Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Ноември, 2023 20:42 2 559 98

Десет години след Евромайдана: Украйна е различна

  • украйна-
  • майдан-
  • русия-
  • виктор янукович-
  • киев-
  • ес-
  • арсений яценюк-
  • владимир путин

Желанието на Путин е да унищожи Украйна, да я погълне и да възстанови Съветския съюз. Но украинците не се предадоха.

Десет години след Евромайдана: Украйна е различна - 1
Снимка: Shutterstock

"В Украйна имаше две революции - едната бе "Оранжевата" от 2004 година, следващата бе "Революцията на честта" от 2014. И двете революции демонстрираха копнежа на украинците за свобода и за независимост. И двете представляваха най-голямата опасност за Владимир Путин", казва пред АРД Арсений Яценюк, премиер на Украйна в периода 2014-2016 година.

Той припомня, че през 2014 година украинците се надигнаха, защото тогавашният президент Виктор Янукович, който беше наложен от Путин, искаше да манипулира резултатите от президентските избори. "Но през 2010 година именно Путин помогна на Янукович да бъде избран, след което той реши да обезвласти не само кабинета на президент, но и цяла Украйна", смята Яценюк.

Бившият украински премиер посочва пред АРД, че основната причина украинците да излязат на Майдан бе това, че през 2014 година "Путиновият президент" изтегли подписа си от споразумението за асоцииране с ЕС. Обяснението не е сложно - "Украйна искаше да се върне в Европа, а Путин и подкрепяният от него президент препречиха този път."

"Украинците не се предадоха"

Пред германската медия Арсений Яценюк изрежда събитията от миналото: през 2004 година Путин губи революцията в Украйна, през 2014 година губи Украйна. Тези събития са последвани от незаконната анексия на Крим, а руският президент изпраща своите военни в Донецк и в Луганск. "Той си мислеше, че правителството ще падне, че Западът ще се отвърне от нас и все още ще е в състояние да завземе Украйна. Но това и тогава не стана", разказва Яценюк, встъпил в длъжност именно през 2014-а. Неговото обяснение е, че това е причината Путин да подготви голямото си нападение през 2022-а. Неговото желание е да унищожи Украйна, да я погълне и да възстанови Съветския съюз. Но украинците не се предадоха пред Путин, подчертава бившият украински премиер пред АРД.

Кореспондентът на германската медия Василий Голод го пита за възможностите за приключване на войната: "Ситуацията е сложна, защото Русия е страна, която не бива да бъде подценявана - тя е враг, който трябва да бъде възприеман изключително сериозно. Въпреки наложените санкции, въпреки военната подкрепа за Украйна, въпреки единството в украинското общество Русия успява да финансира военните си разходи, да заобикаля санкциите, да мобилизира населението си и дори да има съюзници. И то не само на Изток, но и на Запад - като например унгарския премиер, който поддържа връзки със страна, нападнала Украйна, и който се противопоставя на политиката на НАТО и ЕС", казва бившият украински премиер.

Опасни ли са противоречията между Зеленски и Залужний?

Пред АРД Яценюк коментира и различията в мненията между украинския президент Зеленски и неговия върховен главнокомандващ Валерий Залужний, определяйки ги като нещо естествено. "Това е дори нормално - когато има диалог, има и състезание на идеи. Вероятно политическото ръководство има една визия, а военното - друга", предполага той. Но подчертава: "Дори да има противоречия, силата и мъдростта се състоят в преодоляването на тези противоречия и намирането на обща позиция".

Яценюк споделя, че се е обърнал както към президента, така и към върховния главнокомандващ с призива да не се дава на врага и намек, че съществуват различия, които биха могли да отслабят украинската държава. Той дори ги подканил да дадат съвместна пресконференция, на която да покажат на света, че целта им е една - победата на страната.

Десет години по-късно: Украйна е различна

А дали Украйна е готова за присъединяване към ЕС? "Нямам никакво съмнение, че Украйна е готова да започне преговори за европейско членство. Но трябва да е ясно и че това не е процес от днес за утре, нито за една година. Сега се очаква държавните и правителствените ръководители да излязат с решение на срещата си на 14 декември. Изключително важно е Европейският съвет да приеме становището на Европейската комисия за започването на преговори. Важно е никой да не се противопостави на това решение, макар сигналите от Унгария да будят загриженост".

В интервюто си за АРД Арсений Яценюк се връща десет години назад и споделя, че навремето след Майдан са били допуснати и грешки - неправилни персонални решения, както и такива по отношение на скоростта и качеството на реформите. "Много неща можеха да бъдат направени по-добре, но през 2014 година положихме основите на една страна, която от 2022-а година насам е в състояние да се бори с руската агресия - много по-различна страна от тази през 2014 с десет хиляди долара в бюджета, без армия, без полиция, без газ, без пари. За тези години страната се промени и поради това бе в състояние да окаже съпротива и да се бори срещу Русия", изтъква бившият украински премиер.

Автор: Ребека Барт АРД


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    13 77 Отговор
    Украйна ще пребъде

    Коментиран от #17, #36

  • 2 Българин

    12 60 Отговор
    много ушанки ще емигрират там
  • 3 Българин

    14 68 Отговор
    украинците ще бъдат в ЕС и НАТО
  • 4 Българин

    14 56 Отговор
    Хаяско обърка страната и сега трепери във бункера

    Коментиран от #15

  • 5 Пич

    77 8 Отговор
    Украйна била различна.....!!!? Да се смее ли човек , да плаче ли.....!!! Явно изисквания за олигофрени на водещи позиции , е световна тенденция !!!
  • 6 Русия най-могъщата

    64 13 Отговор
    Слава на великия Сталин! Да живее непобедимата Червена армия! Слава на Съветския съюз, слава на социализма! Долу експлоататорите! Интернационалът отново ще бъде химн на СССР!

    Коментиран от #19

  • 7 Жалка пропаганда

    67 4 Отговор
    Не си заслужава губенето на време да се чете!

    Коментиран от #20

  • 8 БОЗА

    61 4 Отговор
    Верно Украйна е различна-разорена,с война...мани...когато до власт се доберат продажни така става-нагледен урок....язък,за невинните жертви-едва ли всички са улави... ;-(

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #72

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Истинският Козльохуй

    49 4 Отговор
    Скоро Украйна в лоното на Матушката, както искат 80% от украинците. Вече няма българите в Украйна да бъдат тормозени от нацистите.
  • 11 факт

    48 5 Отговор
    По загубени риби от българи и укри нема. Кълват и на гола кука.

    Коментиран от #37

  • 12 В.В.П.

    45 4 Отговор
    Иззрайна при Янукович се опитваше да стане мега сила ..Сега е пълна кочина ..И тоя път Рф няма дая остави дорде не клекне баталясана ..Защо е нужно??Защото е заплаха за РОССИЯ.всъюз с със сатанистите от НАТО....Работата е долу горе ,Ликвидирай ,или ще те ликвидират .!!.Просто е .
  • 13 Гертруд

    46 4 Отговор
    Украйна е рухнала! Разбита! Без перспектива и заряд! Експеримента на Америка (САЩ) отново е пред репутационен провал за пореден път.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ооооо

    19 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Папагал, пак ли ти се пръкна?
  • 16 асдсаддса

    27 5 Отговор
    Няма кой да ги пита украинците.
    САЩ като се откажат от тях, още малко Германия ще фалира... и всичко ще си дойде по местата :)

    Коментиран от #46

  • 17 Украйна ще пребъде

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Във отвъдното.

    Коментиран от #23

  • 18 реру

    10 23 Отговор
    "В Украйна имаше две революции..."


    Някой може да има желание и за трета...

  • 19 Пий си

    9 16 Отговор

    До коментар #6 от "Русия най-могъщата":

    редовно лекарствата.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    27 5 Отговор
    Мисирска клозетна пропаганда 😅

    🇺🇦🐖 са го загазили здраво 🤫
  • 22 ха ха хааа

    21 2 Отговор
    Желанието няма нищо общо с реалността ... 🤫
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Повод за гордост

    8 32 Отговор
    ВЕЧНА СЛАВА НА УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ И НАРОД КОИТО НЕ ИСКТ ДА СА ЧАСТ ОТ БЛАТОТО РАШИСТАНСКА ФЕОДАЛИЯ

    Коментиран от #35

  • 26 Зельовата промяна

    25 5 Отговор
    🇺🇦🐷3-ти и 4-ти батальон на 110-та бригада на украинските въоръжени сили избягаха от Авдеевка през нощта. Казват, че са записали обръщение към Зеленски три пъти, след третия път са им изпратили нацисткия батальон Айдар и са го поставили зад тях. Това е вече втората бригада която се „евакуира” след 42ра.

    Коментиран от #38

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ще се отзовем

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "Първо":

    Когато слънцето изгрее от запад.
  • 29 РУСОРОБИТЕ

    5 13 Отговор

    До коментар #23 от "Първо":

    СКОРО ЩЕ ИМ ДОЙДЕ РЕДА! ТРЯБА ДА ИЗЧИСТИМ БЛAТНАТА ГНЯZ ОТ ЕВРОПА
  • 30 БАРС

    23 5 Отговор
    СПЕЦИАЛНО Е СПРОВАЦИРАН МАЙДАНА 2013 .ТОВА СИ Е ЧИСТ ПРЕВРАТ РЪКОВОДЕН ОТ АМЕРИКА И ЗАПЪДНА ЕВРОПА.ГЛЕДАХ ДНЕСКА ПО РУСКАТА ОЛЕГ ЦАРЬОВ ИМА ЗАПИС И ГО ПУСНАХА КАК НА ЛЕТИЩЕТО В КИЕВ ОТ САМОЛЕТ НА ЛУФТХАНЗА ТОВАРЕХА В БРОНИРАНИ БУСОВЕ ДОЛАРИ В ЧОВАЛИ ИМЕННО ПО ВРЕМЕ НА МАЙДАНА.ОТДЕЛНО ТАЯ ВИКТОРИЯ НУЛАНД РАЗДАВАШЕ ХЛАБ И БИСКВИТИ НА МАЙДАНА МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСТНО КАК ТАКА ВЕДНАГА ДОЛЕТЯ.ПОРОШЕНКО ЯЦЕНЮК КЛИЧКО ТОРЧИНОВ ТО ПОСТОЯННО СА ВЛИЗАЛИ ТО В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ТО НЕМСКОТО ТА АНГЛИЙСКОТО И ФРЕНСКОТО.РАШКИТЕ ИЗОБЩО НЕ СА ВИНОВНИ.СНАЙПЕРИСТИТЕ СА ИЗВИКАНИ ОТ ГРУЗИЯ И ОТ УКРАИНСКИ НАЦИОНАЛИСТИ,ДАЖЕ ЕДИН УКРАИНЕЦ СЕ ХВАЛЕШЕ ЧЕ Е УБИЛ ДВАМА ПОЛИЦАИ КОИТО СА ОХРАНЯВАЛИ МАЙДАНА И НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е БИЛ ВЪОРЪЖЕН ОСВЕН ПАЛКИ ,АКО ЯНОКОВИЧ НЕ БЕШЕ ОБЕЩАЛ ЧЕ НЯМА ДА СТРЕЛЯ И БЕШЕ ПУСНАЛ ТАНКОВЕТЕ ТО ВОЙНА НЯМАШЕ ДА ИМА.ВЧЕРА ЗЕЛИНСКИ КАТО КАЗА ПРЕД АМЕРИКАНСКИЯТ ГЕНЕРАЛ ЧЕ СА ПРЕНУДЕНИ ДА ОТСТЪПЯТ ТО АМЕРИКА ВЕДНАГА ИМ ОБЕЩА ЧЕ ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ С МАЛКО ОРЪЖИЕ.ДА НА АМЕРИКА ИМ Е ВСЕ ЕДНО ЧЕ ЗАГИВАТ ДВА БРАТСКИ НАРОДА.ВАЖНОТО ДА СЛОМЯТ РОСИЯ.

    Коментиран от #78

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Станислав

    11 1 Отговор
    Да бе!
    Чупиха я . Направиха я на скрап отровиха и земята избиха част от населението и ...
    Бели хора нема да станат а слуги на белите хора ще станат!
  • 33 Сандо

    23 2 Отговор
    Ами да - различна е.От 42-43 милиона вече е под 20.Територията и намаля с около 20%.С унищожено бъдеще,но пък с богато минало,рожба на фантазиите на най-развинтените укромозъци.Общо взето е пример как едно население може да унищожи подарената му държава,една от най-развитите и богати в Европа.
  • 34 От страни

    23 5 Отговор
    В Хелсинки са изкарали взривен руски танк уж да се подиграят на русняците ама дорде видиш хората го затрупаха с цветя та та стана кво стана...

    Коментиран от #44, #47

  • 35 За това пък

    17 6 Отговор

    До коментар #25 от "Повод за гордост":

    Станаха част от мръстния обор на американските говедари

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 От страни

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    Даже без кука- апят плувката...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българин

    5 17 Отговор
    Путин е Агресор
  • 40 Ханс-Дитрих Геншер

    5 22 Отговор

    До коментар #35 от "За това пък":

    По-добре американците да те окупират, отколкото рус-нацита да те освободят

    ФАКТ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хохо Бохо

    3 19 Отговор
    Путин желаеше да унищожи Украйна, защото е невменяем.
    Резултатът е, че той унищожи Русия (не че ще я унищожи, а унищожи)... с
    Русия повече НЯМА да я има и руснаците ще бъдат мразени поне за сто години напред...
    ...неприятното е, че аз съм русофил и никого не мразя
  • 43 От страни

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "айде у реакторо..":

    Тоя е преял йод когато Слави в каналето се избъзика че бурмите на реактора са се отвиле и ще има атом...
  • 44 Фалшив новини

    4 8 Отговор

    До коментар #34 от "От страни":

    Опитай другаде с тоя фейк

    Коментиран от #50, #60

  • 45 ИСТИНСКИЯ ФИФТИ СЕНТ

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "От страни":

    Труда му не струва толкова, по-скоро 30 цента
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бай Яни

    1 13 Отговор

    До коментар #34 от "От страни":

    Стана каквото трябваше,погребаха магучия😄
  • 48 А ... какъв ареал

    13 1 Отговор
    Украйна все още ви тресе.
    Украйна вече не съществува и не го разбраха само тези които са прекалено икономически зависими и се опитват да ви манипулират.

    Коментиран от #63

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Чукча Писател

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Фалшив новини":

    Виж в Гугъл, в телеграм, има го навсякъде. Ама чукча писател, не читател
  • 51 ТрампЛин

    2 14 Отговор
    Русия загуби всички свои бивши колонии, но спечели радикалния ислям на своя страна! Това е повече от опасно и трябва да бъде пресечено!

    Коментиран от #89

  • 52 От страни

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен-_ Язовец":

    Сигурно си свой човек а? Щото не ми дават да псувам, трият...
    Товаза 64 клометрова колона не го повтаряй да не и се смеят и кучетата - вземи елка ако знаеш кво е това раздели 64 кломера на дължната на един камион или танк и помсли има ли толкова техники там изобщо...
  • 53 Да, след

    19 3 Отговор
    8 милиарда долара от сащ до Майдана, дадени за промиване на мозъците им и след Майдана, 2014 г, това стана едно фашистко образование. А от както започна и войната с Русия, вече целия запад си показа открито и техния фашизъм.

    Коментиран от #98

  • 54 Не разбрал

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Не,бе Ш'вес'тер'":

    Къде се намира улица "Алкаши" ?
  • 55 САМО ДА НЕ МЕ ИЗТРИЯТ

    14 2 Отговор
    "Кой е Владимир Путин в контекста на НАТО и украинската независимост?... Аз ви казвам, че армията на Украйна е силна. Казвам ви, че украинският народ ще оцелее. Ние все още имаме страна, имаме нация и не ме вълнува какво иска президентът Путин", заявява Яценюк в ефира на предаването HARD talk на радио Би Би Си с водещ Стивън Сакур. Думите на бившия украински премиер разсмяха водещия на предаването. "Вас може и да не ви вълнува какво иска президентът Путин, но истината е, че човекът, който има ясна стратегия…и в чиито ръце са картите, е Владимир Путин", отвърна Сакур.

    Водещият посочи, че твърде много факти свидетелстват за това, че стратегията на Запада не е толкова ясна и твърда, колкото стратегията на Москва. Яценюк отвърна, че това е "предизвикателство пред Запада". По-рано украинският премиер съобщи, че е готов да сподели с американския президент Доналд Тръмп проекта "Стената", предвиждащ издигането на укрепителни съоръжения по руско-украинската граница. Годината е 2017 , 7 март. БРАВО Арсенчо, браво Яц, нали така ти казваше онази мила дама от полит. истаблишмънт отвъд океана и настояваше да те инсталират на мин. председателското място!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Майк Алън Патън

    18 2 Отговор
    А как света реагира на терора и убийствата през 2014 г на Майдана ? Тогава всички ТВ показваха как айнзац команди с черни дрехи застрелваха , гориха и хвърляха през прозорците инакомислещите и противниците си ! И как реагира ЦЕЛИЯ псевдоДЕМОКРАТИЧЕН свят ? Никак !
  • 58 Викторория Нюланд (ISW)

    20 3 Отговор
    Оказа се че напразно съм пекла и раздавала курабийки тогава!

    Така и не можахме да поставим военните си бази в Крим и Азовско море! Нито да раздробим и измайданстваме Русия и да и чопнем ресусите, за да поставим Китай на колене!

    Остана ни поне утехата че съсипахме Германия и ЕС
  • 59 воденМАДАГАВУР

    4 1 Отговор
    ПРОПАГАНДА ! ?
  • 60 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "Фалшив новини":

    Иди в новините на суомии та виж. Линкове не пускат. Мога да кача снимка ама ще ревнеш че не е сигурно че е от там.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ПОЛКОВНИК АЙС ...ИР

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "Развинтени фантазии след":

    АМИ АЙС.....ТИР КОГА ЩЕ ВЗЕМЕМ АВДЕЕВКА АМИ КОГАТО СИ ПОИСКАМЕ КАТО БАХМУТ А КОГА ИСКАМЕ
    ДО НОВА ГОДИНА
    КАК ШЕ Я ВЗЕМЕМ
    ОТ ДУПКИТЕ НА КОКСОХИМА ЩЕ ИЗПЪЛЗЯВАТ УКРОПИ С ВДИГНАТИ РЪЦЕ И ЩЕ ОБЯСНЯВАТ ЧЕ СА ГОТВАЧИ КАКТО В МАРИОПУЛ
    НЕЩО НЕЯСНО
    ШЕ БЪДАТ ПРОУЧЕНИ И ВИНОВНИТЕ ЩЕ БАЧКАТ В СИБИР КАКТО В МАРИОПУЛ
    СЕГА ЯСНО ЛИ ТИ Е
    НЕ ТИ Е ЯСНО АМИ НОРМАЛНО ТИ СИ УКРОМИСИР НЕ СИ ВИНОВЕН ТАКА СИ СЕ РОДИЛ РОБ

    Коментиран от #65

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ХАХАХА

    10 1 Отговор
    Наистина различна с 20 милиона по малко .
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Джамбaза

    12 3 Отговор
    И двете революции демонстрираха копнежа на украинците за свобода и за независимост.
    И ако Сащ дадат независимост на Украйна, тя ще изчезне за седмица.
  • 67 стоян георгиев

    15 3 Отговор
    Какво ще стане, ако Украйна загуби, а Русия спечели? Въпросът все още е табу сред украинците и техните западни съюзници, защото може да доведе до сериозни последствия - за човека, който пита. Но след двадесет и един месеца битки, със замразени фронтове след провала на контранастъплението, някои предпазливо задават въпроса. Още не е дошло времето. Но от няколко седмици от Украйна идват лоши новини, а страната със столица Киев е изправена пред все повече политически и дипломатически проблеми.
  • 68 стоян георгиев

    14 2 Отговор
    Някои вярваха, че колапсът на руската армия е възможен, поне в средносрочен план. Днес тази надежда е умряла. „Европейците подцениха военния капацитет на руснаците“, обобщава Алена Гетманчук, директор на мозъчния тръст „Нова Европа“ в Киев. Руснаците за пореден път доказаха, че притежават изключителна устойчивост, изкована през епохата на съветската диктатура, включително през Втората световна война, а преди това и по време на царския режим. Те също така демонстрираха способността си да се адаптират във военна среда, като промениха тактиката си, за да отговарят на тези на врага: например руснаците нарушиха монопола на западните страни върху дроновете като оръжие.
  • 69 АМИ МИСЛИ

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен-_ Язовец":

    ТЪПУР 64 000 МЕТРА БОЙНА ТЕХНИКА С ДИСТАНЦИЯТА ПОМЕЖДУ МАШИНИТЕ 30 МЕТРА.
    64 000/30=2000 МАШИНИ
  • 70 СМЕШВИЦИ

    14 1 Отговор
    НА DW ПОРЕДНАТА ДРИСНЯ!!! НЯКОЙ ДА Я ПРОЧЕЛ????? ЗАЩОТО АЗ- САМО ЗАГЛАВИЕТО.
  • 71 МЪРЛЬО

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "Майна":

    ДБРОВОЛЕЦ В СЪРБИЯ ПОМНИШ ЛИ АРКАН
    НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ НЕ СИ СТРУВАШ КУРШУМА
    БОКЛУК СИ
  • 72 Боза с Баница

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "БОЗА":

    Казваш , само Путин може да решава , кой как да се самоопределя ...
  • 73 ТрампЛин

    1 10 Отговор

    До коментар #41 от "Майдан ли?":

    Значи си признавате, че войната която обяви пи4кин е заради членството на Украйна в ЕС?

    Коментиран от #81

  • 74 истината

    15 1 Отговор
    Когато Русия направи Окрайна самостоятелна държава след Ссср - Окрайна нямаше един долар външен дълг . Беше с работеща икономика . Беше най голямата държава в Европа . Беше с население от 44 милиона .

    Като се вързаха на акъла на краварите - сега са с огромни външни дългове които не могат да обслужват . С население под 20 милиона . С разбита , неработеща икономика . С 30% по малко обработваеми земи / продадени на западните корпорации/ .
  • 75 Украински медии обявиха числеността ВСУ

    17 1 Отговор
    По думите на полк. Владислав Селезньов, в момента в нейните редици служат 1,3 милиона души !!

    Руснаците със 120 хил човека - аргасват 1,3 милиона окраинска армия обучена от нато ....

    Коментиран от #80

  • 76 Перо

    16 1 Отговор
    На военния преврат и убийствата на мирни жители, на Майдана, му казват “революция на честта”! Управниците на режима от 2014 г. са само ционисти!

    Коментиран от #77

  • 77 ТрампЛин

    5 4 Отговор

    До коментар #76 от "Перо":

    На преврата срещу продажни правителства се казва Преврат! А наместа във вътрешните работи на суверена държава се казва разпалване на Гражданска война!
  • 78 малиии

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "БАРС":

    Малиии ...
  • 79 Тра-ла-ла

    1 0 Отговор
    Е значи ако спазваме традицията догодина ще има нова.
  • 80 ха ха хааа

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "Украински медии обявиха числеността ВСУ":

    Аргасват , аргасват ... Колко па да е аргасват , вече 2 години ..🤫🤭😁
  • 81 НАТО

    13 3 Отговор

    До коментар #73 от "ТрампЛин":

    е военен съюз и имаше едни споразумения с Русия, да не налазва на изток! Ако се търси вина, тя е в тоози, който нарушава споразуменията!

    Коментиран от #90

  • 82 Свилен

    7 1 Отговор
    DW, що не се удавите в бидона с кисело зеле?!
  • 83 Умирам от смях

    9 0 Отговор
    Различна е. С 25% по малко население и 150 хил. кв. км. по-малка. Тенденцията е да стане още по различна.
  • 84 Кажи честно!

    11 1 Отговор
    ДВ как е положението в Дойчестан? Колко по-различен стана за последните 10 години откакто се засели с няколко милиона високо образовани араби, афганистанци и африканци? Зер гуд?
  • 85 Яценюк

    6 1 Отговор
    беше избран от Вики Нуланд “ Ят , не Клич “ разговор с американският посланик в Киев , запис BBC ,
    На покривите имаше грузински снайперисти стрелящи по полицаи и протестанти - Spiegel

    Преврата на националистите наречен Революция на Честта беше финансиран с 5 милиарда
    - изслушване на Сената . Свален беше законно избран и според Запада президент .

    Коментиран от #97

  • 86 Студопор

    7 1 Отговор
    Цялата работа с Майдана стана, защото САЩ отганизираха преврат, та да си сложат марионетката и да подготвят почвата за това, което става сега.
    Дойче зеле могат да си говорят каквото си искат.
  • 87 Българин

    2 1 Отговор
    Украйна ще загине.
  • 88 Българка

    5 0 Отговор
    Украйна май пак ще стане Киевска Рус. Както си беше преди де.
  • 89 Ислям

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "ТрампЛин":

    Украинската армия е единствена в Европа с Върховен Имам .
    Афганистан , Сирия - кой подкрепяше радикалният ислям там ?
  • 90 СИВ-чо и варшавския договор

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "НАТО":

    Ми , я питай Финландия ...🤫😉

    Коментиран от #91

  • 91 Какво да питаме Финландия

    3 1 Отговор

    До коментар #90 от "СИВ-чо и варшавския договор":

    Финландия живя повече от добре без НАТО! Сега по добре ли ще е, с влошени отношения, затвпрени граници и насочени ракети срещу нея? Но когато не си независим, взимаш зависими решения!
  • 92 Масонска ложа "Ориент НАТО"

    3 1 Отговор
    Наистина е различна, сега е още по-бедна и криминализарана страна с проституция.
  • 93 Дядо Йоцо

    0 1 Отговор
    Някои неща бяха решени в Рейкявик 2 когато Горбачов подписа капитулацията, но си запази влиянието в Украйна, Румъния и България. България тръгна по пътя, и го вървя 12 години на пресекулки, но бяхме препънати от резидента и шпицкомандите му съставени от мутри. Пътя ще бъде труден и продължителен докато българите осъзнаят вредата от русопоклонничеството. Досега да сме настигнали останалите бивши социалистически страни.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 нема лошо

    0 1 Отговор
    корлкото по-добре украинците се защищават толкова повече руски вдовици ще има на морето .
  • 96 емил

    1 0 Отговор
    "В Украйна имаше две революции - едната бе "Оранжевата" от 2004 година, следващата бе "Революцията на честта" от 2014. " Всички сме свидетели на това което става , но ни убеждават в обратното на това което се случва. Ако беше жив Гьобелс ? - сигурно щеше да им завижда а сега се преобръща в гроба си защото са минали не само Пропагандата му даже въображението .
  • 97 иво

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Яценюк":

    Тая стратегия на Американците по точно тя е работа на ЦРУ -- това са го правили в много страни за да създаvaт хаoс в дадена страна с провокации, подстрекателства започват да подтикват народа и когато протестите достигат определено ниво и където се събрали много хора започват убийства на не вини протестиращи -- по рано на определени места са поместени техни хора и те откриват стрелба - това са го правили само в Турция 3 пъти - да не говорим останалите страни . След тези събития цялата страна е обхваната от беспорядки и на власт докарват хора които те искат това е класическият им стил .( има издадени книги с показания на свидетелите участващи в стрелбите срещу протестиращите )
  • 98 теню

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Да, след":

    Даже в детските им градини започвали да учат децата като на въпроса --- Кой е най големият враг на Украйна ? всичките деца отговаряли --- Русия .? Кой окупира Украйна и милиони умряха от глад -- Русия . Кой се бори срещу Русия за независимост на Украйна -- С. Бандера ! така започвали възпитанието след 2014 година ( за гладомер в 1932-1933 ) Обеснявали на децатa ,че те Руснаците - Сталин ги оставил да умрат от глад и така пропагандата започвала от тях години и в училищата продължавало като Националният им герой С. Бандера . на паметника на който носели цветя. . ( тях години наричат Русия окупатор всъщност 1917 година 3- те Славянски народи създадоха СССР тя е Съюзна Република в началото така започва достига 15 .)
Новини по държави: