор

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в своето вечерно видеообръщение, че вярва, че новоназначеният министър на отбраната Рустем Умеров е способен да рестартира министерството на отбраната на Украйна, предаде Укринформ, съобщи БТА.

Той определи Умеров като силен и системен човек, който добре разбира отбранителния сектор. "От първите дни на пълномащабната война той участва в преговорите за оръжия за Украйна. Много деликатни преговори. Продуктивни. Участва и в преговорите за освобождаване на наши хора от руски плен. В това отношение Рустем също има важни резултати за Украйна. Той може да рестартира работата на министерството на отбраната. Точно това е необходимо в момента", заяви Зеленски.

На датата, на която се отбелязва Деня на военното разузнаване на Украйна президентът отбеляза, че всички разбират колко обаятелни са украинските разузнавачи. "Истинска храброст, мощни резултати. Благодарих на ГУР (Агенцията за военно разузнаване) от името на цяла Украйна", каза Зеленски.

Той също така благодари на военнослужещите от Националната гвардия за тяхната работа. "Дванадесета бригада със специално предназначение, която се сражава в източната част на нашата страна, е в състояние да изпълни своите задачи... Както и Трета и Петнадесета бригада на Националната гвардия, които се сражават в южните райони на страната... Благодаря ви, воини, за много, много ефективното унищожаване на окупаторите!", каза той.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: