Отидете към основна версия

15 280 268

Ако Путин победи Украйна, американската армия ще влезе във война

  • украйна-
  • виктор швец-
  • русия-
  • сащ-
  • нато-
  • война-
  • ссср-
  • адолф хитлер-
  • владимир путин-
  • джо байдън

Конгресмените, които се противопоставят на предоставянето на помощ на Киев, не казват истината на своите избиратели

Снимка: БГНЕС/ EPA

От историята знаем, че когато агресията в Европа остане без отговор, кризата не изчезва от само себе си. САЩ в момента са изправени пред избор – да помогнат на Украйна да спре агресията на Владимир Путин или да изпратят собствените си войници във война срещу Русия.

Това пише украинският политик Виктор Швец в коментар за Obozrevatel. Помощта към Украйна означава безопасността на всяко семейство в САЩ, всеки американец, посочи той и направи препратка към Втората световна война.

Преди да нападне СССР, Хитлер планира да превземе Великобритания, последната мощна държава, останала непокорена в Европа. За да превземе тази островна държава, Хитлер концентрира колосални военни ресурси. От своето разузнаване обаче той получава грешна информация (смята се, че британски агенти работят за фюрера), което от отказва от плана да извърши десант на британска земя.

Ако Хитлер беше превзел Великобритания през първата половина на 1940 г., то тогава щеше да му е по-лесно да се справи и със СССР. След като победи Великобритания и СССР, Хитлер нямаше да има проблем да победи САЩ. Основната причина, поради която Хитлер не успя да превземе света, е, че не успя да превземе Великобритания.

Смелият британски народ и изключителният лидер на нацията Уинстън Чърчил не само защитиха независимостта на Великобритания, но и спасиха САЩ. Президентът на САЩ Джо Байдън, обръщайки се към американците, подчертава, че подкрепата на Съединените щати за Украйна не позволява на американските военни да участват във война (срещу НАТО), ако руската агресия се разпространи още повече.

„Ние държим американските войски настрана от тази война, като подкрепяме смелите украинци, които защитават свободата и родината си. Предоставяме им оръжия и икономическа помощ, за да спрат стремежа на Путин за завладяване, преди конфликтът да се разпространи по-нататък“, посочи Байдън.

Сега Украйна играе ролята на Великобритания през ВСВ. Докато украинците смело защитават своята независимост и свобода в борбата срещу агресията на Путин, американците могат да живеят обикновен живот.

Конгресмените, които се противопоставят на предоставянето на помощ на Киев, не казват истината на своите избиратели. И тази истина е, че ако Путин спечели Украйна, тогава много бързо хиляди млади американци ще сменят цивилните си дрехи с военни, ще се сбогуват със семействата си и ще хванат оръжие, за да спрат врага - армията на Путин, защитаваща своите европейски съюзници.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 211 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: