Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Ноември, 2023 21:40 9 708 205

Руските войници се движат като зомбита в Авдеевка

  • украйна-
  • авдеевка-
  • русия-
  • владимир путин-
  • война-
  • зомбита

Всеки ден украинските войски унищожават повечето от тях, но руснаците стават все повече и повече

Руските войници се движат като зомбита в Авдеевка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

За Авдеевка в Източна Украйна се водят ожесточени боеве. Украинците споделят, че руските войници напредват като зомбита на фронта: Путин хвърля вълна след вълна пушечно месо, без да се интересува за жертвите, защото Русия има много по-голям човешки потенциал от Украйна.

Руските окупатори продължават да щурмуват насажденията и разкопаните ниви край Авдеевка. Всеки ден украинските войски унищожават повечето от тях, но руснаците стават все повече и повече. Wall Street Journal пише, че изтощените украински части не могат да убият всички.

Руската армия понася големи загуби, за да напредне. В продължение на седмици окупаторите изсипват десетки хиляди войници в Авдеевка, опустошен от снаряди индустриален град в Донецка област. Опитът на Русия да обкръжи града се превърна в най-голямата битка на руския президент Владимир Путин за подчинение на Украйна тази есен.

Превземането му може да отвори пътя на Русия за по-нататъшно настъпление. Освен това това ще бъде пропагандна победа за Путин, която ще му позволи да каже, че инициативата се връща в Москва. Това лято Украйна се надяваше да си върне почти 20% от територията, но добре укрепените руски линии до голяма степен издържаха контраатаката.

Докато Съединените щати са парализирани и Европа се бори да увеличи военното производство, несигурността относно доставките на западни боеприпаси ограничава възможностите на киевската армия. Първите атаки на Русия срещу Авдеевка през октомври се провалиха. Колони от танкове и бронетранспортьори станаха жертва на мини, дронове и артилерия. Руснаците промениха тактиката, изпращайки вълни от пехота напред в малки групи, пише агенция УНИАН.

И двете армии се борят да маневрират в открит, миниран терен под небе, гъмжащо от дронове. Разликата е следната: Русия, чието население е почти четири пъти по-голямо от Украйна, може да си позволи да загуби хиляди войници срещу незначителни успехи. За Украйна ситуацията е по-различна.

Украйна се бори да компенсира загубите на пехотата от лятната контраофанзива и скъпата защита на Бахмут. Броят на украинските жертви е строго пазена тайна, но свежите гробове и пренаселените болници в цялата страна показват големи загуби. Според военния анализатор Игор Романенко броят на украинските фронтови части има недостиг от около 20-40%. Възможности за почивка и ротация практически не съществуват.

Авдеевка отдавна е трън в очите на руските войски в Източна Украйна. Този укрепен град образува крепост на север от Донецк, ограничавайки руския контрол над региона. Украинските войски отблъскват руските атаки тук от 2014 г. В града, където някога са живели повече от 30 хиляди души, са останали само около 1400 жители. Атакуващата руска пехота обикновено е зле обучена и често се скупчва една в друга и става лесна мишена, казват украинските войници.

Украински войници споделят, че руснаците се движат като зомбита. Изображения с дрон показват полета, осеяни с тела на руски пехотинци, ударени от артилерия, включително доставени от САЩ касетъчни боеприпаси. Но руснаците продължават напред. Но руснаците не са глупави, това е стратегия. "Те търсят слаби места и след това отиват там. Ние нямаме достатъчно боеприпаси, но те имат достатъчно хора", споделя украински войник.

Някои руснаци се отказват, вместо да продължат със своите почти самоубийствени атаки. Често казват, че случайно са влезли в украински позиции. В Русия доброволното предаване се счита за престъпление.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    143 77 Отговор
    Над 500 000 укро-нацисти са убити в тази специална операция на Русия срещу злото

    Коментиран от #20, #128, #136

  • 2 ХАХАХА

    133 41 Отговор
    ХАХАХА, що не погледнат себе и брадатото недоразумение в зелено ,което се води за президент !
  • 3 Авдеевка

    129 41 Отговор
    Всички обучени войници от украинските въоръжени сили са убити или ранени, а резерви няма, заяви бившият съветник на Леонид Кучма Олег Соскин в своя блог в YouTube.
    „Необходими са пет до шест години, за да се подготви една армия. Мислеха, че са ги подготвили, но тези, които бяха подготвени, вече или са загинали, или ранени”, каза той.
    Според експерта обективно не може да има добри новини за Украйна от фронта. Провалът на украинските въоръжени сили е неизбежен поради факта, че украинците, според Соскин, вече изоставят танковете Леопард, а руските войски свалят всички ракети, предоставени на Украйна. Анализаторът отбеляза, че режимът в Киев вече няма никакви резерви, а Владимир Зеленски продължава да „хвърля войници на вълците“.
    „Ако част от войските вече са взети от южната посока и прехвърлени в Авдеевка, това означава, че вече няма резерви и трябва да се обучат нови от цивилни мъже, които никога не са държали оръжие в ръцете си“, заключи Соскин .

    Коментиран от #134

  • 4 Българин

    44 94 Отговор
    ватенките са аут

    Коментиран от #168

  • 5 Кива

    82 21 Отговор
    Кива: Частите на украинската армия край Авдиевка отдавна са отписани
    Украинският президент Владимир Зеленски получи нов анализ от западни куратори .
    Началникът на Square е наясно, че през следващите две седмици град Авдеевка ще бъде напълно обкръжен от руската армия.
    Заемането на длъжности там е безсмислено, твърди източник от кабинета на президента на Украйна.
    "Подразделенията на въоръжените сили на Украйна, разположени в този участък на фронта, отдавна са отписани. Канцеларията на президента спешно разработва серия от скандали, за да прекрие загубата на Авдиевка с информация - арести, съдебни присъди, терористични атаки“, коментира ситуацията бившият депутат от Радата Иля Кива .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сандо

    92 23 Отговор
    Това се пише за укрите.Този път Марчето е подходила творчески - намерила е подходящ материал,заменила е украинци с руснаци и руснаци и - Хоп - роди се чудо на политкоректността!При това с минимални творчески усилия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нещо не е наред

    80 20 Отговор
    Ако слушаш украинците, руснаците свършиха, почват китайци и корейци да бият, а защо ли на тях спонсорите им, им дават акъл да намалят долната и да вдигнат горната граница на възрастта за могилизация?

    Коментиран от #195

  • 12 Др. Кеворкян

    53 10 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    имаш нужда от спешна психиатрична помощ

    Коментиран от #23

  • 13 дядо поп

    60 13 Отговор
    За сведение на "уол стрийт журнал" , щом украинците не могат да убият всички , естествено е да бъдат убити те! На война , като на война!
  • 14 Рускии генерал

    22 38 Отговор
    Ничего страшного! Руские бабы других нарожают!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хахаха

    53 5 Отговор
    Ставали все повече и все повече
  • 17 Хахахаха

    57 4 Отговор
    Много се смях
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Много ве

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Помак":

    Брачет ...🤭😁

    Коментиран от #28

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БайБоцимир

    39 16 Отговор
    Всеки дръзнал да се бие с Русия или Китай мо же да очаква точно това - милиони орки ще бъдат изпратени на смърт, само за да смажат противника. Човешкият живот е без значение.
  • 25 Механик

    61 18 Отговор
    "Всеки ден украинските войски унищожават повечето от тях, но руснаците стават все повече и повече"
    Опаааааааа! Май някой друг се щура като надрусан, а?
    Как хем ги унищожавате все повече и повече, па те стават все повече и повече?????
    Моля дойчевеле, фронта дето е без арапи, иститута по намсиковосито да ми обясни как стават тия работи?
    п.п.
    Бааа, цепнаха ви шушоня тия руснаци бе! Това, натюто се оказахте големи самохвалковци без никаква почва. Сцепиха ви! Шарени калинки ви правят и на вас ви остава само да квичите безпомощно.
  • 26 зайо байо

    68 16 Отговор
    Преди дни руснаците плениха бременна украинска военнослужеща на предната фронтова линия. Когото се предава в плен тя моли руснаците да не я бият защото е бременна, или поне да не я удрят в корема. Явно бандеровската пропаганда много е направила укропитеците за руските зверства. Руснаците естествено с присмех се отнасят към нейните страхаве. Държат се коректно с нея и с останалите предали се с плен. А едно русначе с насмешка я пита. И какво търсиш тук, бременната? Толкова за армията им.

    Коментиран от #55, #95

  • 27 Украйна умре 🇺🇦

    65 11 Отговор
    Само гола пропаганда ви остана и тя скоро ще приключи

    Коментиран от #32

  • 28 Помак

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Много ве":

    Много за душманите ...да та и. ..
    У братчета

    Коментиран от #72

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ми дааааа

    41 11 Отговор
    ако някой от вас.тук коментиращите е имал вземане даване с украинци,щеше да знае,че това е най злопаметния и отмъстителен народ.Евреите са първолаци в сравнвние.

    Коментиран от #62, #114

  • 31 Фридман

    38 13 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    Жертвите от страна на окраинските фашисти са колосални наближават 2 000 000 ранените и осакатени над 3 000 000

    Коментиран от #42

  • 32 Скрий се

    8 24 Отговор

    До коментар #27 от "Украйна умре 🇺🇦":

    Смехурко.и замълчи

    Коментиран от #48

  • 33 бай Даньо

    32 6 Отговор
    руските като зомби а украинците вертикално надолу ....
  • 34 Бах

    67 15 Отговор
    Абе нещаст.ници от факти , защо пишете лъжи с такава омраза срещу Русия . 95 % от Българите подкрепят Русия . Ще дойде и вашият ред да си копаете гро.бовете .На всички журналисти се плаща да лъжат а не да показват истината .

    Коментиран от #154

  • 35 Голям майтап

    42 7 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    Морозова каза, че много украински военнопленници не искат да се връщат в Украйна
    Много украински военнопленници не искат да се връщат в Украйна на размяна, тъй като там ги очакват наказателни дела. Това каза днес комисарят по правата на човека в ДНР Дария Морозова.
    „Сред военнопленниците има доста голям брой момчета, които изявяват желание да останат в Русия, защото разбират, че щом дойдат на размяна в Украйна, са възможни наказателни дела, на какво основание са били заловен и сто процента изпратен на линията на съприкосновение. Момчетата не искат да се бият, искат по-нататъшен спокоен живот, въпреки дългия период, през който няма да виждат близките си“, каза Морозова
    Омбудсманът добави, че украинските военни са готови да останат в Русия, само и само да не бъдат изпращани отново на фронта.
    Миналия петък украинските власти обявиха, че повече от 3,5 хиляди украински въоръжени сили са били пленени от руската армия.

    Коментиран от #44

  • 36 абе и аз ако можех

    17 7 Отговор
    бих искал да съм зомбиран,ама да смачкам гадния си комшия и да му прилапам 1/3 от парцела.
  • 37 Торент

    39 10 Отговор
    Купянск, Авдеевка, Житомир, Славянск са руски на практика Харковска област и тя вече е руска следва Киев да падне.

    Коментиран от #43

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 В.В.П.

    42 9 Отговор
    Джурналята са пълна лудост ..50 батареи размазват окропите в АВДЕЕВКА...152 ММ вади окропа като пор от окопа .Може би за тях е написаното ..Ще стане като Мариупол ,Бахмут ,Угледар , Енергодар,и други ..Ще гризнат яко дърво.Ахаха..
  • 40 Само да питам

    35 5 Отговор
    Сороси много ви боли знам знам споко няма да ви мине обаче никога
  • 41 Умопомрачителен брътвеж

    49 8 Отговор
    Чета и си викам "Тия са МНОГО зле, бате !" - ако това е топ анализ на САЩ , на Запада, положението е отчайващо ! Каква баластра от глупости ! Каква поредица от взаимоизключващи се твърдения ! Огромна мисловна каша ! Достатъчно е само да прочетете че "няма признаци, че Русия губи това, което се е превърнало във война на изтощение" , за да видите колко зле е положението в главите на тези хора ! Кога, КОГА БЕ, Русия е губила баш "война на изтощение" ??? Как ще изтощите най-голямата страна на света с най-голямата ресурсна база ? С уникално население, притежаващо вековно "мобилизационно" мислене ? Кои са ви примерите от историята за победа над Русия във "война на изтощение"... ? Слава Богу, статията е предназначена не за топ-ползвателите, а за редовите западни овце. Щото иначе войната си върви по своите правила и предварителни договорки. Войната е ДОГОВОРНЯК , и в този договорняк Русия не е губещата страна.

    Коментиран от #53

  • 42 Абе думата

    11 19 Отговор

    До коментар #31 от "Фридман":

    Фашист не я ползвай не знаеш какво значи.Знаеш ли кой е човека избил най много руснаци.Грузинеца Сталин .Мойто дете.

    Коментиран от #66

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Циба е ошанка втасала

    11 27 Отговор

    До коментар #35 от "Голям майтап":

    Лекувай се бе п@лячо
    Изхода от войната напрактика е без значение вече сте НИКОИ на европейския континент

    Коментиран от #75, #82

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 наблюдател

    32 3 Отговор
    Целта на статията е да се хвърли мъгла върху проблема как Вашингтон да излезе от горещата фаза на тази война което да му запази медийния образ. След което следва поддържане на напрежението в района съобразено с обстоятелствата и вероятна партизанска война по примера на тази след 2 СВ продължила до 60-те години. Следователно при това положение единствения изход на руснаците е тотално прочистване на територията на Украйна от неблагонадежни елементи. Тоест Запада тласка Русия към диктаторски режим което е следващата му грешка. По времето на СССР елита нямаше интерес да защитава държавата в тази и форма, живееше му се охолно без КГБ да му диша във врата. Сега нещата са малко по различни, елита трябва да си пази богатството а опита показва, че богатствата им са защитени само ако зад тях стои мощна държава и те са послушни към нея. Руснаците дали ще допуснат елита им да работи срещу държавата както им се случва преди болшевишката революция или последните години на СССР предстои да се види.
  • 48 Отца Сина и Светия Дух

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "Скрий се":

    Покай се докато имаш още време, че Ада те зове
  • 49 Тредстоун

    10 30 Отговор
    Подлоганите на путинска просия лопат менчето за огромните загуби на Украйна ..., глупости на джуджака от бункера , ватниците мрът като мухи , ремаркетата не смогват да ги карат по родните им места , но по старото съветско верую да затрупаме враговете с трупове на нашите войници , още от сталинско човека за кръволока няма значение

    Коментиран от #58, #68

  • 50 БайБоцимир

    8 21 Отговор
    Много дълги тези 3 дно до падането на Киев, блjaд?

    Коментиран от #144

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 В една друга статия

    26 7 Отговор
    от подобна тема един екземпляр питаше за Авдеевка кога, а се оказа, че руснаците са в града и го прочистват.
  • 53 Потапяй м@ршо

    11 28 Отговор

    До коментар #41 от "Умопомрачителен брътвеж":

    Ее слаб мозък руската армия стана най смешната в Азия и Европа с кадрите как крадат тоалетни чинии да ги носят в Русия..ти как мислиш има ли какво да се доказвате повече

    Коментиран от #122, #173, #179

  • 54 Гаварит Масква

    8 24 Отговор
    Ами Путлер си мисли още,че е 1943-та година…колкото и пушечно месо да хвърляш,този път оръжията ще победят,то си личи и от фронта де,но русифилите още мечтаят за победа,смеххх

    Коментиран от #71

  • 55 Гледах

    25 6 Отговор

    До коментар #26 от "зайо байо":

    Клипа с бремената украинка. Ами нямат хора, бате. Опряха до бременни жени , голобради деца и старци с дископатия
  • 56 Денис 🇷🇺

    21 6 Отговор
    Руснаците като зомбита, а покраински бандери като караконнджули се развяват
  • 57 Електра

    31 8 Отговор
    Те с такива "визионери" се докараха до това дередже. Впрочем, в последните седмици почнаха да си мечтаят за преговори, като си въобразяват, че на тези преговори ще пробутат некое парченце от Украйна и Жужо ще се кротне. Абе хора, цялата тази история беше предшествана от чукане по врати: "Айде да преговаряме за границите на НАТО, разберете ни, че се тревожим за нашта сигурност" - писма им писаха. Западът горд и самотен на върха на дървото, като склерозирал лешояд, гракаше: "Не, глейте си работата!". Е, сега, по-точно след време, колкото Жужо им каже, ще се смъкнат от клона и ще се дотътрят до масата за преговори. А там, кой къде ще седи, квото каже Владимир Първи Таврический.
  • 58 Ти гледаш тези на

    16 4 Отговор

    До коментар #49 от "Тредстоун":

    укрите и понеже са препълнени вагони и ремаркета ги оставят директно на произвола на полето и природата с дивите зверове.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Коста

    30 8 Отговор
    Руската икономика се била "разклатила"? Затова ли има по-голям ръст от ВСЯКА една икономика в антируския блок, докато вече четири от ЕС-смехономиките официално са в рецесия? И Русия няма нужда от "твърда сила". Такава прилагат САЩ диктувайки политиката на суверенни държави като нашата чрез марионетни правителства. Русия уважава партньорите си и това е нейната сила.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 БайБоцимир

    6 15 Отговор

    До коментар #30 от "ми дааааа":

    И това ти дава право да ги изтребваш, да рушиш домовете им и изнасилваш жените им? Не си по-различен от тях, рушляк!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Професора

    25 2 Отговор
    Абе какво става с Глиииииги от 4 Април изчезна нещо май го денацифицираха в Артемовск

    Коментиран от #73

  • 68 Тити

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "Тредстоун":

    Къф тред стоун си пее далл изтръп нал,ако посвириш на кавала,може и Борн да станеш.Действай.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ханко от село Осеня

    6 21 Отговор
    ТАСАЦИ НА РОЯЦИ ... , КАКВИ ГЛУПОСТИ СЪЧИНАВАТЕ С ВАШИТЕ ПЛИТКИ МОЗЪЧЕТА .... , БТРМЕННА УКАРАИНКА ДЕ ПРЕДАВА НА ВАТЕНКИТЕ ... , АБЕ АЙДЕ МАЛКО ПО КРЕАТИВНО САДЕ ГЛУПОСТИ ОТ СТАДОТО НА КОПЕКАТА ... , СМЕХУРКОВЦИ , НЕАДЕКВАТНИ .... , БРЕМНА .. , В КОГ МЕСЕЦКАЗВА ЛИ СЕ И ПОЛА НА ДЕТЕТО ...

    Коментиран от #78, #81

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Много ве

    0 3 Отговор

    До коментар #28 от "Помак":

    Най-нормалното нещо за помаците е , а са нодате ... Нашата култура не го приема .. брачет
  • 73 реру

    12 5 Отговор

    До коментар #67 от "Професора":

    Сигурно кожата му вече краси някоя руска механа.

    Коментиран от #92

  • 74 Майката на костов

    21 4 Отговор
    Човек, като прочете заглавието, си мисли , че върхушката в САЩ е споходена от здравия разум. Като прочете статията, разбира, че това е призив към Запада да "подкрепят" по яко Украйна. Респективно ЕС да си затрие собствената икономика. Което е малоумие.
  • 75 Отца Сина и Светия Дух

    10 3 Отговор

    До коментар #44 от "Циба е ошанка втасала":

    Покай се докато имаш още време, че Ада те зове.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Преди да крещиш кат

    12 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ханко от село Осеня":

    Юскопен поне гледай клиповете и тогава се изказвай неподготвенико.
  • 79 Да, но малоумниците в Европа са много

    16 5 Отговор
    Затова Европа скоро няма да я има.
  • 80 Жеко

    19 3 Отговор
    Тези, които са писали статията изглежда 1. Не могат да четат; 2. Мислят, че каквото им се иска, то е вярно; 3. Заровили са си главите в пясъка и не виждат нищо извън малкото гугъл-балонче с позволени новини, което сами са си направили.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Смуууу

    16 6 Отговор

    До коментар #44 от "Циба е ошанка втасала":

    чакй, дженди.
    Ча000 0крайна мичка ти пайна и две кофи айна

    Коментиран от #98

  • 83 Пак не могат да излязат от клишетата

    14 4 Отговор
    на идеологическата и политическата си вярност тия анализатори. Статията ми прилича на критика от времето на преустройството – хем да кажеш нещо критично, хем да не е пък прекалено. Освен това –не си познават добре материята специалистите по Русия.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 какъв е проблема

    14 6 Отговор
    Клишета с розови очила. Слушайте военните. Те дават броени месеци съществуване на Украйна, а при най-сериозна помощ до година. После се преформатира пад руски надзор.
  • 86 КОТарАК

    1 8 Отговор

    До коментар #77 от "Санде Глухия":

    Ела ,ти го отпе рем у гъъ33оо,па може и да вземеш да чуваш.

    Коментиран от #102

  • 87 Не е себеуважително

    22 5 Отговор
    да цитираш украински източници на "информация". Те бяха превъртели от омраза още преди да им дойде предизвиканият то тях "руски мир", сега са съвсем откачили от мъка и безнадеждни диагнози. Сменят традиционни имена на домашни любимци като Барсик и Тузик с Джо на дедо кръстен, Джа от джавелин, Степан (Бандера, който всъщност е душил котки), Патрон. От време навреме влизам тук –там и аз и намирам това общество за съвършено болно.То беше такова и преди февруари 2022.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Те макетата им требе

    10 3 Отговор

    До коментар #77 от "Санде Глухия":

    карузо да ке довламат до девяга, че нали знаеш, че са на Луната. А, територията която са очистили руснаците от началото на СВО е павна на територията на България с Македония барабар.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Камино

    8 7 Отговор

    До коментар #73 от "реру":

    На руската мечка. Кожата Зеленски се варгаля пред камината с рускиня!!!😄
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Гарба Яни

    12 2 Отговор
    Ахъм. Виждат, теглят една майна на укрите, връщат се и спират кинтите. Зеленски тропа с краче, вий се пените като топла бира.
  • 95 бай Даньо

    16 5 Отговор

    До коментар #26 от "зайо байо":

    украинската ( фашистка, държавотворна както щете го наречете...) пропаганда е превърнала масата от населението в зомби. Вчера по ББС даваха рускиня от украйна служи в украинската армия и се жалва че любимата и държава ( Украйна) се отнася така зле с нея и не и дава украински паспорт защото не може да се откаже от руския ... за сравнение колко не е наред , друга лицемерна държава - САЩ рекрутва войници направо от Мексико като им обещава зелени карти поне ... украинските зомби не са истина те вървят след наркоман и му вярват ...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Владигеров

    10 1 Отговор
    Някои експерти стоят в мисленето си все още във времето на Студената война, а тя свърши преди 34 години. Заради таксова мислене тези “експерти “ трудно могат да схванат международната ситуация.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ама те напредват

    11 4 Отговор

    До коментар #89 от "Бесен-_ Язовец":

    бе изтръпнал, в Авдеевка са а тя е ключов стратегически център. Или ти не си в час със случващото се.

    Коментиран от #108

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 гост

    26 9 Отговор
    Уважавам хората в Западна Европа , но политиците им направиха огромна грешка - те оценяваха Русия по БВП . Мислят си , че всичко е пари . Не познават решимостта на Руснаците . Сега вече цялата Руска нация е настроена на военна вълна . Дори и Путин да иска отстъпление , то ще го сменят и ще довършат войната.
    Не ме радва всичко това . Скъпоценна Славянска кръв изтича . Прекрасни , чисти млади хора измират от двете страни.😢

    Коментиран от #150

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Хохо Бохо

    19 9 Отговор
    Всъщност е точно обратното. украинците са обкражени без доставки на провизии и мониции, подложени на непрекъснат обстрел, без шанс за отстъпление. Руснаците са завзели стратегически позиции и не им се налага да настъпват. Боевете са ожесточени само за едната страна, другата се забавлява

    Коментиран от #113

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 КОТарАК

    3 8 Отговор

    До коментар #102 от "Санде Глухия":

    Пе дераазин е бил тат коти,затов съседът Смаил те е правил.

    Коментиран от #120

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Русофил

    8 16 Отговор
    Руските войници се движат към оня свят с 200.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 ще стане

    14 11 Отговор
    Най-разумното е Големият Сатана да хвърли кърпата и да закрие печатницата "Федерален резерв". Поради липса на покритие на хартията от стоки и услуги! И САЩ да са суровинен придатък на Китай. Какъвто са и в момента, ако някои не знаят! И коя и икономика N: 1 поне от десетилетие? КИТАЙ Е N:1 и просто ще се узакони фактическото положение!

    Коментиран от #119

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Само минавам

    13 0 Отговор
    Само с пропаганда войни не се печелят. Стара истина.
  • 118 Смислов

    21 2 Отговор
    Наближава една знаменита стогодишнина - ГОЛЯМАТА ДЕПРЕСИЯ, която отприщи ВСВ със страшна сила спрямо Първата. И когато всички се заблуждаваха, че повторение на ПСВ е невъзможно. Уви! Сега е същото. Даже много по-зле, защото всички знаят че всичко около нас е пропаганда в полза на губещия! Кой е губещия? Въпрос с повишена сложност. Нали? Губещият сме ние и ПАК ще платим сметката и я плащаме с нашите деца, внуци, правнуци, ако въобще ги има! Това е тъжната истина. А дали ще има Държавен съд като след ПСВ? Или Народен съд като след ВСВ? Не този път ще ги трепем на место ПРЕДАТЕЛИТЕ с челядта им до десето коляно и няма да има сила която да го възпре, понеже ВОЙНАТА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТОТАЛНА!!!

    Коментиран от #121, #125, #133

  • 119 Култура Миянко

    3 6 Отговор

    До коментар #115 от "ще стане":

    Ей пич ,хиляди извинения,че погрешка ти дадох минус,за дорите думи.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Тигре Тигре

    3 3 Отговор

    До коментар #118 от "Смислов":

    Подкрепям и не само на думи.Точа си ножа.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Сандокан

    3 2 Отговор

    До коментар #118 от "Смислов":

    И аз, с двата ножа!
  • 126 Хахахаха

    7 13 Отговор
    Руската тактика винаги е една и съща. Изпращат повече хора от колкото муниции има противника. Така побеждават, човешкия живот в русия е по-евтин от един снаряд. Русия няма война, в която да са имали по-малко жертви от противника. ВСВ Германия има 7 млн жертви, а СССР 26 млн.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Хахахаха

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Помак":

    И ако са убили толкова украинци, до къде са стигнали рашагите? Донецк, там от където тръгнаха преди две години, нали?
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Взех да се замислям

    8 1 Отговор
    дали животът на Марс не е приключил след опустошителна война. Бая дълбоки дерета има там.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Фактите

    8 12 Отговор
    Като хлебарки са руснаците.Убиеш един и изкачат още 5.Не съществува друга такава държава като Русия,която във всяка война да дава ненужно голям брой жертви,които даже винаги са петкратно повече от противника
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Украински медии обявиха числеността ВСУ

    17 8 Отговор
    По думите на полк. Владислав Селезньов, в момента в нейните редици служат 1,3 милиона души !!

    Руснаците със 120 хил човека - аргасват 1,3 милиона окраинска армия обучена от нато ....

    Коментиран от #149, #152

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Коста

    5 10 Отговор
    Проектът за нов американски век го закриха самите американци преди 15 години. И правилно. Тръмп бе и Тръмп ще е, понеже те ПРЕКРАСНО знаят че са във фактически фалит, а Тръмп е най-великия капацитет по фалитите! Но това не е търговско дружество, а държава. С потенциал да взривят света. А това е проблем! Няма по-идиотски континент от Европа! С ПСВ подари XX век на САЩ. И направи САЩ от най-големия длъжник - най-големият световен кредитор! Е сега такъв е вече Китай. Последваха "лудите 20". И "голямата депресия". След "великия Гетсби". Много логично. Така че, не ми обяснявай приказки от 1001 нощ, защото никой не е по-голям от 🍞!!!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 9689

    8 0 Отговор
    Вярно,щото се зомбарят с гроздова.
  • 148 бай натю

    7 6 Отговор
    "Америка е на един миг от война, която може да загуби" - да се чете: трЕбе да се увеличи с много $ бюджета на военните

    Коментиран от #155

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Гост

    9 4 Отговор

    До коментар #101 от "гост":

    Пълни глупости.Първо че руснаците не са патриоти и второ,че в русия не искат война а ще правят това което им се каже
  • 151 Русоробскu фронт

    10 12 Отговор
    интересното е че под такива статии българските русофили се събират като лешояди над мръша от Мада Раша.Требе да има контрол на такива русоробски популации от лешояди че нещо изтикват в периферията българофили,сръбомани и туркофили и се нарушава политическия подмазвачески микс в Бг

    Коментиран от #205

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Ае ФАКТИ?!

    9 4 Отговор
    Тва последно зомби апокалипсис ли е или апокалипто? Нищо не ви се разбира от писанията....
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Забелязал!

    17 20 Отговор
    Руснаците в Украйна заслужават напълно да бъдат утилизирани масово! Това е бездуховна, тотално пропаднала нация като цяло... С какъв акъл и морал ще влезеш в чужда държава за да я окупираш и анексираш в 21ви век....? Украинците са тези които ще им осигурят пречистването (катарзиса) за да станат нормални хора ...

    Коментиран от #175, #199

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Всички

    10 10 Отговор
    Украинци вьн
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 преминаващ

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Май не си Българин !
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Коч Ина

    8 0 Отговор
    сигуно и коровете им висят накриво. Егати резила. За западната пропаганда
  • 172 Маро, тва ти ли го измисли? Или WSJ?

    17 3 Отговор
    "Всеки ден украинските войски унищожават повечето от тях, но руснаците стават все повече и повече. Wall Street Journal пише, че изтощените украински части не могат да убият всички."

    Ставам водопроводчик, Мара изкърти сички мивки в Софийското поле, работа ще има бол.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 колко

    4 4 Отговор

    До коментар #156 от "Забелязал!":

    руснака познаваш лично? аахахха
  • 176 В тази част на

    4 4 Отговор
    света , човешкият живот не струва нищо!
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Марче,

    11 2 Отговор
    Дори споменаването на името ти е свръх начинание, предвид факта, че дори планктоните са няколко нива над теб, като степен на еволюция...
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Мнение

    11 3 Отговор
    Четете между редовете.За укрите пишат,че са изтощени и нямат боеприпаси.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Яяяяяя

    3 0 Отговор
    Кога стигнаха до там?
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Изумен!!!!

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "Нещо не е наред":

    Много им се виждаки руснаците на украинците, дори и без национална мобилизация и затворени граници както Украйна??!!!!

    Ами защо се хванаха на хорото на Борис Джонсън тогава? Вместо да изпълнят Минските или поне подпишат Истанбулското! Украйна и до сега щеше да си е цяла и без преполовено население... А и ЕС нямаше да е в рецесия.

    Коментиран от #201

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 С какъв Акъл и Морал

    11 0 Отговор

    До коментар #156 от "Забелязал!":

    се прави Преврат и горят живи хора в 21 век ?
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Събаряй МОЧА

    2 9 Отговор

    До коментар #195 от "Изумен!!!!":

    Ами какво пречи Путин да се изтегли и Украйна пак да си е цяла а изпържи над 300 000 фронтоваци за неговия кеф
  • 202 Авдеевка

    7 0 Отговор
    Ще падне това е стратегически и важен град за Украйна и Русия ще го превземе . Ако до края на годината по 3 направления Русия успее. Зеленски артистчето ще го закъса .

    Коментиран от #204

  • 203 Магистър

    0 3 Отговор
    Зомбирани са защото амфетаминате не са забранени в руската армия. Препоръчвам им да се върнат към традиционните 200мл водка.
  • 204 През прозореца

    2 2 Отговор

    До коментар #202 от "Авдеевка":

    Ами ако не успее какво правим с Джуджо
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: