Отидете към основна версия

2 390 55

Британското разузнаване: Eксплозиите в Русия ще зачестят заради натиска на Кремъл

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • боеприпаси-
  • ижевск-
  • искандер

Лондон обръща внимание на докладите за експлозия във военен завод близо до Ижевск в Централна Русия, използван за производството на балистични ракети, по-специално "Искандер“, с които редовно се извършват атаки срещу Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Инцидентите в руските индустриални обекти вероятно ще зачестят поради натиска на Кремъл за увеличаване на военното производство. Това се казва в доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

Британското разузнаване обръща внимание на докладите за експлозия във военен завод близо до Ижевск в Централна Русия, използван за производството на балистични ракети, по-специално "Искандер“, с които редовно се извършват атаки срещу Украйна.

"Първоначално се смяташе, че експлозията е възникнала поради грешка на работниците, но руската държавна информационна агенция ТАСС по-късно съобщи, че се дължи на "рутинни тестове“ на ракетни двигатели“, се казва в прегледа на военните на Лондон.

Според разузнаването е малко вероятно украински дронове да са предизвикали експлозията, като се има предвид разстоянието от страната – 1200 километра. Освен това, според доклада, не е имало съобщения за подобни атаки в района.


Анализаторите са на мнение, че има реална възможност експлозията в завода в Ижевск да е станала поради небрежно боравене и съхранение на запалими и експлозивни материали.

"Това е най-малко петата необяснима експлозия във военен завод (в Руската федерация) през последните четири месеца“, отбелязват от британското министерство на отбраната.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: