Отидете към основна версия

2 036 45

Ново наказание! Алексей Навални е в изолатора

  • сибир-
  • русия-
  • кремъл-
  • алексей навални-
  • владимир путин

47-годишният Навални, който е бивш адвокат, стана известен преди повече от десетилетие, като разобличаваше елитите на президента Владимир Путин и отправяше обвинения в корупция

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският опозиционер Алексей Навални е поставен в изолация за 10 дни в наказателната колония над Северния полярен кръг, в която беше преместен през декември миналата година, предаде Ройтерс, като се позова на неговата говорителка Кира Ярмиш, пише БТА.

Тя написа снощи в "Екс", че Навални е поставен в изолация за 25-ти път и припомни, че в такива условия той е прекарал вече 283 дни. Навални е бил пратен в изолатора на наказателната колония, намираща се на около 60 километра северно от Северния полярен кръг, защото когато надзирател поискал от него да се идентифицира, той не го е направил съгласно процедурите за това.

47-годишният Навални, който е бивш адвокат, стана известен преди повече от десетилетие, като разобличаваше елитите на президента Владимир Путин и отправяше обвинения в корупция. Той е осъден да остане зад решетките, докато навърши 74 години, заради обвинения, които според него са изфабрикувани, за да бъде отстранен от политиката. Навални се оплака вчера, че е бил принуден да слуша пропутински поп певец всяка сутрин в 5 часа сутринта, след като преди това е слушал и руския национален химн.

Руските власти определят Навални като измамник и като подкрепян от Запада екстремист, който иска да попречи на политическата стабилност и да всее хаос в най-голямата страна в света - обвинения, които той отрича.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания