Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Декември, 2023 13:03 2 991 149

Володимир Зеленски във Вашингтон: Трябват ни спешно оръжия

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън-
  • русия-
  • война

Джон Кърби, говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом, заяви пред репортери в понеделник, че посещението на Зеленски идва в критичен момент

Володимир Зеленски във Вашингтон: Трябват ни спешно оръжия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски започна бързо посещение във Вашингтон в понеделник, като предупреди в реч в Университета по отбрана, че Русия може да воюва в Украйна, но нейната "истинска цел е свободата“ в Америка и по света. Той също отправи лична молба към Конгреса да излезе от задънената улица и да одобри продължаване на подкрепата за Украйна, пише Associated Press.

Времето му във Вашингтон, което ще включва срещи във вторник в Белия дом и с Конгреса, е част от усилията на администрацията на Байдън в последната минута да убеди законодателите да приемат законопроект за допълнително финансиране, тъй като служители предупреждават, че парите за Украйна са на привършване.

Президентът Джо Байдън поиска от Конгреса 61,4 милиарда долара за военновременно финансиране за Украйна като част от пакет от 110 милиарда долара, който включва също пари за Израел и други приоритети на националната сигурност. Но искането е въвлечено в дебат за имиграционната политика на САЩ и сигурността на границите. САЩ вече предоставиха на Украйна 111 милиарда долара за борбата ѝ срещу руската инвазия от 2022 г.

"Ако има някой, вдъхновен от нерешените проблеми на Капитолийския хълм, това е само (руският президент Владимир) Путин и неговата болна клика“, заяви Зеленски пред аудитория от военни лидери и студенти в Националния университет по отбрана. "Украинците не са се предали и няма да се предадат. Ние знаем какво да правим. И можете да разчитате на Украйна. И се надяваме също толкова, че можем да разчитаме на вас“.

Министърът на отбраната Лойд Остин, който представи украинския президент, увери, че ангажиментът на Америка към Украйна е непоклатим и подкрепата за войната е от решаващо значение за гарантиране на сигурността на САЩ и техните съюзници.

"Ангажиментите на Америка трябва да бъдат спазени. Сигурността на Америка трябва да бъде защитена. И думата на Америка трябва да бъде спазена“, заяви Остин.

По думите му, Зеленски е "живо доказателство, че лидерството на един човек може да помогне за сплотяването на изправена пред затруднения демокрация и да вдъхнови свободния свят и да промени хода на историята“.

Тъй като Конгресът е в последната седмица преди да излезе във ваканция за празниците, остават въпроси дали републиканците ще се съгласят на споразумение относно бъдещи кръгове на финансиране за Украйна или Израел без отстъпки от Белия дом по отношение на сигурността на границите, тъй като незаконните пресичания нарастват. Но всеки граничен пакет също крие риск да отблъсне някои демократи.

Това е третото посещение на Зеленски във Вашингтон от началото на войната и той се появи облечен със запазената си армейска зелена риза с дълъг ръкав — украсена с надпис "I’M UKRAINIAN“. Неговата лобистка задача обаче става все по-трудна и има голяма разлика от триумфалното посрещане, което получи на Капитолия миналата година.

Той отбеляза, че преди 82 години на този ден САЩ влязоха в битка в Европа, когато тогавашният президент Франклин Д. Рузвелт подписа обявяването на война срещу Германия. Сега, заяви той, докато войната бушува в неговата страна, въпреки че САЩ нямат войски на място в Украйна, те доставят критично необходимите оръжия и оборудване.

"Всеки от вас тук разбира какво означава един войник да чака боеприпаси, да чака седмици, месеци, без да знае дали изобщо ще дойде подкрепа“, отбеляза той пред публиката в университета. "Когато свободният свят се колебае, тогава празнуват диктатурите“.

Зеленски се срещна в понеделник и с Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд. В изявление Георгиева каза, че "навременното и предвидимо“ финансиране за Украйна е от решаващо значение за поддържането на икономическите печалби на страната и нейните планове за прилагане на финансови реформи и поддържане на финансова стабилност.

Според Министерството на отбраната на САЩ остават около 4,8 милиарда долара в президентските правомощия за изтегляне на средства, които изтеглят оръжия от съществуващите запаси в САЩ и ги изпращат бързо на фронта на войната, и около 1,1 милиарда долара остават финансиране за попълване на военните запаси на САЩ.

Джон Кърби, говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом, заяви пред репортери в понеделник, че посещението на Зеленски идва в критичен момент.

"Това е точно подходящият момент да посрещнем президента Зеленски в града, за да проведем тези дискусии, поради случващото се в Украйна, увеличената активност, която виждаме от руските въоръжени сили с наближаването на зимата, но също и това, което се случва на Капитолийския хълм“, заяви Кърби.

По думите му, Байдън ще изясни на Зеленски, когато се срещнат, че Белият дом стои твърдо на искането за допълнителен бюджет. Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс заяви, че висшата Служба за управление и бюджет, Съветът за национална сигурност и служителите по законодателните въпроси на Белия дом продължават да настояват за финансирането.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    103 11 Отговор
    Тя войната свърши бе пич

    Коментиран от #11, #73, #138

  • 3 007

    9 110 Отговор
    Сметката е ясна. Или даваме оръжия или пъшкаме пак 40-50 години под руския ботуш!!!🇧🇬🇺🇦🇺🇲🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #10, #52

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Селянин

    82 6 Отговор
    Да беше изнесъл поне благотворителен концерт на пиано с високо вдигнати ръце.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пеперудка

    62 5 Отговор
    И мен преди да ме накоровят ,така ми говориха...после ме изоставиха на една мечка ...и тройно проникване гарнирано с бой..

    Коментиран от #78

  • 9 Гоце

    11 68 Отговор
    Дайте им го за да не воюваме после ние срещу окупатори Путин

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пича с москвича

    10 56 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Каква война бе, за неуспешния опит за денафицирването на Киев, Херсон и т.н. ли става дума, нали уж няма война?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Зелен потник

    63 5 Отговор
    - Дай, дай, дай! Нашта каца дъно няма. Не се бойте, че ще прелее.
  • 14 Град Козлодуй

    61 4 Отговор
    Наблюдавам коментарите и снимковия материал който се публикува под различните статии и виждам че гостенина е гледан с отвращение

    Коментиран от #36

  • 15 Бонев

    63 3 Отговор
    Зеленски, Америка вече не е спасението. Ако не те направят посмъртно герой на атлантизма, твоето бъдеще е в Аржентина.
  • 16 где е дядо жужи ?

    6 44 Отговор
    къде е ботокса ? в северна Корея ?

    Коментиран от #26, #81

  • 17 ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ

    57 3 Отговор
    Англосаксонците трудно ще превъзмогнат загубената война в окраина. Тази загуба ще има глобални политически последствия.

    Коментиран от #33, #84

  • 18 горски

    48 3 Отговор
    Не оръжие,а квартира се търси....
  • 19 ХАХАХА

    50 2 Отговор
    Трябват ви спешнооо бели знамена ,за да се предадете .

    Коментиран от #89

  • 20 Пешо z

    38 2 Отговор
    Болен човек.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пфуу

    4 38 Отговор
    Този зеленски трябваше да избяга от мощта на втараята в мире непобедимия и могучая когато беше тръгнала да превзема Киев, голям смелчага, и каква стана тя, втараята в мире се разбяга от Киев и Херсон още им стоят танковете там 🤭
  • 24 Ден

    33 7 Отговор
    атомаааа време е за атома и краварника заминава в историята

    Коментиран от #41, #99

  • 25 Вълк

    6 42 Отговор
    С това правят отрицателна демографията на Рашистан а ако им дадат Путин ще го затворят доживот в Хага и руснаците ще разберат какво е да си найстина свободен

    Коментиран от #38, #43

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Смех !

    40 2 Отговор
    Наркоманизирания скрападжия е отишъл за още бело и железо 😂 Нема насищане.

    Коментиран от #54, #93

  • 28 Бесило ще има!

    3 40 Отговор

    До коментар #1 от "баба":

    ...Но не за Зеленски, а за другаря ти Путин, един завършен бандит и човекомразец!

    Коментиран от #40

  • 29 Майк Помпео

    33 1 Отговор
    На Зельо емигрантските документи са готови има ги тубата ,няма да се връща. С трудова виза за хигиенист в Конгреса!
  • 30 Оффф

    39 2 Отговор
    Искам, искам, дай ми, дай ми! Е нали ти дават, стига иска! Европа и ние ще ви платим цялата война, за да са доволни американците, че те вече не искат да дават! Аман!

    Коментиран от #68, #97

  • 31 гост

    31 1 Отговор
    Дрогирания Просяк в действие
  • 32 Българин

    36 1 Отговор
    Тоя не спря да проси.Мирът не го интересува.Иска да се бие до последния украинец,само,че те не останаха вече.

    Коментиран от #37

  • 33 Шефе сигурен ли си

    2 17 Отговор

    До коментар #17 от "ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ":

    Цитирам те: загубена война в Украйна, къде е Украйна бе шефче? Бившия насссран СССР ли? Я пак помисли кой загуби в Украйна?

    Коментиран от #59, #64

  • 34 Байдън

    7 0 Отговор
    Гледа се събеседника ку$си и си мисли
    Може да е куи
    Син обаче е наш куи син
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ъхъ

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Град Козлодуй":

    Снимковият материал е илюстративен! Тази снимка е много стара.
  • 37 От Варна

    4 14 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Брей тези украинци повече от китайците излязоха бре, още от миналата година в началото на тридневната специална военна операция бяха засвършваши и неостанали
  • 38 А Натаняху

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "Вълк":

    кога ?!
  • 39 ПАРИ ША ИМА

    21 0 Отговор
    Украйна....ЕЛДОРАДОТО на Запада
  • 40 баба

    33 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бесило ще има!":

    Каквото му наредят, това приказва. Той е актьор, комедиант. Цял живот е повтарял чужди мисли. В главата му няма мисъл за собствения народ, към тях няма жал и милост. Това е страшното.

    Коментиран от #65

  • 41 Историята друго ни учи

    2 19 Отговор

    До коментар #24 от "Ден":

    В историята замина непобимия Варшавския договор на СССР, ядреното оръжие е безсилно

    Коментиран от #61

  • 42 Иван

    24 1 Отговор
    Има ли още украинци?Байдън каза,че ако има още останали,тогава ще даде оръжия.

    Коментиран от #50

  • 43 Хахахаха

    17 2 Отговор

    До коментар #25 от "Вълк":

    По вероятно е Хага да се отзове под морското равнище!

    Коментиран от #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ТИЯ 61 МИЛИАРДА ЗА УКРАЙНА

    12 0 Отговор
    Са като 61 стотинки за нас.

    Коментиран от #49

  • 46 Град Козлодуй

    0 2 Отговор
    Боли ме ГЪРЛОТО какво може да ми бъде от полза
  • 47 баба

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бабо":

    Станах рано,закусих и излязох на улицата в Киев...всичко бе странно тихо и пусто-нямаше жив човек,нарамих карабината с въздишка,запалих цигара и поех към руските позиции! Да, бях останал само аз-последния украинец...В това време Америка обяви по радиото: "Напускаме Украйна..."
  • 48 МОСКВА

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "Хахахаха":

    Също.....
  • 49 Щом иска 61 милиарда

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "ТИЯ 61 МИЛИАРДА ЗА УКРАЙНА":

    Значи ще му дадат 50 милиарда.Американска тактика!
  • 50 баба

    25 3 Отговор

    До коментар #42 от "Иван":

    Жалкото е как тези украйнци му се връзват на този презиран друсан тип и отиват да умират, евала на всички избягали и украйнци и руснаци. Не си заслужава да умираш за парче земя, живота е по-ценен от някаква територия, но не и за зеления мръсник.

    Коментиран от #56, #62, #115

  • 51 Ветеринарен психолог

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Слово пацана":

    Късай си личната карта и пътувай. Какво търсиш в България?
  • 52 008 джендер

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "007":

    Ще пъшкаме с удоволствие ....
  • 53 ЩАТСКО ОРЪЖИЕ ТРЕПЕ РУСНАЦИ

    3 20 Отговор
    Това не е за изпускане......
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 И какво сега?

    4 20 Отговор
    Съдбата и живота на Втарая непабедимия,зависи от краварите?Нали така тавришчи.
    Киев за три дня.

    Коментиран от #70

  • 56 КВО ДА КАЖАТ ТИЯ

    3 12 Отговор

    До коментар #50 от "баба":

    Дето умират заради Путин.....
  • 57 Ало да не си объркал

    4 25 Отговор

    До коментар #44 от "факти":

    Нещо братята Кличко и над 70 процента от Украинския народ са против да се договарят с Русия и отстъпват територии.Украинците мрът защитавайки земите си .А ватенките за какво мрът ти ми лажи,май за йефа на сибирското джудже с имперски амбиции

    Коментиран от #148

  • 58 007

    5 23 Отговор
    Колкото даваме време на путлеристан толко по лошо за нас. Трябва тотална изолация. Затваряне на границите. Никаква търговия или каквото и да било. Фашистка рассия или ще бъде спряна или войната в Европа е неизбежна!!! А и всички бг питлеристи в Сибир!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇺🇦🇧🇬

    Коментиран от #95

  • 59 КОЗЯТА ПЪТЕКА

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Шефе сигурен ли си":

    Да знаеш, че шефа е прав, даже и когато е седнал.
  • 60 ПУТИН Е САМ

    3 19 Отговор
    Моли се на Аятолаха и Ким за оръжия....какво падение...

    Коментиран от #63

  • 61 така ли

    19 3 Отговор

    До коментар #41 от "Историята друго ни учи":

    блаженни са вярващите ние строшихме варшавския договор и сега намаме войска и оръжия ама комисионерите ни министри ще ни закупятн от другия новият /договор/ НАТО щото от там гювеч не се дават оръжия даже и с изтекъл срок на годност мпс
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 РАЗБИРАЩ

    19 3 Отговор

    До коментар #60 от "ПУТИН Е САМ":

    Като гледам в момента зеления е отново на просия.

    Коментиран от #71

  • 64 Колкото

    18 3 Отговор

    До коментар #33 от "Шефе сигурен ли си":

    И да се палиш, работата е ясна. Русия печели,запада губи.

    Коментиран от #72, #82

  • 65 И ти какво

    1 14 Отговор

    До коментар #40 от "баба":

    Предлагаш да се съгласят на окупиране на територията им ли.Та нали 2014 окупираха Крим ,Донецк инЛуганск.И не им стигна факт.

    Коментиран от #86

  • 66 СОЦА ЗАГУБИ СТУДЕНАТА ВОЙНА

    3 11 Отговор
    Ша загуби и горещата война

    Коментиран от #75, #79

  • 67 Факт е, че

    3 12 Отговор
    до края на седмицата за Украйна ще бъдат одобрени 73 милиарда долара военна и хуманитарна помощ.
  • 68 дгдбб

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "Оффф":

    Ти лично нищо няма да платиш, щот не плащаш данъци и осигуровки

    Коментиран от #91

  • 69 Тоя па не се изучи

    14 2 Отговор
    Каквото заслужава си го получава. Лошото е, че нардът му го плаща, а не той. И не само неговият, за голямо съжаление.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 НОРМАЛНО.....

    3 15 Отговор

    До коментар #63 от "РАЗБИРАЩ":

    Човека се бори за държавата си...ЖАЛКО, ЧЕ. МОГУЧАЯ, втората в света е на просия при Аятолаха и Ким....

    Коментиран от #80

  • 72 Ей смешко

    3 13 Отговор

    До коментар #64 от "Колкото":

    Да ти дам линк,да ги видиш как мрът като въщки.Или ти гледаш телевизора.Абе Абдал информирай се.Всичките им напредъци са след сриване на градовете и хиляди загуби ,като във ВСВ.В русията ти човека не значи нищо.
  • 73 Свърши войната само

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    във фантазиите на русофилите...
  • 74 За теб също...

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Трябват, ама нема!":

    С предимство!
  • 75 Къде го видя

    9 1 Отговор

    До коментар #66 от "СОЦА ЗАГУБИ СТУДЕНАТА ВОЙНА":

    Тоя соц? Сънува ли го? До кога ще те преследва?

    Коментиран от #83

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Явно знаеш от личен опит

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "пеперудка":

    Болеше ли те?
  • 79 ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ

    10 1 Отговор

    До коментар #66 от "СОЦА ЗАГУБИ СТУДЕНАТА ВОЙНА":

    Соц отдавна вече няма, а новофашизма получава англосаксонска подкрепа. С кого шдчно воювате козия отбор??

    Коментиран от #90

  • 80 Той

    16 1 Отговор

    До коментар #71 от "НОРМАЛНО.....":

    КАТО СЕ БОРИ ДА ОТИВА НА ФРОНТА, ЗАЩО ПРАЩА ДРУГИ ДА УМИРАТ, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ГО ПРАВЯТ. НАЛИ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ СЕ СТРЕМИ, ТРЯБВА ДА Е ДЕМОКРАТИЧНО И ДА УМИРАТ САМО ТЕЗИ ДЕТО ЖЕЛАЯТ, А НЕ ТЕЗИ ДЕТО ГИ ДЪРПАТ ОТ УЛИЦИТЕ НАСИЛСТВЕНО. ПОЗОР.

    Коментиран от #85, #87

  • 81 В крематориума е Вовата

    4 7 Отговор

    До коментар #16 от "где е дядо жужи ?":

    Или при Жириновски по-конкретно. 😉
  • 82 дгдбб

    4 11 Отговор

    До коментар #64 от "Колкото":

    Тва кога точно расийката спечели? Една Авдийвка не могат да превземат. Всеки ден 1000 ушанки са в чернозема, идват новите и ходят по гърбовете на мъртвите, щот не ги прибирали. А не ги прибират, за да ги водят безследно изчезнали и да не плащат обезщетения. Ма денег нет и обезщетенията са чувал развален лук или картошки. Ма тя оная жена хубаво го каза на ватника с калашника, вземи вика тия семки, та кат умреш да поникне слънчоглед...
  • 83 ФАКТИТЕ НЕ МОГАТ

    3 10 Отговор

    До коментар #75 от "Къде го видя":

    Да се изопачат......сега и путинистите ша загубят.....диктаторите са обречени.....
  • 84 Войната не е приключила...

    2 7 Отговор

    До коментар #17 от "ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ":

    Някой руски филм ли коментираш, че не става ясно?
  • 85 ПРИ ПУТИН

    0 5 Отговор

    До коментар #80 от "Той":

    Как е.......
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 дгдбб

    0 9 Отговор

    До коментар #80 от "Той":

    Да, а ти утре ако нападнат България, няма да ходиш на фронта. Само сваляш гащите и стойка Г

    Коментиран от #126, #128

  • 88 Мими

    8 1 Отговор
    Путин ще ви даде ракети колкото искате споко

    Коментиран от #92

  • 89 Много си далеч

    2 10 Отговор

    До коментар #19 от "ХАХАХА":

    от истината... На светлинни години... Украйна си връща всички територии до края на пролетта.
  • 90 СТИГА БЕ

    1 12 Отговор

    До коментар #79 от "ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ":

    Кой ли нападна Украйна с ракети и танкове...кой ли е НОВИЯ ФАШИСТ запалил в Европа война....

    Коментиран от #100

  • 91 Така ли

    10 1 Отговор

    До коментар #68 от "дгдбб":

    Може би съдиш по себе си. За твое съжаление аз си плащам всичко до стотинка! А биснесмените крият и не плащат! А войната я плащат обикновените хора чрез цени, инфлации, налози и т.н. Богатите просто забогатяват още и още...
  • 92 И УКРАЙНА

    0 8 Отговор

    До коментар #88 от "Мими":

    Ша даде на Путин щатски ракети......сигурно е.
  • 93 Читател

    2 11 Отговор

    До коментар #27 от "Смех !":

    Продължавайте с фантазиите и дъртите лъжи русофили! На друго не можете да разчитате... 😂😂😂
  • 94 Бай Дрън

    12 1 Отговор
    Ще ти дам, моето момче, всичко ще ти дам... Ама друг път...
  • 95 голема работа

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "007":

    таман ще се избиват фашисти срещу фашисти по твоята логика ама /едните руските / са дали един път 28 милиона жертви загинали общо във ВСВ против фашизма не знам по каква логика ги оприличаваш с фашисти дето са сринали райстага и са освободили нидерландия и австрия от фашизма а ние дето сме били/ братя по оръжие с тях сега не ни дават и шенген/ страно е така че ще уплашат лисицата с тлъст петел

    Коментиран от #103, #106, #114

  • 96 А бе Зеленски

    13 1 Отговор
    Отиди в Колумбия за оръжие , там белия прах е 3 пъти по евтин от САЩ.
    Голям главоч е тоя Зеленски.

    Коментиран от #98

  • 97 Споко цъpвул!

    3 10 Отговор

    До коментар #30 от "Оффф":

    От теб никой няма да иска пари за Украйна. Братята американци плащат масрафа... 70 милиарда долара е голяма пара.

    Коментиран от #111, #134

  • 98 СТРАХ ТРЕСЕ ПУТИНИСТИТЕ

    1 13 Отговор

    До коментар #96 от "А бе Зеленски":

    От щатското оръжие.....нема прошка за пулчищата путинови....
  • 99 Заминава, ама първо

    1 10 Отговор

    До коментар #24 от "Ден":

    РФ заминава при СССР и крайцера Москва. 🤣🤣🤣
  • 100 РАЗБИРАЩ

    12 0 Отговор

    До коментар #90 от "СТИГА БЕ":

    Що не кажеш стига на тези дето издигат паметници на Бандера и му правят музеи?
  • 101 Ццц

    9 1 Отговор
    Можеха да пуснат на запис клип от миналата година, вместо да разкарват дрогата да си каже репертоара. Исканията същите, обещанията същите, даже парцалите същите. Каква файда има, освен да му вземат данните за емиграционен паспорт? Да е готова работата като дойде моментът, да не губят време. А маймуняка го научете малко на история преди да говори за честната дума на американците. Всяка една от 100 -те години на 19 век е белязана от война срещу някое племе. Всяка е завършвала с "окончателен договор", докато не изпълнят окончателното решение. 20 век също почти сяка година американците палят по някоя война и отиват да помогнат. Единствената, в която не си оставиха приятелите на враговете им е ВСВ. Но в нея се включиха когато руснаците почти бяха вече в Германия. Основно, за да не им стане Сталин съсед. И немските дядовци и деца им отупаха пепеляка преди да ги викнат обратно да защитават Берлин от Червената армия. Това са те. Язък, че са носили пищови на кръста през цялата си история. Днес половината ученици в САЩ имат повече убийства от войниците им. Тях вече не ги пускат на терен, откакто талибаните не можаха да ги стигнат да им върнат шишинетата. Дрога, ето ти идея: В Афганистан има американско оръжие за 80 млрд. по чукарите. Ходи си го вземи.

    Коментиран от #107, #109, #122

  • 102 БайДанчо

    14 1 Отговор
    Зелински, трябва да се примириш и да отстъпиш голяма част от територията си на Русия, както и на Нас, и на Полките, а може малко и на Румъните.
    Ние не напразно ти наливахме Милиарди!
  • 103 дгдбб

    1 6 Отговор

    До коментар #95 от "голема работа":

    Нидерландия и по голямата част от Австрия са освободени от британци и американци през 45-та
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 10000 мужици за 2 месеца са дали фира

    2 10 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, като изрично посочва, че данните му идват от руски, военен блогър, който е коментирал, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, пак според разказа на руски журналист , руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят...

    Коментиран от #112

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 дгдбб

    6 2 Отговор

    До коментар #101 от "Ццц":

    И ся кат си измисли нова история на ВСВ стана ли ти по-леко?

    Коментиран от #127

  • 108 Забелязал

    4 7 Отговор
    Русофилите тук се съревновават кой да напише по-голяма глупост или лъжа, за да събере повече лайкове... 😂

    Коментиран от #119, #130

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Ццц

    3 1 Отговор

    До коментар #104 от "Жреца на Ботунеца":

    Не вярвам. Нали ще станат на прах ако ги стисне? После трябва с прахосмукачката да иде да му ги лепят.

    Коментиран от #116

  • 111 Е хееее

    12 2 Отговор

    До коментар #97 от "Споко цъpвул!":

    Цървули, а? Ха, ха, ха! Братята ти американци плащат, ама друг път! В този живот даром никой нищо не дава! А братята ти американци така са ни завладяли, че скоро няма да се оправим. Отвори си очите и гледай. Колко им платихме за самолети с остарели технологии, които може и да получим някога, може... Токът ни - американски, централи купени от тях, златото ни - пак те го взимат, нефт, пак от тях, че е по - евтино, ще строи нова АЕЦ с тях, че ... и още и още. Да не говорим за новия джендърски морал и семейни ценности дето се стрелят пи училища, да не продължавам, че...
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 американски сенатор

    10 5 Отговор
    Американският републикански сенатор Джеймс Дейвид Ванс (от Охайо) нарече посещението на украинския президент Владимир Зеленски в САЩ позорно.

    "Това посещение е напълно позорно. Ние трябва да преминем през много недостоен процес, когато Зеленски идва и изисква вие, американският данъкоплатец, да му дадете още 61 милиарда долара", каза сенаторът в понеделник в интервю за Fox News. "Вече две години съм в Сената. Това е най-срамният фарс, който съм виждал", каза Ванс.

    Коментиран от #117

  • 114 007

    1 5 Отговор

    До коментар #95 от "голема работа":

    Хубаво е да се чете по мъничко преди да се изложиш. Фашист не е човек който ти наричаш така !!!🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇺🇦
  • 115 Бабите с изветрелия мозък

    4 3 Отговор

    До коментар #50 от "баба":

    да не се обаждат. Вече са извън борда...

    Коментиран от #120

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Е, и какво от това...?

    4 9 Отговор

    До коментар #113 от "американски сенатор":

    Важното е Украйна да получи парите и оръжието с което да унищожи максимално много руски терористи...

    Коментиран от #121, #124

  • 118 Тотално е преминал в друга реалност

    8 3 Отговор
    Зеления наркоман. А ето какво видях в репортаж по украински канал. Питат на улицата мъж какви са плановете му за 2024 г. Отговорът е: "Да си намеря пистолет с 1 патрон, в краен случай кинжал, и да сложа край на мъките". Ама то като го слушаш клоуна, само такива мисли могат да те сполетят.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 баба

    6 1 Отговор

    До коментар #115 от "Бабите с изветрелия мозък":

    Младеж. много си тп, по си тп от на ТпирО кучето даже, измисли си фруга мантра, бабиното...
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Лятна ушанка

    11 2 Отговор

    До коментар #101 от "Ццц":

    Евала, бе пич???
    Не съм спирал да се чудя, защо талибаните по Джапанки и чаршафи, бягаха след смелите амерски супермени... А то виж ква била работата-искали да им върнат пушкалата...
    Ама те, горките краваре, като не знаят чужди езици, на колесниците...
    За това-деца сучете езици! За добро е!
  • 123 Експерт 😏

    11 14 Отговор
    Първото което трябва да ви е ясно русофили, че тази война и края и ще определят бъдещето на света в следващите 100 години и е немислимо да се позволи на фашистка Русия да е краен победител, защото ще рухнат всички представи за "Добро и зло"... Оттам е предизвестено и поражението на Рф... Няма никакво значение кой ще е президент на САЩ или какви фейкове се пласират по медиите (болшинството платени от Кремъл)... Залогът е твърде голям, че егото на някой политик да бъде над интересите на цивилизования свят и мира...Русия ще загуби абсолютно всичко след тази война, като ще бъде напълно демилитаризирана и дефашизирана.

    Коментиран от #125, #129, #140

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Ццц

    8 3 Отговор

    До коментар #107 от "дгдбб":

    Историята не е нова за тези, които е четат цяла. За атлантиците има кратък вариант, съобразен с възможностите и интересите им. В него Хитлер е направил грешката да допусне няколко платноходки през Северно море и това му е изяло хляба. Знаем какво ви дават да четете.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Хахо Хохолчев

    13 4 Отговор

    До коментар #123 от "Експерт 😏":

    Толко си "експерт", колко аз професор!
    Тва де си го писал-само в сънощата ти!
    РУСИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!!!

    Коментиран от #133

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Позна!

    8 1 Отговор

    До коментар #125 от "Тити":

    Чистя ги от отпадъци като теб. 😂

    Коментиран от #136

  • 132 От личен опит

    5 0 Отговор

    До коментар #130 от "Якоши ИБа":

    ли знаеш?

    Коментиран от #135

  • 133 Ще пребъде в отвъдното

    7 10 Отговор

    До коментар #129 от "Хахо Хохолчев":

    твоята любима Русия. При крайцера Москва...
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Име

    12 1 Отговор
    На всеки е ясно - че САЩ имат алергия към Русия и - съвсем по детски се опитват да я смачкат - макар това да не е успял нито един. Всъщност САЩ нямат нито една победа - освен над Мексико и това им е - всичко друго е - интриги и така.

    Не е забранено да си хитрец, но в някои случаи - удряш на камък. Някой просто не иска да се предаде или пък - просто е по-слаб.

    Симпатични са иначе - имат филми, поучителни - как се колят и бесят, това е интересно за нормалната публика, облагородява и характер и ти става едно приятно и по-леко ти минава и деня и изобщо.

    Направо не мога да разбера - как някой може да си помисли, че извън САЩ може да има други народи.
  • 138 Свърши ли войната?

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    И колко милиарда долара репарации ще плаща Русия на Украйна?
  • 139 Мимчят

    8 0 Отговор
    А на нас ни трябват спешно добри ръководители и добри пари...
  • 140 инфо

    8 1 Отговор

    До коментар #123 от "Експерт 😏":

    Ако това ти е "експертизата" по добре не пиши нищо, за да не се излагаш. В сайта пребивават и нормално интелигентни читатели, не са само спамаджии.
  • 141 Наблюдател

    8 1 Отговор
    И ся има ли официално обевена война или не са Русия знаем че е специална военна операция.
    А окрайна обявила ли е война на Русия???
    Та само плямпа война война при положение че няма официален документ за това защо само лъжете
  • 142 Факт е, че

    1 8 Отговор
    И да се нacepeтe oт яд... русофили, вашата фашистка Русия няма никакви шансове за успех в тази война...

    Коментиран от #143

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Име

    5 0 Отговор
    Детински страхове са - че Русия иска унищожението на народите - напротив - хитлеристите са били хранени и съвестно са получавали и пари даже - като затворници - за около 10-на години - да възстановят разрушенията.

    Дори и да е имало някаква агресия, тя е била доста скромна в сравнение със Хитлер - който е разрешавал - да се палят живи хора по селата, затварят ги в една плевня, църква, палят ги.

    Нямам информация - руснаци да са избивали - якути, чукчи, напротив - съвсем добронамерено, разбира се е било като всяка колонизация - не толкова мирно, но чак - зверства.

    При съвременната ядрена война - което има и филм по темата - "Опенхаймер", няма опасност от никакви руснаци, тяхната идеология си е тяхна и няма нищо общо със Запада - най-малкото с българската.

    Въпросът е - че нас ни държат на къса верижка от Запада - защо не ни дават да се развиваме.
  • 146 Живко Йорданов

    0 4 Отговор
    Много добре казано от Зеленски - че когато цивилизования свят се колебае - диктаторите празнуват. А аз ще добавя дяволите празнуват защото Луцифер прави банкет! Да това е в преносния смисъл, но трябва да разберем , че в тази война, а и във войната между Израел и Хамас, светът прави своя цивилизационен избор! Защото ако ние всички които претендираме, че сме цивилизовани хора, не се обявим категорично и решително срещу възможността в която и да е държава по света, да бъдат убивани обикновени мирни хора, това означава че ние не сме цивилизовани за каквито се приемаме. Да...... някой ще каже - да ама в Газа също израелците убиват мирни жители! Най- вероятно има мирни жители които умират там, но това са така наречените косвени жертви, абсолютно неизбежни при военен конфликт. Само че има и едно голямо НО! В Газа може би 90% от жителите са членове на Хамас и може би само децата в най ранна възраст не са членове на тази организация. Защо е така ли? Защото единственото препитание в Газа се нарича тероризъм, финансиран от Иран и други такива държави! Това си е държавна политика (ако въобще този анклав може да се нарече държава), след като на източния бряг е останалата част от палестинския народ, който все пак може да живее без да изстрелва ракети към Израел. Та мисълта ми беше че светът, държавите, както и всеки добре осъзнат човек, трябва веднъж завинаги да приключим с този начин на определяне на междудържавните граници - а именно чрез война! войната е ЕМАНАЦИЯ Н
  • 147 ТИЯ ДВАМАТА СЕ ОБИЧАТ

    2 0 Отговор
    И ЗЕЛЕНКЬО РЕДОВНО ЗАПЛОЖДА БАЙДЪН
  • 148 тцъ

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ало да не си объркал":

    той дали се е объркал, но ти яко си объркан, а да ти се обяснява няма смисъл, щом не си разбрал, няма и да разбереш.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.