Отидете към основна версия

4 584 84

Владимир Путин: Бъдещето на Русия е тук

  • русия-
  • владивосток-
  • владимир путин-
  • арктика-
  • кремъл

Руският президент отбеляза, че екипът му разработва мащабна програма за развитието на Далечния изток, която е стартирала още в началото на новия век

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Има напредък в развитието на Далечния изток. Най-трудният първоначален етап премина успешно. Той заедно с Арктика са ключови фактори за развитието на Русия, тъй като бъдещето на страната е в тези региони. Това заяви руският президент Владимир Путин при посещението си в Чукотка, цитиран от ТАСС.

По думите му, по време на първия етап трудното е било да се възстановят неща, които са били замразени с десетилетия. Путин отбеляза, че екипът му разработва мащабна програма за развитието на Далечния изток. Тя е стартирала още в началото на 2000-те години и по-активно от 2013 г.

"Обръщали сме внимание на това, обръщаме внимание и ще го правим и занапред, защото, разбира се, това е бъдещето на страната. Така като и в Арктика. Тук са логистиката, производството, минералните ресурси. Трябва да развиваме тези територии", каза Путин, отговаряйки на въпроси на журналисти.

По думите му именно Далечният изток е един от най-значимите региони на Русия.

"Огромен по своята територия, слабо населен, живеят общо 12 милиона граждани. И Азия не само се развива днес с темпове, с които никой друг регион в света не се развива, но тенденциите на това развитие също са важни ", каза още Путин.

Той добави, че не случайно е започнало развитието на Далечния изток. "Тенденциите в развитието на световната икономика са такива, че пазарите за продажби и партньорства в най-широкия смисъл на думата, включително технологичните, стават все по-интересни", отбеляза Путин.

Припомняме, че на 10-ти януари президентът на Русия Владимир Путин пристигна на посещение в най-източния регион на страната - Чукотка.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 63 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания