Отидете към основна версия

16 496 133

Тотална мобилизация в Русия

  • украйна-
  • олексий данилов-
  • русия-
  • мобилизация-
  • руска армия-
  • владимир путин

Украйна има 4 месеца да се подготви, каза Данилов

Снимка: БГНЕС/ EPA

След президентските избори в Русия през март Владимир Путин ще нареди тотална мобилизация, без да се съобразява с общественото мнение в самата Русия. Това заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов, цитиран от агенция УНИАН.

„След мартенските президентски „избори“ авторитарният режим в Русия най-накрая ще бъде циментиран и Кремъл ще разгърне напълно военния си потенциал. Стратегическите цели на Русия са абсолютно противоположни на украинските. Това е унищожаването на държавата Украйна и поглъщането на украинския етнос в рамките на "руския мир". Кремъл няма да се откаже от тази цел, Путин се готви за дълга война“, каза Данилов.

Според Данилов Русия успя да се адаптира към войната и западните санкции и сега активно налива средства във военно-промишления си комплекс. Той подчерта, че Русия се е оказала по-устойчива на западните санкции от очакваното и икономиката ѝ постепенно преминава на военна основа.

„Президентските избори в Руската федерация на 17 март 2024 г. са знакова дата за Кремъл. След поредното интронизиране на Путин режимът ще бъде циментиран, по същество ще се развържат ръцете. Тоталната мобилизация е възможно след президентските избори през 2024 г. Следователно Украйна и световната общност имат 3-4 месеца, за да се подготвят“, заяви Данилов.

Данилов подчерта, че бъдещето на Русия е несигурно, но в сегашния си "имперски вид" тя представлява заплаха за своите съседи, Европа и световния ред като цяло. „Вярваме, че най-ефективният начин за предотвратяване на повтаряща се агресия е контролираното разпадане на Русия на няколко части, което ще доведе до падане на режима на Путин, денуклеаризация и демилитаризация“, каза Данилов.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 168 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: