Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Януари, 2024 07:15 2 435 82

ISW: Кремъл цели единствено капитулация и отказ от територии от Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • сергей лавров-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Русия продължава да използва позицията си в Съвета за сигурност на ООН за пропаганда

ISW: Кремъл цели единствено капитулация и отказ от територии от Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия продължава да използва позицията си в Съвета за сигурност на ООН (СС на ООН) за пропаганда. Руският външен министър Сергей Лавров по време на срещата, която свика на 22 януари обвини Запада за липсата на преговори. По думите му, Русия винаги е била готова за преговори.

Лавров обаче поясни, че Русия се интересува само от преговори, които водят до отстраняване на сегашното украинско правителство от власт. С това потвърди, че Москва все още се стреми към смяна на режима в Украйна.

Лавров продължи да отрича независимостта и суверенитета на Украйна, като твърди, че украинският народ няма интереси във войната срещу Русия и че Западът е тласнал Украйна да продължи войната.

Лавров посъветва Запада да разбере, че мирната формула на украинския президент Володимир Зеленски е път към нищото и колкото по-скоро осъзнае това, толкова по-добре ще бъде - както за Украйна, така и за Запада.

Лавров също така заяви, че ако Украйна спре да се бие, стотици хиляди украински животи ще бъдат спасени. По-рано Лавров направи подобни коментари, като предположи, че Кремъл вярва, че Русия ще може да окупира повече територии, докато войната продължава и че този ход на войната все повече ще отслаби преговорната позиция на Украйна.

Лавров отхвърли отговорността на Русия за опасенията, че може да атакува НАТО в бъдеще, като игнорира неотдавнашните официални изявления на Кремъл, които предизвикаха тези страхове. По думите му, Западът насърчава идеята, че Русия ще атакува балтийските държави, Полша и Финландия в бъдеще като начин за изнудване за пари от западните държави за Украйна.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната за ситуацията на фронта в Украйна.

Представители на Кремъл, включително руският президент Владимир Путин, обаче поддържат последователна заплашителна реторика, насочена срещу държавите-членки на НАТО. Свързаните с Кремъл изглежда се опитват да посеят нестабилност и да поставят информационни условия за възможни бъдещи агресивни руски действия срещу членове на НАТО и други постове - Съветски държави.

Лавров също обвини украинските сили за извършването на удари по окупираната от Русия територия в Украйна, която Кремъл използва, за да подкрепи руските оправдания за своята завоевателна война в Украйна. Лавров наскоро заяви, че украинските сили използват доставени от Запада оръжия, за да нанасят удари по цивилни цели, включително при предполагаеми удари срещу окупирания град Донецк на 21 януари например.

Руски източници, включително руското Министерство на външните работи (МВнР), направиха подобни твърдения на 21 януари.

New York Times съобщи на 21 януари, че не може независимо да потвърди участниците зад удара по град Донецк, а пресслужбата на украинската Таврийска група сили заяви на 21 януари, че силите под контрола на Таврийската група сили са направили не провеждат стачките.

Лавров също се опита да омаловажи различните военни престъпления срещу човечеството, които руските окупационни сили и окупационните администратори извършват в Украйна, твърдейки, че украинци и руснаци живеят в мир и хармония в окупирания Крим и други окупирани от Русия украински територии.

ISW рутинно документира как руските сили и окупационните администрации участват в мащабни кампании за етническо прочистване; насилствено и незаконно депортират украинци, включително деца, в Русия; и систематично работят за елиминирането на украинския език, култура, история и етническа принадлежност в районите, които руските сили окупират.

ISW по-рано оцени, че Русия има за цел да се възползва от постоянното място на Русия в Съвета за сигурност на ООН и правото на вето.

Искането на Русия вероятно е опит да се убедят международните партньори на Украйна да спрат изпращане на оръжия в Украйна.

Полският премиер Доналд Туск посети Киев на 22 януари и обяви нов полски отбранителен пакет за Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Туск за новия полски отбранителен пакет и отбеляза, че двамата са обсъдили възможностите за бъдещо производство на оръжия.

Зеленски заяви, че пакетът включва полски заем за оръжия, но не уточни допълнителни подробности като общата му стойност.

По-късно Туск заяви, че Полша се е присъединила към декларацията на Г-7 за подкрепа за Украйна и отбеляза, че ще назначи комисар, който да наблюдава участието в усилията за възстановяване на Украйна.

Кадри, за които се твърди, че показват свада между руски войник и чеченските сили на "Ахмат-Восток" в окупирания Мелитопол, Запорожка област, отново предизвикаха критики към чеченските сили за липсата на принос към руските военни операции в Украйна. Те показват как командирът на чеченския батальон "Ахмат-Восток" Ваха Хамбулатов и друг персонал от батальон "Ахмат-Восток" заплашват да убият руски войник на контролно-пропускателен пункт в окупирания Мелитопол, след като руският войник заяви, че Хамбулатов има невалидни документи за самоличност.

Руски блогъри критикуваха чеченския личен състав, че има твърде чисти униформи и коли, а получава същата държавна заплата и социални помощи като фронтовите руски въздушнодесантни сили.

Руски блогър твърди, че това е петата свада между руски и чеченски военни в тиловите райони.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров рутинно се опитва да спечели благоразположението на Кремъл и да популяризира вътрешната си власт, като подчертава приноса на Чечня във войната в Украйна, а продължаващите критики срещу чеченските сили в Украйна може да намалят влиянието, което Кадиров е придобил чрез тези усилия.

Разследване на руски опозиционни медии предполага, че руските елити може да са приели вътрешните последици от войната на Русия в Украйна. Руското опозиционно издание Verstka, цитирайки неназовани източници сред руските елити, съобщи, че руските елити все повече се оплакват, че почивките в Русия и в чужбина в приятелски страни стават по-скъпи.

Много са тези, които искат бърз край на войната, при условие че Украйна признае незаконното анексиране от Русия на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области. Елитите искат Русия да свърши Украйна, за да може Русия да планира ново бъдеще, изолирано от Европа.

Руски официални лица и участници в информационното пространство се опитват да оправдаят войната в Украйна, като представят погрешно указа, който украинският президент Володимир Зеленски подписа на 22 януари относно дискриминацията срещу етническите украинци в Русия. Документът, озаглавен "За териториите на Руската федерация, исторически населени с украинци", посочва, че Русия систематично е потискала и продължава да потиска украинците, живеещи в Русия и подкопаващи националната им идентичност. Включително в земи, исторически населени с етнически украинци в съвременен руски Краснодарски край и Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска и Ростовска области.

Указът инструктира украинския кабинет на министрите да разработи план за действие за запазване на украинската национална идентичност в Русия, документиране на историята на руското потисничество на нейните украински общности, противодействие на дезинформацията за историята на украинците в Русия и разпространение на материали за украинските национални държавни образувания в различни исторически периоди.

Той не установява никакви териториални искания към Русия, както избрани руски ултранационалисти лъжливо твърдят. Губернаторът на Курска област Роман Старовойт нарече указа грубо изопачаване на историята. Твърди, че той показва, че руският президент Владимир Путин е бил прав да нахлуе в Украйна.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отговори на указа, като заяви, че етническите украинци са етнически руснаци. Медведев също така заяви, че "Малоросия" (Малорусия) е част от Русия - псевдоисторическа тема за разговори в Кремъл, на която руски официални лица рутинно се позовават, за да отрекат украинската териториална цялост и суверенитет.

Партньорите на Украйна продължават да подготвят пакети за военна помощ и да засилват отбранителното производство за Украйна. Wall Street Journal (WSJ) съобщи на 21 януари, че Европейският съюз (ЕС) разработва нов план за предоставяне на Украйна на десетки милиарди долари военна помощ и че 22 милиарда евро от тази помощ ще бъдат изпратени обратно в страните-членки на ЕС.

WSJ също съобщи, че НАТО планира да обяви нова инвестиция в производството на артилерийски боеприпаси на 23 януари.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви на 22 януари, че Белгия ще предостави военна помощ на стойност 611 милиона евро на Украйна през 2024 г. и че Белгия е поела дългосрочен ангажимент да помогне за модернизирането на украинската армия.

Високопоставени руски служители продължават да представят лъжливо Украйна като пешка на Запада, на която липсва посредничество. Директорът на Руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин невярно заяви на 22 януари, че САЩ се опитват да превърнат Украйна във васална държава и че САЩ изнудват украинския президент Володимир Зеленски да направи персонални промени на ниво кабинет, които уж са в полза на Запада.

Руски официални лица и рупори на Кремъл допълнително засилиха усилията си да представят погрешно френската подкрепа за Украйна като ескалираща, за да ограничат текущата и бъдещата френска помощ за Украйна. Ръководителят на комисията по международни отношения на Държавната дума на Русия Леонид Слуцки обяви, че Думата е внесла проектопризив към Националното събрание на Франция за започване на разследване на руските твърдения за "френски наемници", воюващи за Украйна.

Слуцки заяви, че Държавната дума ще разгледа жалбата на 24 януари.

Лидерът на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин заяви по руския държавен телевизионен канал "Россия-24", че Франция нарушава собствените си закони, като не признава, че "френските наемници" се бият в Украйна.

Руското министерство на външните работи (МВнР) преди това привика френския посланик в Русия Пиер Леви заради тези обвинения на 19 януари.

Говорителят на руското МВнР Мария Захарова обвини френския външен министър Стефан Сежурне на 22 януари в безразличие и непрофесионализъм в отговор на опровержението на френското МВнР от 18 януари за "френски наемници", действащи в Украйна.

Френското МВнР определи руските обвинения като "поредната непохватна руска манипулация.

Прокремълски актьор засилва информационните атаки срещу арменския премиер Никол Пашинян, за да накаже Армения за това, че наскоро се дистанцира от руското влияние. Известен блогър, свързан с Кремъл, разшири твърдението на 22 януари, описвайки Пашинян като целенасочено унищожаващ арменската армия и арменската държава.

Блогърът също така твърди, че Азербайджан е поискал списък с минни полета по азербайджанско-арменската граница и че това искане създава прецедент за по-нататъшни искания на Азербайджан към арменската армия.

Привидно противоречивите характеристики на блогъра на Пашинян като едновременно злоупотребяващ с власт и слаб срещу Азербайджан вероятно целят да го представят като неспособен държавен глава и да го накажат за неговата все по-антируска политика.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТтттТ

    67 40 Отговор
    Тя Украйна свърши курса-нема вече пушечно месо...Та Кремъл май наистина ще заличи укро фашистите ....
  • 3 Русофил

    37 65 Отговор
    Кремъл цели много високо, но ще получи един голям укро-шут
  • 4 Акула

    61 39 Отговор
    Русия ще Победи

    Коментиран от #25, #79

  • 5 Тото

    56 27 Отговор
    А САЩ цели да изнудва за пари ЕС със своят измислен алианс НАТО !!!!! Ако този алианс не съществува и ги няма донорите на САЩ които членуват във него,краварите са пълна нула ААА!!!!!!!!! Русия вече нанесе стратегическо поражение на НАТО и ЕС !!!!!! Факт!!!!

    Коментиран от #74

  • 6 Фен

    52 27 Отговор
    Добрутро! Той, Путин го казва от десет години! А вие, защо му скачате по краката? И освен горките украинци, и цяла Европа затрихте? И не постигнахте НИЩО.
  • 7 Бонев

    41 9 Отговор
    А аз си мислех че Кремъл цели единствено укрепване властта на американските марионетки и продължаване тормоза на рускоговорящите в Украйна.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Какво друго

    29 40 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    може да се очаква от кремълските фашисти и империалисти...? 🤔
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 украинците ако преди 2 години

    38 15 Отговор
    бяха избрали да бъдат военно неутрални ,сега всички щяха да бъдат живи и здрави,но избраха воийна ,с българите върви същия сценарий
  • 12 Някой

    27 12 Отговор
    А, добро утро!
    Това се знаеше още от ден първи. И ще го постигне, но не това е основната цел на мероприятието. Сетете се сами каква е тя. Ама ще ви трябват още поне 3 години, за да го размерете. Британски реотан - сгрява много бавно.
  • 13 КовидманЯк

    31 7 Отговор
    Украйна загуби всичко, остава само формално да се доиграе мача.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ццц

    45 5 Отговор
    Рязко спряха цитатите от западната преса. Дори 90 -95 % от тях да са зависими, все пак тамошните журналисти имат самочувствие, че са такива и истината започна да си проправя път. Помним в началото как осмиваха руснаците. Били неокомплектовани, крадели микровълнови и тоалетни и т.н. Сега се научиха да ги уважават, защото видяха на живо през какви укрепления минават и не спират. А нашите тука седят в някой гараж с надпис "офис", никога на виждали Русия, освен тези от съветско време, които са награждавани с екскурзия до Ленинград И чакат коя да е укроагенция да избълва поредната констипация, за да ни я представят без цензура. Мантрата сега е да помогнем на дрогата да се задържи на пост, защото ние сме следващите, ако той не успее. Исторически Русия е идвала на запад само, за да изпрати "гостите" си от Западна Европа. Сега е същото. Просто трябваше да чуят Путин и да не си позволяват да пипат Украйна. И сега нямаше да са в задънена улица как да лъжат избирателя.

    Коментиран от #65

  • 16 падналия ангел

    34 6 Отговор
    Руснаците рано или късно идват за своето! Дали в този случай ще успеят не знам, но им пожелавам успех! А до укро козяшкия планктон-да си спомнят думите на Л.Пенев за супата!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 сведетел

    8 6 Отговор

    До коментар #18 от "Според твоята":

    българските турци са си многократно по-добре под крилото на българското правителство , оглавявано от дпс....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Урюрвкос

    11 2 Отговор
    яко преобуване по всички медии
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 В някой филм

    12 12 Отговор

    До коментар #4 от "Акула":

    ще победи.

    Коментиран от #45

  • 26 Помисли

    4 26 Отговор

    До коментар #21 от ""Според твоята":

    А според теб няма ли да има военна намеса, ако пак спретнем възродителен процес, но този път и с въоръжени банди националисти, които бродят из турските селища и раздават правосъдие?

    Коментиран от #36

  • 27 Историк

    25 26 Отговор
    Падна маската на руския фашизъм.

    Стана кристално ясно, че тази война е за териториите на Украйна богати на природни ресурси.
  • 28 Ами то ....

    8 12 Отговор
    Друго решение и няма...
  • 29 Икономическа война

    7 18 Отговор
    Кремъл е окупирал територия богата на полезни изкопаеми и плодородна земя.

    Коментиран от #30

  • 30 Ко речи

    16 3 Отговор

    До коментар #29 от "Икономическа война":

    Да бе, а Азов, Кракен, десен сектор и разните други такива бандерски субекти са просто загрижени инвеститори, нали?
  • 31 Въпрос на време е ,

    8 12 Отговор
    кога ще бъдат ударени пътищата за снабдяване Северна Корея-Росиа,нали никой не си мисли,че НАТОвците са прости,а главния умник е Путин??!
  • 32 мдаааа

    12 1 Отговор
    Путин в Мюнхен през 2007-а: Когато балансът на силите бъде нарушен, ние ще отговорим (видео).....
    На 10 февруари 2007-а Владимир Путин говори в Мюнхен на годишата конференция по сигурност. Реч, която се оказа историческа и която по признание на световни лидери и експерти, тогава не е била чута. "Гласове" публикува видео и пълна стенограма на словото на Путин, включително дискусията в края на панела. Казаното дава отговори на много въпроси, свързани с настоящите международни отношения и кризата, чиито очертания се виждаха още тогава.

    Коментиран от #35

  • 33 Откога Истините

    18 5 Отговор
    станаха "пропаганда"??? Всичко което е казал Лавров е истина. Русия бе дала шанс на Украйна да си е цяла и сега. Какт при Минските където и запада и Украйна шмекеруваха за да се въоръжават и си го признаха, така и при почти подлисаното в Истанбул където накараха Зеленски да го откаже и да воюва с Русия. Е навоюва ли се???:) Освен това Зеленски издаде закон да не се преговаря с Русия,- не го ли знаят това Базирания Мозъчен Тръст и журналистите тук? За каква "руска пропаганда" хитруват пак? Първото предложение на Русия е винаги най-доброто.

    И с какъв акъл запада продължава с безумната "формула на Зеленски"? У ред ли са? Не е ли по-добре да се прегледат? А който предизвика "непредизвиканото нахлуване", да си плаща за гяволъка и да си сърба надробеното!

    Коментиран от #37, #46

  • 34 3 дни , 3 нощи

    4 12 Отговор
    Ма ко стана с уперацията ма, до къде стигна ма , куйа дата е днескъ ма. 701 денъ. Маааааалииииииииии.
  • 35 Историк

    5 17 Отговор

    До коментар #32 от "мдаааа":

    Да, фашиста в Кремъл още тогава е давал заявка, че мисли да подпали света с фашисткия си режим.

    Жалко, че Запада не се справи с него преди да пострадат невинни държави.

    Коментиран от #47

  • 36 Няма какво да се мисли!

    24 16 Отговор

    До коментар #26 от "Помисли":

    Има си международни закони и институции за решаване на проблеми ...
    ООН 11 пъти предлага да има миротворци в Донбас но диктатора в Кремъл наложи вето на тези предложения... Никой няма право да анексира чужди земи с военна сила!
    Мъртвият диктатор можеше да си прибере сепаратистите (украински русофили) в РФ и нямаше да има това кръвопролитие...

    Коментиран от #48, #53

  • 37 Историк

    16 7 Отговор

    До коментар #33 от "Откога Истините":

    По-интересния въпрос е какво ще работите, когато Путлер и режима му си отидат?
  • 38 Госあ

    10 10 Отговор
    Това за Азов, Кракен и, десен сектор го разправяй на бабите от пазара. Истинските цели на война са мародерство,плячкосване и грабежи.На това са способни..
  • 39 Не чувате, а

    16 11 Отговор
    Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....
    Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме се с вредата от мусаката и джендър стремленията.

    Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.
    И защо трябва тогава да се правим на идиoти и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.....
    Петко Добрев – анализатор 9.2.22 в Епицентър.....

    Коментиран от #41

  • 40 Артилерия

    10 8 Отговор
    Наполеон е имал 600 000 армия и след "победната" война са се върнали 70-80 000.

    Коментиран от #68

  • 41 Историк

    10 12 Отговор

    До коментар #39 от "Не чувате, а":

    Ти не чуваш, че режима на Путлер е обречен.

    А след като бъде обявена за престъпна фашистката му идеология, всеки, който я подкрепя, ще носи отговорност.

    Коментиран от #61

  • 42 Тити

    3 16 Отговор
    Не може да се има доверие в ООН щом членуват такива катили като Рашистите.

    Коментиран от #58

  • 43 681

    2 1 Отговор
    Добър ден
  • 44 САЩисан вие на поляна

    11 7 Отговор
    Кремъл цели единствено капитулация и отказ от територии от Украйна - Брей, не бях се сетил. ISW са големи мозъци, трябваше им 2години и кусур за да стигнат до тази гениална мисъл.

    Коментиран от #54

  • 45 Акула

    6 7 Отговор

    До коментар #25 от "В някой филм":

    Най Добре се Смее Който се Смее Последен

    Коментиран от #72

  • 46 Аз вярвам на ISW

    7 6 Отговор

    До коментар #33 от "Откога Истините":

    защото не са кои да е, а мозъчен тръст и то базиран във Вашингтон. А и В.Нюланд, не е коя да е!
    Само британското разузнаване и DW могат да им се опрат по достоверност и гадаене!
  • 47 Ти във ред ли си

    12 9 Отговор

    До коментар #35 от "Историк":

    Май не си, какви фашисти в Кремъл ти се привиждат бе. Да ти припомня думите на другия евреин Порешенко "Абе тия от Донбас не искат да със нас, за това ние ще ги бомбандираме, докато нашите деца ходят на училище техните ще се крият във мазетата от нашите бомби" Ето това фашизам, или по точно укронацизма.

    Коментиран от #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Марк Твен

    8 8 Отговор
    За добро или зло ние (американците) продължаваме да поучаваме света. Никой не ни е избирал за тази длъжност, просто си я присвоихме.

    Коментиран от #55

  • 50 Историк

    11 8 Отговор

    До коментар #47 от "Ти във ред ли си":

    "какви фашисти в Кремъл"

    Такива, които искат да изличат цял един народ и държавата му, което е и пример по учебник за фашистка идеология.
  • 51 Име

    2 5 Отговор
    Горбачов отстъпи в Малта - и ГДР и ФРГ и така.

    Имахме две свежи, пресни дивизии в близост до Рамщайн, един вид.

    Какво му беше лошото на онова време.

    Един вид - беше неправилно.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Помисли

    3 6 Отговор

    До коментар #36 от "Няма какво да се мисли!":

    За кой период от време става дума? За 2017, когато вече нещата бяха в напреднал стадий, тогава ли са щели да пращат миротворци от ООН? Или за 2014, когато започнаха въоръжените сблъсъци?

    Коментиран от #56, #57

  • 54 Историк

    12 7 Отговор

    До коментар #44 от "САЩисан вие на поляна":

    "Брей, не бях се сетил."

    Не се "беше сетил", защото Путлер лъжеше като съдран, че Русия няма намерение и претенции към украинските територии.

    Както вече добре знаем, руските фашисти са заети през цялото време или да правят претъпления, или да лъжат.

    Коментиран от #66

  • 55 Не ми цитирай

    8 2 Отговор

    До коментар #49 от "Марк Твен":

    мъртъвци отпреди 2 века...
    Няма никаква връзка с днешните събития...
  • 56 Историк

    9 8 Отговор

    До коментар #53 от "Помисли":

    През цялото време от започването на първите известни сблъсъци межуд украинците и "зелените човечета без опознавателни знаци" в Донбас.

    Всичко това е добре документирано.
  • 57 Има си информация

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "Помисли":

    в нета... Не ми пробутвай лъжи!
  • 58 Т@пако,

    6 6 Отговор

    До коментар #42 от "Тити":

    Русия (СССР) е създател на ООН заедно със сащ и ингилизите! Залягай на ученето,за да не се излагаш!

    Коментиран от #59

  • 59 Историк

    7 8 Отговор

    До коментар #58 от "Т@пако,":

    А е трябвало да бъде на скамейката на подсъдимите заедно с нацисткия режим в Германия, защото СССР на сталин е бил също такъв режим, както е и в момента този на Путлер.
  • 60 Бамбука

    9 5 Отговор
    Лавров е "загрижен" за загубите на украинци във войната, но там загиват и руснаци. Пусто руско лицемерие.

    Коментиран от #62, #64, #70

  • 61 Абе Истерик

    6 6 Отговор

    До коментар #41 от "Историк":

    "А след като бъде обявена за престъпна фашистката му идеология, всеки, който я подкрепя, ще носи отговорност."

    Съвсем по фашистки, нали?
    И за "Азовци", "Айдарци", Татко Бандера и Възрастния Деец от Канада, певци песни за тях ще пеят!:):)

    Коментиран от #63

  • 62 Историк

    9 7 Отговор

    До коментар #60 от "Бамбука":

    На руския фашизъм никога не му е пукало за живота на крепостните. Те са окупирани и заробени от собствената си държава и биват използвани безмилостно за интересите на една престъпна организация каквато е КГБ (наследника на НКВД на Сталин).

    Коментиран от #71

  • 63 Историк

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "Абе Истерик":

    Всеки, който подкрепя престъпления и/или е съучастник в тях, носи отговорност.

    Коментиран от #67

  • 64 Дряновицата

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "Бамбука":

    Разбира се е загрижен и за руските жертви, и затова смята че формулата на Зеленски е подигравка с паметта им.

    Но пък украинските са повече и Украйна остана без мъже в разплодна възраст. Та посегнаха и на жените! Това тревожи всеки нормален човек.
  • 65 Самата

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ццц":

    Истина.точно
  • 66 Абе

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Историк":

    Историчар я по добре си хвърли дипломата там където не ходят хора че да не ти се смеят. Ти не си историк и точка.
  • 67 Абе Истерик

    5 0 Отговор

    До коментар #63 от "Историк":

    Тук съм съгласен с тебе!
    И ще си го получи. Паническото им гърчене започна!

    Винаги Истината побеждава накрая

    Коментиран от #69

  • 68 Ти нормален ли си

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "Артилерия":

    600 000 почти измрели от студ Без сражение И защо не останаха в изоставена масквае къщите о и даа палят мебелите Просто не са варвари
  • 69 Историк

    5 8 Отговор

    До коментар #67 от "Абе Истерик":

    "Винаги Истината побеждава накрая"

    Запомни го добре.

    Затова фашисткия режим на Сталин беше изобличен, което ще стане и с този на Путин.

    Коментиран от #73

  • 70 Мишел

    5 4 Отговор

    До коментар #60 от "Бамбука":

    Вярно е, че загиват и руснаци във войната..
    Седемте мобилизации в Украйна срещу една в Русия показват съотношението на жертвите на двете страни досега. Сега вече съотношението е няколко десетки пъти във вреда на Украйна.
  • 71 россиян..

    4 3 Отговор

    До коментар #62 от "Историк":

    По тихонечку..трябва да се източи червената течност на бандерите..
  • 72 ХА ХА

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Акула":

    Всеки може да се смее, и никой не знае кой ще е лоследен. Нещо като кокошката и яйцето.
    Аре бегай.
  • 73 россиян..

    6 3 Отговор

    До коментар #69 от "Историк":

    Евала на лавров..никакво отстъпление на имперята,разгром на бандерските терористи-стрелящи по мирни граждани и пълни пазари.
  • 74 Хи хи хи

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тото":

    на то
    е дъщерна фирма на Пентагона.
  • 75 От ЮАР

    0 6 Отговор
    Една от Руските опорки е, че Украина губи повече хора. Това е анти-логика. Украинците са в добре укрепени отбранителни позиции (водят предимно отбранителни действия), поради която причина, Руските загуби са около 3-5 ПЪТИ по-големи от Украинските. Това горе-долу са и оценките на независими наблюдатели, както и на Американците, които от сателити имат доста прецизна информация за събитията на терена. А Лавров, от дипломат се превърна в бандит-рекетьор. В Индия, цяла зала от делегации на най-високо ниво избухна в бурен смях, когато Лавров каза, че Украина ги била нападнала. След тоя резил, никой вече не взима Лавров на сериозно.
  • 76 От ЮАР

    0 5 Отговор
    Русия е майстор на демагогия, дезинформация, лицемерие и липса на морал.
  • 77 Е неам думи....

    6 1 Отговор
    Как Западът възкреси Чудовищния Укpaинcки Haцизъм
    (ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ)(+18)
    Видеото по-долу съдържа кадри с насилие или смущаващи подробности, които не са подходяща за лица със слаби нерви и под 18 години
    Филмът проследява историята на украинския нацизъм от Бандера, Шухевич, УПА и ОУН до Дмитрий Ярош, „Тризъбец“ и „Десен сектор“. Документалната лента доказва по безкомпромисен начин нацистката основа на Майдана от 2014 г., грижливо подготвян в продължение на три десетилетия от западните спец. служби. Нацистки преврат в най-чист вид, инжениран от Запада чрез спонсорирането и координацията на десетки местни нацистки паравоенни организации. Как руската Украйна бе овладяна и превърната в унищожаващо и самоунищожаващо се чудовище. Вижте западния инженеринг стъпка по стъпка… и трагедията – по дни, месеци и години.
    Бродбг.ком

    Коментиран от #82

  • 78 Мир, но когато Путин каже

    4 2 Отговор
    Не разбрахте ли, че с ракети, самолети и танкове няма да стане? Ако искате мир, седнете на масата и говорете. Няма война, която да не е завършила с преговори (капитулацията също е преговор), а колкото по рано се проведат толкова по малко жертви и разрушения ще има!!!
    За спиране на войната е нужен незабавен МИР и има две решения:
    1. БЪРЗО решение ... Зеленчука вдига белия байряк и се моли за мирни преговори с ограничени и малки последствия.
    2. БАВНО решение... варене на жива жаба на бавен огън т.е. наливане на масло в огъня(джепанета), изчакване последния 0краинец да се яви при Спасителя бай Св Пешко и се отива на безусловна капитулация с всички последствия за Укрия или там каквото ще е останало от нея...

    И последно.... „войната“ ще спре в най добрия случай когато реши Путин и то при решение на два основни въпроса със запада... щото де факто войната е между запада НАТЮ и Русия...
    ПЪРВО... НАТЮ да спре да пре0при-пикава оградата на мечката и ВТОРО... Укрия, или каквото е останало от нея, да не влиза в никакви агресивни блокове като НАТЮ!!!
    А въпроса с руското население и населяваните от тях територии ще подлежи на уточнение с референдум!!!


    И ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен също за путинист.
  • 79 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Акула":

    русия ЧЕ ПОБЕДИ БЕЗУСЛОВНО НА 04.05.2024 ГОДИНА ИИИ ПОСЛЕ МАРИОНЕТКИТЕ В БЪЛГАРИЯ ХРАНА НА ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ ...
  • 80 Пак съм аз

    2 2 Отговор
    За какво съм им чужди територии на окупаторите, като и на собствените си една външна тоалетна не са способни да направят ?!!
  • 81 Опааааа

    1 2 Отговор
    В тоя кремЪл виреят само едноклетъчни !
  • 82 Тежко

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Е неам думи....":

    Ако не за друго това е полезно, защото има видео материал, който никога няма да се излъчи по БТВ, Нова и други тем подобни медии. Власт сменена посред такова насилие няма как да не попадне под съмнение.
Новини по държави: