Отидете към основна версия

9 404 394

Русия: Тридневната специална операция в Украйна ще продължи 3 години

  • руски терористи-
  • сергей шойгу-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • специална операция-
  • война

Путин се провали в Украйна. Самият Шойгу вече открито признава това.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че войната в Украйна ще приключи през 2025 година, предаде агенция ТАСС. Той направи това изказване по време на заседание в присъствието на генерали от въоръжените сили.

Шойгу каза, че до 2025 година Русия ще „постигне поставените си цели“. Министърът обаче не уточни какви са те, защото самата Русия не знае какво точно иска да постигне в Украйна. Военнопрестъпникът Владимир Путин започна пълномащабна инвазия на 24 февруари 2022 година с идеята руската армия да достигне Киев за три дни и да отнеме суверенитета на Украйна.

Тридневната „специална операция“ обаче вече продължава 580 дни, а единствените руски танкове в Киев са трофейните. Кремъл вече открито признава, че Путин се е провалил в Украйна. Изявлението на Сергей Шойгу е поредното такова признание. Путин заяви в началото на пълномащабната война, че целта на нападението е „демилитаризация“ на украинските въоръжени сили. Вместо това, украинската армия се превърна в най-боеспособната и добре въоръжена в Европа благодарение на западната помощ.

„Въоръжените сили на Руската федерация в контекста на доставките (в Киев) на оръжия от Запада продължават да увеличават бойната си мощ“, каза Шойгу. По данни на Киев от началото на непредизвиканата агресия 4672 руски танка са били унищожени, а демилитаризираните руски войници са близо 277 000. Тези цифри не са потвърдени от независими западни източници.

В момента украинските сили провеждат контраофанзива за освобождаване на още свои земи от присъствието на руските терористи, но тя се движи по-бавно от очакваното заради необяснимия отказ на САЩ и други страни от НАТО да предоставят на Киев определени оръжия (включително ракетни системи с далечен обсег на действие ATACMS и изтребители F-16). Украйна също призна, че няма реална възможност да спечели войната до края на тази година. За украинците победа във войната означава деокупация на Крим и Източна Украйна. Русия, от своя страна, единствено цели да унищожи украинския народ. Преговори с престъпния режима на Путин в този момент ще са равносилни на капитулация.

Пропагандната машина на Путин целенасочено изкривява действителността, твърдейки, че Русия е готова на "преговори", но Украйна и западните страни не искат такива. Под маската на "преговори" Русия иска капитулацията на Украйна, изразяваща се в отнемане на нейни земи. Този наратив се разпространява и от проруски политици в Европа, включително от българския президент Румен Радев, според когото украинската армия не трябва по военен начин да се защитава срещу военната агресия, а просто да се предаде.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 127 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания