Отидете към основна версия

1 271 17

Байдън: Близо сме до споразумение с "Хамас"

  • хамас-
  • израел-
  • газа-
  • сащ-
  • турция-
  • джо байдън-
  • реджеп ердоган

Турция се надява да постигне положителни резултати за размяна на пленници

Снимка: БГНЕС/ EPA

Много, много близо сме до споразумение за освобождаване на заложниците на "Хамас", твърди американският президент Джо Байдън, докато турският му колега Реджеп Ердоган каза, че Турция се надява да постигне положителни резултати по сделка за размяна на пленници.

Съвсем близо сме до споразумение за освобождаването на десетки заложници, държани от "Хамас", заяви американският президент Джо Байдън, цитиран от Франс прес и Ройтерс, предаде БТА.

"Вече сме много, много близо" до споразумение, заяви пред медиите Байдън и допълни: "Може да върнем някои заложници у дома много, много скоро". Президентът обаче подчерта, че не може да се твърди, че нещо е направено, докато то не стане факт.

Турция се надява да постигне положителни резултати по сделка за размяна на пленници между Израел и палестинската групировка "Хамас" възможно най-скоро, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на посещение в Алжир, предаде Анадолската агенция.

Турция е в постоянна комуникация за разрешаване на кризата със заложниците и очаква да постигне положителни резултати от преговорите, заяви Ердоган на съвместна пресконференция с алжирския си колега Абделмаджид Тебун след срещата им в столицата Алжир. Ердоган заяви, че турският външен министър Хакан Фидан и ръководителят на разузнаването Ибрахим Калън водят преговори съвместно с Катар за освобождаване на пленниците. По повод израелските бомбардировки в Газа Ердоган заяви, че нападенията срещу болници, места за поклонение и други обекти в Газа, които би трябвало да са под защита, както и принудителното разселване на хора, представляват "нехуманност и варварство".

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини