Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Ноември, 2023 09:34 3 951 138

Бойци на „Азов“ са осъдени за убийства в Мариупол, които не са извършили: три истории на пленени украински войници

  • руски терористи-
  • азов-
  • мариупол-
  • азовстал-
  • украйна-
  • русия-
  • войници-
  • война-
  • истории-
  • пленени войници-
  • владимир путин-
  • днр

Руските окупатори се опитват да прехвърлят бруталните си престъпления в Мариупол върху плещите на украинската армия

Бойци на „Азов“ са осъдени за убийства в Мариупол, които не са извършили: три истории на пленени украински войници - 1
Снимка: Телеграм/ АЗОВ

Измина година и половина, откакто украинското военно командване издаде заповед на военнослужещите в завода „Азовстал“ да прекратят отбраната и да оставят оръжията си. Именно в завода в Мариупол украинските сили проведоха една от най-храбрите и тежки битки от началото на непредизвиканата руска инвазия на 24 февруари.

Към днешна дата около 2000 защитници на „Азовстал“ продължават да са в руски плен, включително около 700 бойци на „Азов“. Връзката с тях обаче е невъзможна, защото са в плен на една терористична държава, която грубо погазва всички международни закони и елементарните човешки права. Руската пропаганда използва украинските пленници, за да прокара един свой стар добре познат, но неверен наратив, че „Азов“ е неонацистка групировка. Някои от пленените войници са осъдени за престъпления и убийства, които не са извършили никога, а изфабрикуваните съдебни дела са широко разпространени в руските медии именно с цел тяхното почерняне. Obozrevatel разговаря с близки на трима пленени войници:

Присъединява се към „Азов“ след Майдана

Лилия е балерина в един от киевските театри, тя чака любимия си Богдан вече година и половина. Двамата са се запознали в социалните мрежи през 2019 година, като по това време Богдан вече е служил в „Азов“ и е живял в Мариупол. Няколко седмици след запознанството си онлайн двамата се срещат в Киев, но тогава не предполагат, че могат да очакват сериозна връзка, защото сякаш са от различни светове – тя е балерина, а той – военен.

Но любовната им приказка продължава, макар и от разстояние. Лилия живее в Киев, а той в Мариупол. Тя разказва, че Богдан се присъединява към „Азов“ след Майдана (Революцията на достойнството), когато проруският президент на Украйна Янукович се опитва да отдалечи страната от цивилизования свят и да я върне в орбитата на Кремъл. Лилия разказва, че след пълномащабната инвазия дори самият Богдан не е подозирал, че Мариупол ще се превърне в аванпост и ще има толкова кървави сражения.

„Спях с телефона си до мен, за да не пропусна обаждане“, казва Лилия, докато приятелят ѝ се сражава в Донецка област. В първите дни на войната все още е имала контакт с него, но след това комуникацията се е разредила. Той не е могъл да се обади дори на рождения си ден и тогава Лилия е разбрала, че нещата в завода наистина са тежки. „Вярвахме, че войниците ще бъдат разменени и ще се приберат бързо у дома“, споделя Лилия. Но вече година и половина Богдан продължава да е в плен.

Близките на пленените не могат да получат никаква информация за своите любими. Те се обръщат за помощ към Международния комитет на Червения кръст, както и други правозащитни организации, но без никакъв резултат. Освен Лилия, майката на Богдан и двете му сестри чакат неговото завръщане.

Осъден на 20 години затвор от несъществуващ съд

Боецът на „Азов“ Дмитро Смития е осъден на 20 години затвор от несъществуващ съд – този в така наречената Донецка народна република. Или иначе казано непризната от никого имагинерна република, която според Кремъл вече не е украинска територия. Дмитро е обвинен в убийството на цивилни, но без доказателства за това. Руските окупатори се опитват да прехвърлят бруталните си престъпления в Мариупол върху плещите на украинската армия. И използват подобни истории за вътрешна пропаганда сред своя електорат. Илона, неговата годеница, разказва, че той се е присъединил към „Азов“ в края на 2016 година, когато е бил едва на 18 години. Родом е от Сумска област.

Дмитро е служил в Мариупол и е усещал, че нещо лошо ще се случи. Казал е на Илона „подготвяме се за най-лошото, надявайки се на най-доброто“. Комуникацията между двамата след началото на военните действия е била рядка – веднъж на три седмици. Веднъж по чудо е успял да се обади и да разговарят 20 минути, като през цялото време момичето е чувало взривове в слушалката. „Тогава го попитах какво яде, а той каза, че трима войници са си разделяли един пакет фъстъци“, разказва Илона.

След като окупаторите превземат завода и града, дълго време Илона не получава новини от Дмитро. Един ден ужасена попада на видео, на което се вижда как Дмитро от „съда в ДНР“ признава, с наведен поглед, че е убил жена в гърба, докато носела храна. Разбира се, той е обвинен за престъпление, която не е извършил. „Може би са му обещали, ако направи самопризнания, че ще спрат да го измъчват“, предполага Илона. След това видеото е разпространено в социалните мрежи, както и по руската телевизия, включително по „Россия 1“. Всичко това се прави с цел не особено критичните руски граждани да бъдат убедени, че бойците на „Азов“ са извършвали зверства в Украйна, а не тяхната собствена армия.

Оттогава Илона не е получавала нова информация за любимия си. „Опитвам се да бъда реалист, защото знам, че си имаме работа с кървав враг“, споделя тя. Роднините на Дмитро също го чакат у дома. Брат му, на 11 години, разказва на приятелите си в училище, че Дмитро гордо е защитавал Мариупол.

„Знам, че е жив. Но не знам къде е“

Иван Бочкарьов от Житомирска област, заедно с друг боец на „Азов“, е осъден на 29 години затвор от окупаторите. Твърди се, че е стрелял по автомобил с цивилни. Годеницата му Диана разказва, че в края на миналата година е попаднала на статия, в която Ваня признава за престъпленията, които не е извършил. Отново под натиск. „Той винаги спортуваше, а на снимката беше отслабнал, с напълно празен поглед“, разказва тя.

И двамата са от Житомирска област (Северна Украйна), познават се от деца. Тя учи за юрист, докато той за технолог. Любовта им пламва, докато следват в Бердичив и са в една и съща компания. По време на сраженията в „Азовстал“ рядко имат възможност да разговарят. През месец май тази година двама бойци на „Азов“, пуснати от плен, казват на Диана, че Ваня е жив. „Научих, че е жив. Но не знам сега къде е“. Дядо му се тревожи за внука си, често отива в Киев с надеждата да разбере нещо за него. Но без успех.

Батальонът „Азов“, създаден на 5 май 2014 година в Бердянск, е част от Националната гвардия на Украйна. Сражава се срещу руските терористи още от 2014 година, когато започва войната с анексирането на Крим. Батальонът е съставен от патриотично настроени и добре обучени военно украинци, които храбро се сражават срещу окупаторите. „Азов“ се превърна в символ на руския наратив, че Украйна се управлява от фашисти. Руската пропаганда се опитва да очерни своите врагове, а батальонът „Азов“ определено е такъв за имперските амбиции на терористичната федерация.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    135 18 Отговор
    Украйна това какво е??

    Коментиран от #72

  • 2 Мразя нацисти

    167 19 Отговор
    За всички украински военнопрестъпници и фашисти СМЪРТ

    Коментиран от #59

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Азз

    180 18 Отговор
    Невинни нацисти...живи да ги ожалиш....а аз съм космонавт...
  • 5 Българин

    26 155 Отговор
    руснаците са престъпници

    Коментиран от #11, #18, #33, #66, #75, #133

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българин

    23 121 Отговор
    всичко ще се връща на ушанките-с лихвите

    Коментиран от #26

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Яааа, тоя бил още

    120 9 Отговор
    жив!
    Айде че Мара го закъса на идеологическия фронт

    Коментиран от #107

  • 10 Българин

    16 115 Отговор
    руснак се превърна в мръсна дума

    Коментиран от #20, #32, #39, #122

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 тяхната спец армия е най- добре

    90 7 Отговор
    въоръжена . Най-големите им командири бяха разменени и освободени . В Турция се излекуваха и сега са на удобни топли нови къщи с хубави коли . Те са обучавани да вземат амфетамини и да правят срещу бягащите нападения . Свастики имат в профилите си в мрежата . Забранено е . Пречупени кръстове не е нужно да има . То се видя и прехвалването и слабата подготовка .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бай Иван

    118 8 Отговор
    Азовците ще има много ама много да бачкат, за да възстановят поне отчасти това което са разрушили за 8 години в Донецк и Луганск. За мъртвите по тяхна вина да не говорим.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 скапан бандерин..

    85 7 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Оди при степан и петлюра..
  • 19 Прости фашисти от укрия

    103 8 Отговор
    Само краварите ви подкрепят за ненормалщините ви урки
  • 20 скапан укрофашаг..

    88 6 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Оди на свиждане при азовците..в магадан.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тра-ла-ла

    94 4 Отговор
    Видя ли ги храбрите защитници като излизаха от подземията? Едва ли важи за всички но няколкото които показаха бяха целите в свастики, портрети на Хитлер и тем подобни. Може ли човек който да не се възхищава от тези неща да си ги татуира?
  • 23 ТаУмВзе

    68 5 Отговор
    Толко палави Нацисти от азоффф! Z
  • 24 Голям

    6 65 Отговор
    Шекел ядоха русопутите от Украйна
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Механик

    107 5 Отговор
    Някой може ли да ми обясни, как хем са в плен на една "варварска държава, която погазва всички закони" и не пуска никой при пленените, хем се знае, че са осъдени за престъпления които не са извършили???? От къде идва информацията?
    п.п.
    Пишете манипулации за хора с умствен недостатък. Всеки който може да мисли, би си задал въпроса, написан от мен по-горе.
    Същото е и за Навални. Хем бил в карцера, хем пуска постове в мрежите, за това колко лошо се отнасят с него?! Как стават тия работи?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 !!!?

    12 85 Отговор
    За фашистката хунта в Кремъл всички съседни държави са нацисти защото се отбраняват от варварските пълчища на монголо-татарската империя на Злото !!!?

    Коментиран от #35, #46

  • 30 зелен джугач..

    41 4 Отговор

    До коментар #25 от "даммм":

    Винаги е бил..шлюховичка-шаболдичка..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 до5 Българин ганчо

    65 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    от кои бг си? щото има и пришълци
    и не срами името Българин като цъкаш хейт срещу русия а си сложи ник юнашко име в заглавието "РУСОФОБОРЧАГАТА"
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ТЪЙ ТЪЙ

    32 5 Отговор

    До коментар #29 от "!!!?":

    КАКТО ПРЕДИШНАТА ВОЙНА
    УНГАРИЯ РУМЪНИЯ ХЪРВАТСКА И ТЪЙ НАТАТЪКА
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    64 3 Отговор
    Отварям този сайт, за да чета новини, а не политическите пристрастия на някакъв мишок...
  • 39 Бай Ставри

    63 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    С това именце с което мърсуваш из нета и Българин ще стане мръсна дума.
  • 40 АБЕ ДЖАМБАЗЧЕ

    70 4 Отговор
    КЪДЕ СА СМЕЛИТЕ ИМ КОМАНДИРИ НА АЗОВ ДЕ ЩО НЕ ОТИДАТ ДА ЗАЩИТЯТ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ В СЪДА
    А СМЕЛО БИЛИ ИЗБЯГАЛИ В ТУРЦИЯ
    И ОЩЕ ПО СМЕЛО ПОСЛЕ ИЗБЯГАХА В УКРАЙНА И СЕ СКРИХА В ТИЛА
    АМИ БРАВО ДОСТОЙНО ЗА ВСИЧКИ БАНДЕРИ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Абе

    67 4 Отговор
    Ти това иди и го кажи на местните жители, че Азов не са убивали граждани на Мариопул. Мога да ти гарантирам на 100%че ще получиш няколко тупалки по мутрата.
  • 45 Бесен-_ Язовец

    55 3 Отговор
    Не очакайте окраинските фашисти от Азов да се приберат. Окраинските фашисти от Азов си получиха заслуженото с малко закъснение.
  • 46 укрофашагите..

    50 3 Отговор

    До коментар #29 от "!!!?":

    Наследниците на степан и петлюра са пътници..разделени на две източна/новороссия/..и западна бандеря-панове,варяги,балтиици е тия ще връщат вересиите на зелен просяк..
  • 47 Сократ

    56 3 Отговор
    Бойците на Азов са ангелчета, така ли? Видяхме ги как са украсени.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Конекрадеца

    57 2 Отговор
    Те тези от “Азов” са ангелчета като тези от СС ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА!
    И в Канада величаеха бившия есесовец а после се извиняваха.
  • 53 разума

    42 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Тези които познавам в САЩ са зомбирани от еднопосочна информация
  • 54 НИЩО НОВО

    11 48 Отговор
    Нормално ,за ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО и МРАКА. Все пак тя се крепи ЕДИНСТВЕНО и САМО на ПРОПАГАНДА, ИЗМАМА, и ФАЛШ. И за тези които питат коя е тази империя ,СТАВА ДУМА ЗА РУСИЯ ☝️☝️☝️☝️

    Коментиран от #124

  • 55 по-добре

    17 17 Отговор
    ти се получава, като пишеш за палестинците. Тук много художествена измислица, балерини, красиви снимки. Фактологично невярно: проруският президент на Украйна Янукович се опитва да отдалечи страната от цивилизования свят и да я върне в орбитата на Кремъл.
  • 56 Територианец

    6 47 Отговор
    Воят на всички митрофанци тук е музикка за ушите ми. Само не знам къде ще се криете гадни сиви мишки след като pdерацията капитулира. Дали късия цар ще е жив да я подпише🤔 Силно съмнително

    Коментиран от #60, #63

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 НАЦИСТИТЕ

    7 46 Отговор

    До коментар #2 от "Мразя нацисти":

    СА В КРЕМЪЛ ,ДРУГАРЮ.

    Коментиран от #99

  • 60 М.И.Житурко,

    29 1 Отговор

    До коментар #56 от "Територианец":

    Ами,да дойдем у вас?...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хахаха

    22 2 Отговор

    До коментар #57 от "Коко":

    Абе как коя, черната ромка. Ти не знаеш ли. То за това всички роми се пишат за българи.
  • 63 Прошльо,

    38 2 Отговор

    До коментар #56 от "Територианец":

    Късия цар ще жив, но късия просяк едва ли. Кроят му капата и от вън приятелите и отвътре дружките му.
  • 64 коки

    45 3 Отговор
    Няма Азовец който да не е убивал.
    Това са заклети неонацистки садисти и убиици.
    Задължително смъртно наказабие за тея уроди и да се изпълни публично чрез обесване
    Никаква милоср за Азовци.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 оня

    35 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Ти просто си за съжаление:))
  • 67 Стем

    37 3 Отговор
    ЗА САДИСТИТЕ ОТ АЗОВ НИКАКВА МИЛОСТ.
    САМО СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЧРЕЗ ОБЕСВАНЕ.
  • 68 1234

    42 4 Отговор
    благодаря на денис, че ни отвори очите. как да разберем ние за хуманните войници от азов, с върбови клонки вместо с пушки воюват. и за несъществуващи зъл съд ни отвори очите. сполай ти денис
  • 69 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    33 3 Отговор
    ТЕ СТРЕЛЯЛИ С ВОДНИУ ПИСТОЛЕТИ ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ ДА ПЛАЧЕШ ЛИ НА НЕСКУПОСАНАТА ПРОПАГАНДА
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Дано

    34 3 Отговор
    Тези "бойци" би трябвало да са с изпълнени смъртни присъди...
    Точно от тия подразделения сшед 2014 год насам, репресира и избива населението в източна окрая, за да се предизвика Русия да реагира и защити руското население...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Българин

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Не всичките. Само украинските руснаци от Азов
  • 76 Боко

    25 3 Отговор
    Денизка, по-розови сапунки не можа ли да изровиш за публикацията си? То бива пропаганда бива на гърба на "патриотично настроените" укропи, ама нейсе! Нали знаеш, каквото повикало такова се обадило.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 кална вена

    19 3 Отговор
    намерихте кой отряд да защитавате, малко войничета има от редовната украинска армия, ами ще ми думкате за некви нацита...., имате ли на идея как е създаден и как влиза в политиката това паравоенно формирование, именно на неговите елити се дължи сегашната криза....балъци...еленски е една пионка....
  • 80 Баща ти е невинен

    15 4 Отговор
    Азовци са чавдарчета , даже тимуровци ! Те не знаят какво е фашисти ,само татуировката им такава !
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Българин

    19 4 Отговор
    Бащата на Богдан го чака при Бандера, а ние чакаме хубавата балеринка да дойде да ни погостува.
  • 84 Крокодилски

    22 4 Отговор
    сълзи за престъпници изгорили живи хора в Одеса ,
    извършили кланета в Донбас .

    Дали Натаняху щеше да ги черпи с фъстъци
    или в Гуантанамо ще позволят
    свиждане с балерини ?
  • 85 Гръч

    18 4 Отговор
    Големите герои се предадоха с увиснали ушаци ита..шци доземи некви татуирани беззъбихърби
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Христо

    23 4 Отговор
    Да, да, руснаците сами си бомбардират АЕЦ-овете, ТЕЦ-овете, газопроводите и руското население в "Украина".

    "Факти", няма ли да се засрамите най-после

    Коментиран от #92

  • 89 Малчо

    21 3 Отговор
    Смешна статия, ознаменувана със смешна снимка. Ако искате да събудите съчуствие, поне махнете първата снимка, която напомня на едни снимки на едни националсоциалисти от близкото минало.
  • 90 Марко

    19 3 Отговор
    Да се напъхаш в подземията на огромен завод, взимайки за жив щит над 1000 цивилни, това било "най-храбра битка"?
    По моралните правила на "Хамас" - да!
    Според нормалния човешки морал, това е плъ ша подлост....

    Коментиран от #119

  • 91 Смешко

    18 1 Отговор
    Тоя пък....да отива в укрия при потника, да му целува нозете
  • 92 вели

    16 1 Отговор

    До коментар #88 от "Христо":

    Сигурно са им дали от онези 900 000 долара и сега няма как да не пишат, каквото им наредят!
  • 93 Бравос

    17 3 Отговор
    А не бе...трябваше медал ли да им дадът? За убийства на цивилни, жени и деца? Аре бегай
  • 94 Бай Тъньо

    18 3 Отговор
    Един милион фира за да останат без държава. "Запада" им дава пари и оръжия за да умират по полята. Единствено спечелиха да говорят на руско-полски диалект.
  • 95 Интересно

    26 2 Отговор
    Как българските мисирки нито един път не защитиха българин обвинен нечестно, но ще се изпотрепят да защитават чужденци💩

    Коментиран от #118

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ами да... те са невинни

    17 2 Отговор
    Сълза ненапита... някой им се е наакал в гащите!!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 шефа

    11 1 Отговор
    Дени ......во,Дени ........ во хахахаххаааа.
  • 101 Укрите

    14 2 Отговор
    кога и да ги биеш, все е късно...
  • 102 Българин

    8 1 Отговор
    заминавам за Анадола там ме уважават поне

    Коментиран от #103, #104, #106, #135

  • 103 Джамбаза

    9 1 Отговор

    До коментар #102 от "Българин":

    и аз заминавам Анадола и мен там ме уважават, отпуска си взех даже
  • 104 хаха

    13 3 Отговор

    До коментар #102 от "Българин":

    Тоя, дето се пише "Българин" всъщност е украинска пр0ситутка от ципсо - организация за психологически операции.
  • 105 Иван

    13 1 Отговор
    Да се "отбелва" нацист от нацистка частна военна организация / призната за такава и в СЩА преди да почне да им изнася / си е престъпление в някои европейски страни! Знаете ли това г-н Джамбазки? Или не Ви интересува? Или не са Ви били, като сте рисували свастика като малък или не знаете за случая в Канадския парламент?

    Коментиран от #109

  • 106 АРЕС

    4 2 Отговор

    До коментар #102 от "Българин":

    КРЕТЕ..
  • 107 Госта.

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Яааа, тоя бил още":

    Той е мислил този разказ дълго сега може сценарий за филм да напише.
  • 108 Хахахаха

    10 1 Отговор
    Невинни като сълза на девица как може такова нещо

    Хахахахаха
  • 109 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #105 от "Иван":

    Ваня това дето пишеш е лъжа.ти знаеш ли че е лъжа а ваня?
  • 110 Иван

    11 2 Отговор
    Зеленски, вчера отмени изборите, т.е. става цар / диктатор или както там се казва, границите са затворени, партиите забранени, свободните медии забранени, инакомислието забранено, езика забранен, книги се горят, убиха помощника на Залужни, като предупреждение! Арестович се страхува за живота си в Англия!? Църквите за затворени, свещениците са в затвора, като предатели За какво Ви трябваше??? Другари бивши руснаци - украинци??? Защо за да живеете за чужда сметка както винаги?

    Коментиран от #112, #116

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 стоян георгиев

    2 10 Отговор

    До коментар #110 от "Иван":

    Я кажи за путин.той разреши изборите.има ли избор в русия? От кой и кой може да избираш в русия а ваня?

    Коментиран от #115

  • 113 Дедо ви

    6 1 Отговор
    Ей какво доживях. Обърнах си лаптопа с монитора надолу на 180 градуса а прочета верно изкривените новините а не фейкове!!!!
  • 114 Един там

    7 1 Отговор
    В момента ги превъзпитават азовските нацисти, сигурен съм че са като мили котенца в момента.
  • 115 Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #112 от "стоян георгиев":

    А има ли избор в България, благодаря за коментара, че само едни и същи лица гледам, за който и да гласувам. Но поне имам възможност да гласувам. И Вие също!

    Коментиран от #128

  • 116 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #110 от "Иван":

    Не може да отмени, че вече е излишен и бреме за кураторите си.

    Коментиран от #129

  • 117 Бесен-_ Язовец

    7 2 Отговор
    Давид Касаткин директно замина от Азовстал за Грозни при Кадиров нали фашиста се беше заканвал на дъщерите и майката на Кадиров.
  • 118 Прав си

    8 1 Отговор

    До коментар #95 от "Интересно":

    Ако така защитаваха и българските медици в Либия навремето нямаше въобще дело да има.И Макрон герой да се прави за чужда сметка.Не са кротки мисирки,а върли джамбазки.
  • 119 Само питам

    9 2 Отговор

    До коментар #90 от "Марко":

    А не трябваше ли и Русия да работи като Израел? "Всички са терористи и ако не избягат до 24 ч.мор и леш".
  • 120 цитат

    6 1 Отговор
    "Азов използва противоречиви символи, включително варианти на волфсангел, използвани от дивизиите на Вафен-СС и Вермахта по време на Втората световна война.131415161718 През март 2015 г. говорител на батальона Азов казва пред USA Today, че само 10% до 20% от членовете на групата са нацисти.19 "- това от укипедия , те не са нацисти , кротки са като бели вакли агънца, когато са в руске плен, а преди главорез до главореза.
  • 121 Така де

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Денис нациста":

    А теб как не те е срам да живееш в натовска държава, враг на братска Русия.
  • 122 Точно

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Много правилно. И това ще бъде десетки години занапред.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Ти кьорав ли си бе

    7 1 Отговор

    До коментар #54 от "НИЩО НОВО":

    Като ти видиш как са татуирани със свастики, фюрери и кво ли още не не правят ли двете ти мозъчни клетки някаква връзка?
  • 125 грух

    5 1 Отговор
    и дениската заслужава да го осъдят, заедно с тия...
  • 126 грух

    5 1 Отговор
    и още нещо, да се разбира ли, че аФторат подкрепя и защитава нацизма.. щото това вече си е престъпление..
  • 127 088

    4 1 Отговор
    Д е н и с. е г о в н ю к
  • 128 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #115 от "Иван":

    Има .нали копейкин се кандидатира, нинова също преди бе волен...в бг има толкова много различни възможности квито русия не може и да мечтае.
  • 129 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #116 от "стоян георгиев":

    Зеленски ще спечели на първи тур спот д всички проучвания.народа на украйна е с него.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Цитат

    3 1 Отговор
    Необходима е демилитаризациа по украински.
  • 132 Бай Дън

    7 1 Отговор
    “Украинското военно командване издаде заповед да прекратят отбраната” взехте ни за паднали от небето. По всички телевизии предаваха как се криеха зад цивилни накрая трябваше да изберат дали да умрат от глад или да се предадат докато от Киев им нареждаха да не се предават. Предадоха се като мишки. Ако руснаците ги натиснат малко по силно на фронта и там ще се случи същото. Наскоро имаше протест в Германия пред украинското посолство на жени фронтоваци исканията им бяха да ги освободят за малко защото били изморени! Сигурно си мислят, че са на пейнтбол изморихме се утре ще довършим.
  • 133 Бай Дън

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Тагарев спри са вече бе!!!
  • 134 Азов

    3 3 Отговор
    нищо не са направили , отрекоха се от фашизма
    и свастиките .
    Защо не ги третирате
    цивилизовано както в Абу Греив или Гуантанамо ?
  • 135 пенсионерът

    4 0 Отговор

    До коментар #102 от "Българин":

    Добре ще те уважат там в анадола....
  • 136 пенко

    2 0 Отговор
    ЦЕЛИЯТ ПОЛК АЗОВ БЕ ОТ " ДЕСЕН СЕКТОР " - ИЗБИЛ ХИЛЯДИ РУСНАЦИ -- ИЗГОРИЛ И УБИЛИ НЕВИННИ РУСНАЦИ ПРИ МАЙДАНА И СЛЕД ТОВА ..... Е ПЛАТИХА СИ ЦЯЛАТА БАНДЕРОВО-КОЛЧАКОВСКА ГАДОСТ + 90% УБИТИ !!!!!!!!!! НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ В УКРА !!!!!!!!!
  • 137 0808

    1 0 Отговор
    Фейк . Джамбаза е г о в н ю к
  • 138 Българин

    0 1 Отговор
    Руснаците са убиици и терористи
Новини по държави: