Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Ноември, 2023 18:06 5 875 136

Русия се нуждае от пушечно месо. Цената ще платят жените.

  • мобилизация-
  • жени-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • рускини-
  • пушечно месо

Руската църква иска да накара рускините да раждат, а разведеният президент обяви 2024 за "Година на семейството"

Русия се нуждае от пушечно месо. Цената ще платят жените. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През ноември 2023 г. регионите в Русия въведоха един след друг глоби за "склоняване към аборт" - нарушение, което изглежда включва дори случаите, в които прекъсването на бременността е станало по лекарско предписание.

Няколко региона, като например незаконно анексираният Крим и Татарстан, вече заставиха частни клиники уж доброволно да се откажат от извършването на операции по прекратяване на бременност. Властите в Русия и ръководството на Руската православна църква открито поддържат мерките. Но защо му е на Кремъл кампания срещу абортите точно сега?

Войната срещу Украйна и руската демографска криза

През 2023 г. раждаемостта в Русия се снижи до най-ниското ѝ ниво за последните 15 години - по 1,36 деца на жена. Логиката в реакцията на властите е пределно проста, но същевременно и погрешна: ограничете, а след това и постепенно забранете абортите, след което раждаемостта рязко ще се повиши. Явно така смята Кремъл, а и ръководството на Руската православна църква. Очевидно те вярват, че руснаците ще са готови да се възпроизвеждат като зайците. Това заблуждение, което може да се обясни с доброволния отказ от секс сред монашеството (от чиито среди се избират митрополити и патриарси в Руската православна църква), е обаче непростимо за ръководството на една формално светска държава. Причините за спада в раждаемостта са по-сложни.

Причините за спад в раждаемостта

Една от тях например е тази, че голям брой руснаци напуснаха Русия заради войната срещу Украйна. Към края на 2022 г. делът на работещите руснаци под 30-годишна възраст е спаднал рекордно до по-малко от 15 процента. Друг фактор е масовата смърт на мъжете във войната. Демографският ефект от евентуално спиране на атаките срещу Авдеевка, например, вероятно ще бъде по-голям, отколкото от отказа на частните клиники да извършват аборти. А ако си припомним за загубите при Бахмут и за първите седмици на руското нахлуване в Украйна, демографската картина става още по-ясна.

Друг фактор е психологическата готовност за раждане. Може още 10 поредни години да бъдат обявявани за "година на семейството", както направи президентът Путин за 2024 година, но ако има война, съпругът може да бъде мобилизиран във всеки един момент. Здравомислещата потенциална майка, която се нуждае от партньор във възпитанието на децата, а не от държавна компенсация за загиналия глава на семейството, ще се замисли десет пъти дали сега си струва да има деца. Във всички тези случаи ограничението или забраната на абортите няма да повлияе на раждаемостта. Но в Кремъл, в Руската православна църква и в многочислените псевдообществени организации се правят, че не разбират това. Най-вероятно е сега те да се нуждаят от политически ефект, за да контролират жените. Дори и да се получи незначителен ръст на раждаемостта, то той ще бъде най-вече за сметка на незащитените социални групи от населението. Но след това на тези деца няма да са им нужни красиви приказки. Те ще трябва да бъдат отглеждани в църковни институции или да бъдат изпращани в сиропиталища. Впрочем, ако крайната цел е възпитанието на "пушечно месо" за нови войни, това не е никакъв проблем.

Нейното тяло си е нейна работа

Както обикновено, цената на политиката за ограничението на абортите в Русия ще бъде платена от жените. Още преди войната те бяха мнозинство в страната. Но този път те ще трябва да заплатят със своето здраве. Нелегалните аборти, които понякога водят до смъртни случаи, са неизбежен резултат от подобни ограничения. При това Кремъл явно не забравя, че жените в Русия са и основните гласоподаватели. А кампанията за "преизбирането на Путин" през 2024 г. вече на практика е започнала. Тези ограничения могат да имат двояк ефект. От една страна те могат да раздразнят рускините. В Нижни Новгород вече се намериха смелчаци, които събират подписи срещу ограниченията за правото на аборт. От друга страна с въвеждането на новите ограничения, свързани с живота и здравето, властите демонстрират, че смятат руските жени и особено техните деца за своя собственост. През 2020 г. те дори се опитаха да вкарат подобна формулировка в Путиновата конституция. Общественият резонанс обаче тогава все още можа да предотврати това.

Без право на аборт - без право на избор

В силно патриархалното руско общество много жени се чувстват несигурни и без ограниченията върху правото на аборт. Законът за домашното насилие не бе приет след недоволство, изразено лично от Владимир Путин. Какво поведение ще има партньорът на жената, когато узнае за евентуална непланирана бременност? Дали ще я принуди да направи аборт, макар и таен, или обратното - ще я застави да задържи детето, което тя не е искала, променяйки по този начин целия ѝ живот? Властите се стараят да оставят това на неговата, а не на нейната преценка.

Правото на аборт в Руската федерация продължава да бъде ограничавано, въпреки явното нежелание на голяма част от обществото за това. Войната изрови демографска дупка в Русия, а властите се опитват да я "запълнят" с нежелани новородени. Явно те още не са достигнали границите на фантазията си. В определени страни в миналото принудата за увеличение на раждаемостта доста бързо е довеждала до принудителното чифтосване на "най-добрите индивиди", следвайки логиката на евгениката. Русия изглежда се движи в тази посока.

Докато не бъде отново преизбран Путин

Истина е, че с приближаването на преизбирането на Владимир Путин, можем да очакваме той да се изказва за абортите, колкото е възможно по-предпазливо. А кремълската пропаганда ще се постарае руските жени да запомнят, че тяхната единствена надежда е президентът. Докато той не бъде преизбран отново.

Автор: Иван Преображенский


Поставете оценка:
Оценка 3 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бункерен nлъх от кремъл

    68 83 Отговор
    Бункерният страхливец от кремъл ще се бие до последния руснак.Праща пушечното месо на сигурна смърт в украйнската месомелачка,Над един милион руски торяци са дали фира до момента.С това темпо ще настигнат бройката от ВСВ и дай боже !

    Коментиран от #18, #37, #115, #124

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кавал

    50 48 Отговор
    Има много африкански доброжелатели за рускините.

    Коментиран от #53

  • 7 Адрес 4000

    45 45 Отговор

    До коментар #1 от "Дойче веле 🚾":

    Що
    Щото казват истината за Матушка ли?
    Като вземете властта ще ги забраните,нали още малко ви трябва?

    Коментиран от #32, #33

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Присмял се Хърбел на Шърбел

    76 33 Отговор
    В България от 10 родени 9 са роми, според позната генеколожка.. В Германия най- разпространените име е Али. В Украйна жените са в чужбина или на фронта и т.н.

    Коментиран от #12, #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 русия е ислям

    48 41 Отговор

    До коментар #10 от "Присмял се Хърбел на Шърбел":

    То в Русия ще остане само исляма,той за Европа се е загрижил каскета

    Коментиран от #23, #49, #119

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пха ха ха ха

    36 27 Отговор

    До коментар #11 от "въпросче":

    Защо изгониха дв от Турция
  • 15 сатаната путлер

    46 49 Отговор
    Най-ужасяващата сатанинска секта е путинизмът.
  • 16 Софиянец

    55 39 Отговор
    Всеки ден по дузина пропагандни помии се пишат тук, значи територия 404 е свършила курса 😅

    Русия разката укита, натовци и всякви евроатлантически съединители 🤭🤭🤭🤭

    Коментиран от #42

  • 17 Некой си

    26 29 Отговор
    В България е още по-зле !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 мале

    59 40 Отговор
    като видях заглавияето си помислих, че най-накрая някой е решил да пише истината за положението в Украйна, където вече от два месеца активно мобилизират жените, та даже показваха като на ревю униформите за бременни. Тъкмо реших, че ще чета стари новини и изведнъж, осъзнавам, че автора визира Русия.
    Чета и не вярвам на очите си - украинския позор е представен за руски, а наглостта на изказа минава дори моята. Брей, брей, какво нещо е пропагандата. Добре, че посещавам сайта, за да се заблявам от коментарите, а не да се информирам.

    Коментиран от #136

  • 20 В.В.П.

    31 42 Отговор
    Окрайнае е изкуствена държава ,измислена от болшевиките..С територии от други държави..

    Коментиран от #87

  • 21 Сандо

    28 23 Отговор

    До коментар #10 от "Присмял се Хърбел на Шърбел":

    А в Англия е Мохамед,признато от властите преди 2-3 години.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Грешка

    26 33 Отговор
    В заглавието Русия да се чете като Украйна.
  • 27 Пха ха ха ха

    24 28 Отговор
    То за това окраинци не останаха че мобилизират жени
  • 28 Механик

    32 30 Отговор
    Неее, явно нещата в О-краинта никак не са добре, щом се почва с демагогията и най-ниско качествена пропаганда.
    Не мислете рускините, еййй! Украинци няма за пушечно месо!
    По-точно има, но са по черноморието, Израел, Европа.
    Съберете си дезертьорите, белким устискате още някой и друг месец. Щото инак сте занулени!

    Коментиран от #60

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Смешник неразбрал

    16 23 Отговор

    До коментар #11 от "въпросче":

    Толкоз достоверна, че ги изритаха от свободните страни, които не са подлоги на Шшшорош
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    25 28 Отговор

    До коментар #7 от "Адрес 4000":

    Щото дойче зеле да кажат в немско как си решават демогрфския проблем,а?Закараха половината Сирия и либия да клатчт немкините.А в Русия такова нещо няма

    Коментиран от #132

  • 34 ха ха ха

    28 18 Отговор
    По този бърз начин на uзмupaне,след 1 година в русия пак няма да останат мъже ха ха ха
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    12 19 Отговор

    До коментар #30 от "по ясно ли е":

    Хахахахахх,дай още вицове
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ЕВРОНЮЗ

    22 30 Отговор

    До коментар #16 от "Софиянец":

    😂 😂 😂 Рашките скъсаха прашките на натовските измекяри. БЕСНИ СА.. Тия от феЙкти четът ли какво говорят и пишат зад океана.?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Вярваме ти

    13 19 Отговор

    До коментар #30 от "по ясно ли е":

    Този индекс е на Сорос. Може да си го сложиш в ке не фа.
  • 45 Касапин

    14 23 Отговор
    А КАК Е С АБОРТИТЕ В ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПЕЙСКА КАТОЛИЧЕСКА ПОЛША
    ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ЗА ПОЛША ПИТАМ
    СЕГА НАЛИ СХВАЩАТЕ ЩО ВИ НАРИЧАТ
    /ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ПОДБЕРЕ ЕПИТЕТИТЕ САМ/
  • 46 Историк

    19 28 Отговор
    Няма вече западна медия, експерт, анализатор и нормален човек, който открито да не признава пъланата победа на Русия над покрайна, нато и ес!

    Тук ни заливат с евтина пропаганда за ппдб-ли!

    Коментиран от #70, #74

  • 47 !!!?

    33 17 Отговор
    За Родину ! За Путина !!!?

    Коментиран от #120

  • 48 От Русия

    15 32 Отговор
    избягаха мъже, но не толкова, че да няма мъже. Загиналите са предимно затворници. Написаното в статията не отговаря напълно на демографската картина в Русия.
    Да не кажа, че е лъжа.

    Коментиран от #56

  • 49 Тоа па...

    11 16 Отговор

    До коментар #12 от "русия е ислям":

    Най големата ислямска общност в РФ са ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ! Даже има съмнения ,че пророкът Мохамед е незаконен син на един нашенец от Велика България.
  • 50 ВЕЧЕ Е НОЕМВРИ

    8 13 Отговор

    До коментар #30 от "по ясно ли е":

    ВАЛИ СНЯГ
    КОГА УСПЯ ДА СЛЪНЧАСАШ
  • 51 Васил

    26 14 Отговор
    Нищо не може да ги спаси рашистките примати диктатора путлер ги закопава успешно.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Абе закараха,ли шлепа със жито

    21 5 Отговор

    До коментар #6 от "Кавал":

    На братята нигерци.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Пантагрюел

    11 20 Отговор
    Дори авторът на този тюрлюгювеч се крие под фалшиво име.Въобразява си,че ще вдъхне доверие от крадено име на Матей Преображенски- Миткалото.
    Чак не ми се коментира.
  • 56 !!!?

    24 6 Отговор

    До коментар #48 от "От Русия":

    Без коментар !!!?

    Коментиран от #116, #128

  • 57 Кочо

    19 6 Отговор
    Една новина,на която се обърна малко внимание.В Русия разрешиха смяна на пола.Помедицински " причина, разбира се.Да не си помисли нещо някой.

    Коментиран от #61

  • 58 Нема останат

    16 6 Отговор
    Хора в государството.
  • 59 Стар ерген

    22 11 Отговор

    До коментар #3 от "Евал евал евал":

    Батка, за укринките не знам, мое и да си прав, ама да ти кажа. Тази година, като бях на почивка в Алания, за 6 дена записах 7 рускини в тефтера( имам го като личен рекорд)... Всичките до една бяха с мъжете си, които дремеха полупияни, докат половинките им бяха като отвързани кобили. Интересното е , че 4 от тях възкли цаваха по един и същи начин- многа мяса, голубчик, многа мяса... така и не разбрах какво искаха да кажат..
  • 60 Монтьор

    22 3 Отговор

    До коментар #28 от "Механик":

    Киев за три дни
  • 61 Пипо

    7 19 Отговор

    До коментар #57 от "Кочо":

    В България ще стане задължително.
    Защото сме солидарни сЕСиНАto
  • 62 Мишел

    11 30 Отговор
    На франта в Украйна се наблюдава във ВСУ все по остър недостиг на украински военнослужащи и упадък на техния боен дух. Във военните оръжия не се явяват доброволци, а на фронта мобилизираните се предават масово.( Из подобна на тази статия,
    но във Файненшънъл таймс)
  • 63 pycлямци

    18 6 Отговор
    за ваш целогодишно бляк фрайдей!200 вместо 300 !
  • 64 България мрази русия

    29 18 Отговор
    Всеки убит русофашистки терорист е щастие за човечеството !

    Коментиран от #68

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Слава на сащ и нато

    24 11 Отговор
    Нашите избавители от комунистическо милиционерско мутренско българско робство

    Коментиран от #67

  • 67 ДОЛУ

    21 10 Отговор

    До коментар #66 от "Слава на сащ и нато":

    МОЧАТА
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 САЩисан вие на поляна

    9 18 Отговор
    ЖурнаГлисти и укрофашисти си лаят, а новите Ланцети и Т90 заминават към фронта...тъй ще е тя.
  • 70 Швейк

    13 2 Отговор

    До коментар #46 от "Историк":

    И къде я видя тази "пълна" победа!?

    Коментиран от #80

  • 71 Ццц

    7 11 Отговор
    Автор: Иван Преображенский. Какво повече можем да кажем?
  • 72 Плашимир

    17 17 Отговор
    Путин е виновен и за нашата демографска криза. Виновен е че от 9 милиона сме 6 и скоро ще сме 4. Виновен е че едно раждане струва поне 2 заплати. Виновен е че детските които получават майките не стигат за пакет памперси. Виновен е че местата в детските градини се запазват поне година преди зачеването. Виновен е че младите българи предпочитат да напуснат страната си. Виновен е! Путин е виновен.

    Коментиран от #125

  • 73 Олга

    15 11 Отговор
    Колко карикатурно изглежда загрижеността на DW за руска демография, след като при тях ситуацията е катастрофална и те бавно и сигурно се превръщат в Халифат. Нека да вземат под внимание книга-предупреждение на немеца Тилло Саррацин "Германия: Самоликвидация". Прогнозът му се потвърждава.
  • 74 Ха ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #46 от "Историк":

    Много рано си се напил....
  • 75 Щирлиц

    9 2 Отговор
    Tрол ру. трябва да ходят на фронта и Киев ша падне за 3 дни.
  • 76 Ице

    8 12 Отговор
    За Русия разбрах, но все пак са 170 милиона, а за украинците какво е положението? Там всичко точно ли е?
  • 77 С Коч

    11 12 Отговор
    западната пропаганда става откровено жалка в безсилието си. Приемето го, загубихте войната, оръжията ви не струват, хората ви не струват
  • 78 Русороб

    18 9 Отговор
    От войната рускините пак ще останат без мъже и ще тръгнат пак да се омъжват за бг цигани. Пак ще се народят много русофилчета.

    Коментиран от #79

  • 79 Много българи работеха в СССР!

    21 11 Отговор

    До коментар #78 от "Русороб":

    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си бг цигани. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!

    Коментиран от #89, #94

  • 80 Швейк

    1 6 Отговор

    До коментар #70 от "Швейк":

    Не кради !(никове)
  • 81 вятъра на промяната

    20 8 Отговор
    Мнението не е мое ,но е вярно:
    ,,Руснаците са ,като скакалци. Където минат, трева не никне. Крадливо, жестоко, мръсно, долно, противно, подмолно, лицемерно, лъжливо племе от недоеволюирали, алкохолизирани, наследствено обременени и ментално увредени сибирско-азиатски дегенерати. Крив клон и задънена улица от човешката еволюция."
  • 82 ТаУмВзе

    13 7 Отговор
    Няма в мире по пропаднало, продяжно и пошло от пияния ватник и бегераба му съдран и гладен
  • 83 Обикновен путинизъм

    13 7 Отговор
    Протойерей Василев, към руските майки загубили синове във войната срещу Украйна :" Ако не ползвате противозачатъчни щяхте да раждате повече, нямаше да имате едно дете и нямаше да бъде толкова страшно са се разделите с него".
  • 84 Швейк

    16 5 Отговор
    Путин скопи нацията.
  • 85 Мишел

    18 9 Отговор
    За руснаците човешкият живот никога не е бил ценност а този на войниците не е струвал и пукната копейка. Айзенхауер веднъж попитал маршал Жуков, как войската му преодолява минните полета. Отговорът накарал Айзенхауер да се вцепени: “Когато се оказваме пред минно поле, пехотата атакува така, все едно няма минно поле. Смятаме, че загубите от противопехотни мини са равни на загубите, които бихме понесли от артилерийски огън”. На Жуков приписват и фразата "Солдат не жалеть, бабы новых нарожают!" т.е., "Не жалете войниците, жените ще родят нови." Това отношение продължава и до днес.

    Коментиран от #92, #110

  • 86 Иго

    6 11 Отговор
    На 6876 67 за МОЧАТА ,пожелавам някой трънчанин да го НАМОЧА в очите този ,който иска да премахва паметника ,а дано прогледа и види истината !! Справка трънският диалект !!!
  • 87 РЕАЛИСТ

    7 4 Отговор

    До коментар #20 от "В.В.П.":

    Украйна не е измислена от болшевиките. В Брест-Литовския мирен договор Германия налага на Русия отделяне на Украйна. Ленин, като немски агент по-късно отделя Украйна, като република.
  • 88 Е па нема лабаво

    8 14 Отговор
    Укрите имат бол пушечно месо... чак до последния 0краинец!!!

    Коментиран от #98

  • 89 САЩисан вие на поляна

    6 14 Отговор

    До коментар #79 от "Много българи работеха в СССР!":

    Руски тираджии дошли от Русия в България, обладаха триполовите русофоби и те народиха евроатлантичета.

    Коментиран от #129

  • 90 Швейк

    13 8 Отговор
    В Русия скоро ще започнат изкуствено осеменяване на жените като при кравите.
  • 91 патриот

    5 6 Отговор
    Дойче ибеле гаварят - колко ме интересува никак
  • 92 артишок

    8 6 Отговор

    До коментар #85 от "Мишел":

    Защото българите човешкият живот е "много" ценен, трепят се едни други по пътища и протести, война не им трябва. Присмял се хърбел на щърбел.
  • 93 Свинско

    8 3 Отговор
    Барбекю пече на скарата хаймарса 🐷🐽🐖🥓
  • 94 Анджо

    7 3 Отговор

    До коментар #79 от "Много българи работеха в СССР!":

    Ти видял ли си циганин да работи.
  • 95 пламен

    14 5 Отговор
    За пушечно месо ще им пратим нашите русофилчета. Стига само са дращили по клавиатурите
  • 96 А50

    4 9 Отговор
    Нямаше ли фейк чекъри, защото това е пълен фейк. Ако сменят Русия с 404 нещата си идват на място
  • 97 Бързо лесно вкусно

    13 4 Отговор
    Пускат Човекоядците от затвора да попълнят редиците на Руската армия Някой може да станат и герои и да бъдат наградени лично от таварищ Путин Храна на корем

    Коментиран от #103

  • 98 Рашастан в колапс

    9 4 Отговор

    До коментар #88 от "Е па нема лабаво":

    Рашастан вече е дал един милион жертви и 500 хиляди ранени.С това темпо в рашастан скоро няма останат мъже.Спомени от втората световна,а ? Ха ха ха
  • 99 гост

    6 3 Отговор
    Назад към тоталитаризма
  • 100 пиночет

    10 3 Отговор
    Трябват повече роби,да обслужват Кремъл!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Р.К.И.

    7 5 Отговор
    Демография? Ето ви един аспект от демографията за който не се говори. Мъжете отиват на война, жените заемат местата им във военните заводи. Само че те нямат опита за толкова специфично производство. Резултат - руските снаряди започват да гърмят още преди да са излетели.
  • 103 Р.К.И.

    8 6 Отговор

    До коментар #97 от "Бързо лесно вкусно":

    Изкарват психопати убиици от затворите и ... им дават оръжие! При първа възможност ще избягат от фронта. Ще се върнат във великата и откъдето минат, терор ще налагат.

    Коментиран от #104

  • 104 Сандо

    6 4 Отговор

    До коментар #103 от "Р.К.И.":

    Да беше го казал на лицето Желю Митев Желев навремето,той аминстира бандитите и започнаха мутренските времена.Ама сега много знаете и как се случва така,че все на руснаците им давате акъл,а себе си не гледате.
  • 105 стоян георгиев

    8 3 Отговор
    И за да е по гадно руската жена не ражда ама чеченската и дегестанската не спират да раждат.
  • 106 М3 голд

    4 6 Отговор
    Тия измислиха нова глупост: Русия се нуждаела от пушено месо. И дългите писания. А си гледайте тия проблеми в ЕС. Или направите сравнително таблица на ЕС с Русия, Китай, Индия, ако ви държи. За какво пушено месо говорите, върхушката на САЩ, Англия и ЕС подклаждат зеления да не спира войната. Очаквам следващата тема да е продължителността на живота в Русия, разбира се свързано с демокрацията и либерализма. Какво да се прави, и те трябва да защитават бюджета си.

    Коментиран от #109

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Хохохо

    1 2 Отговор
    Излиза ,че едва ли не татковците се радват ,когато погребват синовете си ...
  • 109 Да бе

    5 4 Отговор

    До коментар #106 от "М3 голд":

    Ти още малко ,ще кажеш ,че Украйна нападна Русия ,а не обратното?
  • 110 Мишел

    2 3 Отговор

    До коментар #85 от "Мишел":

    Псевдомишеле, как веднъж не се излъга да коментираш с факти, не с измишлъотини?
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 БгТопИдиот🇧🇬

    2 2 Отговор
    За 404 добро или нищо !

    Амин !
  • 113 Фелдфебел Плюшкик

    3 6 Отговор

    До коментар #107 от "Русофил":

    Започва заплождането и повиквателните от товариш Пухлер отляво брюнетки, отдясно блондинки, тоже и тьотки като резерви
  • 114 Така така

    8 5 Отговор
    Истината е,че ей такива пропагандни медии съсипаха живота на хората в ЕС първо унищожиха семействата карайки мъжете да работят по 9-12-13 часа. Нямайки време да се грижат за децата си. Настройвайки жените към кариери и равенство на половете забравяйки, че просто това е невъзможно защото мъжете и жените не са еднакви те са две съвсем различни неща с различни функции и възможности напълно несъпоставими. Но поради природният интелект на дамите податливи към стръвта на куката ( те затова и са предпочитани от магазините) лесно се манипулират природа какво да я правиш. И така хванали се на въдицата за някакво невъзможно равенство зарязаха основната си мисия, а именно да бъдат Майки, да подкрепят Силната си половинка....вместо това го удариха на кариери в повечето случаи постигнати....чрез ....разврат. Затова днес няма много здрави семейства нито много деца. Сега се хванаха същите тия да борят насилието над жените с методи с които Провокират петорно повече същото насилие над жените. Защото толкова много Силният пол е принизен и унизен, че губи законно навсякъде и мислите ли че човек загубил дома си,децата си и тяхната майка ще се спре пред страха ит затвор!? Аз мисля, че няма шанс. И тези хубавци тръгнали да обсъждат и осъждат Русия, не , че Русия няма теески за дялкане, но извинете Тези Лицемери и унищожители на ЕС нямат думата
  • 115 Зелен Потник

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "бункерен nлъх от кремъл":

    Мирише на непрани зелени чорапи.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 ЕВРО ГЕроЙ

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "!!!?":

    Много хубави кълки имаш колега !
  • 121 БгТопИдиот🇧🇬

    5 6 Отговор
    Русия се нуждае от пушечно месо. Цената ще платят жените.
    Мамашките ще народят за Мецана !

    Ама еврогеЮвете дали ще народят за европейчета ?!?!

    Смешен плач.

    Коментиран от #130

  • 122 Посоката е една

    8 6 Отговор
    От 300 милиона съюз с Варшавски договор, остана само русия с едва едва 140 милиона население и Сирия и Иран... продължавайте все така другари, от тези 140 милиона половината дръпнати другата половина кадировци брадясали..., До десетилетие 100 милиона да станете

    Коментиран от #131

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ххммм

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "Плашимир":

    Името ти отива... написал си 1 камара глупости..
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Преобразения Иван

    1 5 Отговор
    "Украйна се нуждае от пушечно месо. Цената ще платят жените"

    И вече са пратени на фронтовата линия!

    И на мен тоя автор от Дойче Веле ми е най-любимия. Нищо че е германец!
  • 128 обективно

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "!!!?":

    Четейки това , пропагандата трябва да се навре на кон у ауспуха . От срам , че трябва да бълва толкова откровени и плоски лъжи. Какво излиза , на Русия не и излиза с малко баланса между умрелите и родените . И положителната и миграция ( бели хора които искат да останат да живеят в Русия ) докарват нещата до плюс от 47 171 . Тоест Русия увеличава своето население всяка година , с един средно-голям български град. В този регион няма държава с по добри демографски показатели освен Турция .Конфликта в Украйна прибави още няколко милиона граждани , които за сега са извън отчета. На фона на изчезваща България , годишно с един град като Ловеч . И тотална подмяна на европейският характер на централно-западна Европа с африкански . Можем само иронично да се ухилим , на собствената си беда .
  • 129 Шоп

    0 3 Отговор

    До коментар #89 от "САЩисан вие на поляна":

    Виеш ама не вървиш и от секъде ви го заглъбосват, че сте путлерчета
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Ще има

    0 4 Отговор

    До коментар #122 от "Посоката е една":

    И Китайчета .
    Сибир отново ще бъде Китай
  • 132 наблюдател

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    до 33 няма няма - от 140 милиона русия 35 са мюсюлмани и 20 милиона будисти и други
  • 133 Хахол

    0 0 Отговор
    Тази фраза се повтаряше отново и отново като мантра. „Непровокираната агресивна война на Русия.“ Междувременно Западът и НАТО просто игнорираха изявленията, предложенията и предупрежденията на Русия през октомври 2021 г. Разбира се, Москва не иска НАТО да се разширява към Русия Наистина ли руснаците трябва да чакат, докато американците инсталират своите ядрени бойни глави на Червения площад?
  • 134 кис кис

    0 1 Отговор
    За великите имперски планове на Потин са необходими не милиони, а милиарди русначета. Ако може - повечето младежи. По понятни причини.
  • 135 0808

    0 0 Отговор
    ... май укрите се нуждаят от повече войници от Русия. последни данни - тотални загуби на укрия - 1 300 000 човека
  • 136 0808

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "мале":

    .... поназнайвам руски и гледам предаването им " 60 минут по горячим следам". Руснаци напредват и виждат седнал с гръб украински войник с вдигнати ръце. Приближават се и изненадано чуват " Не бейте меня. Я беременная" - Не ме бийте. Бременна съм. - Това с очите си го видях.. вие вярвайте на дойче зеле..
Новини по държави: