Отидете към основна версия

3 197 92

Британското разузнаване: Руските войници нямат подготовка и оборудване за нощна война

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • войници

Очилата за нощно виждане често са заемали челно място в списъците с оборудване, което руските части изискват от своите семейства и поддръжници, отбелязват от Лондон

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Много е вероятно руските сили да продължават да изпитват затруднения при нощни боеве. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Многобройни доклади от бойци подчертават тази тенденция от началото на войната. В края на ноември потребител в социалните мрежи, който твърди, че е руски войник, служещ в Херсон, изтъкна недостига на очила за нощно виждане и на камери със слабо осветление за безпилотни летателни апарати.

Очилата за нощно виждане често са заемали челно място в списъците с оборудване, което руските части изискват от своите семейства и поддръжници, отбелязват от британското разузнаване.

Допълва се, че за разлика от тях, украинските сили често са били оборудвани с устройства за нощно виждане от международни партньори.

Според британското МО вероятно има и културен елемент в проблема на Русия - руската военна подготовка рядко набляга на нощните учения и вместо това обикновено включва стандартни, дневни събития, за да впечатли гостуващите висши офицери. Руският войник обаче твърди, че украинските сили "се движат предимно през нощта".

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: